برای بچه دار شدن باید تغذیه ای سالم داشته باشید. همانطور که می دانید امروزه همه بیماری ها به تغذیه صحیح و ناصحیح ما بستگی دارد پس در انتخاب نوع غذا و همچنین مواد غذایی دقت کنید. از جمله مواردی که در آن تغذیه نقش بسزایی دراد بچه دار شدن است که در این مقاله برخی غذاهایی که باعث نازایی می شود برایتان لیست کرده ایم.
رابطه تغذیه و نازایی از دوران جنینی!
اثر معکوس فست فود ها در باروری
استفاده از روغن جامد و سرخ کردنی در تهیه غذا و مصرف غذا های آماده که نمک زیادی دارند، روی باروری اثر معکوس دارند. این موضوع ثابت شده است که غذا های آماده و فست فودها، روی باروری افراد اثر معکوس دارد؛ زیرا عادت به مصرف این قبیل غذاها، باعث می شود میزان مصرف میوه و سبزیجات نیز کاهش یابد. نوع روغن های دریافتی و اسید های چرب در غذا هایی که استفاده می شود، خیلی مهم است. به طوری که در تهیه غذا نباید از روغن های جامد و غذا های سرخ شده با ترکیب نمک بالا، استفاده کرد. نکته مهم آن که وضعیت کیفی و کمی تغذیه، از نسلی به نسل دیگر در کوتاه مدت و طولانی مدت، اثرگذار است.
قند
کارشناسان در تحقیقات خود دریافتند مصرف خوراکی ها و موادغذایی شیرین می تواند سبب ابتلای زنان به سندروم پلی کیستیک تخمدان شود که در اثر این بیماری تخمک ها پس از پایان قاعدگی آزاد نمی شوند و در بدنه رحم باقی می مانند در نتیجه دیگر تخمکی در دهانه رحم برای لقاح وجود ندارد و زن دچار ناباروری می شود. خوردن موادقندی باعث تولید انسولین مازاد دربدن شده که رابطه مستقیمی با ابتلا به سندروم پلی کیستیک دارد در همین راستا کارشناسان به بانوانی که تمایل به فرزند آوری دارند توصیه می کنند ورزش های منظم انجام داده و حتی الامکان از خوردن مواد غذایی شیرین خوددار ی کنند و با انجام آزمایش های دوره ای منظم همواره قند خون خود را کنترل کنند.
نان سفید
اگر چه احتمالا شما هم اکنون نان سفید را حذف کرده اید ، کربوهیدرات های تصفیه شده به سرعت هضم می شوند و باعث ناپایداری قند خون و افزایش انسولین می شود . که طبق گفته ی متخصصین دانشکده بهداشت عمومی هاروارد ممکن است که مانع تخمک گذاری شود .
ماست کم چرب
وقتی صحبت از غذاهایی می شود که برای سلامت مفید هستند، کمتر کسی به فکر پنیر، شیر و ماست پرچرب می افتد اما زمانی که صحبت از باروری به میان می آید، لبنیات پرچرب نقش پررنگی پیدا می کنند. براساس تحقیقات اخیر در دانشگاه هاروارد، زنانی که کمتر از یک بار در هفته از این لبنیات استفاده می کنند، نسبت به زنانی که روزانه بیشتر از 2 وعده لبنیات کم چرب مصرف می کنند، 85درصد بیشتر در خطر ناباروری بر اثر اختلالات تخمک گذاری هستند. این موضوع خیلی پیچیده نیست. چربی های غیراشباع و اسیدهای چرب امگا3 برخلاف چربی های ترانس و چربی های اشباع شده برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند. آووکادو ، آجیل، تخمه و ماهی های روغنی از جمله سالمون و ماهی تن، منابع خوبی برای چربی های مفید به حساب می آیند. البته اگر باردار هستید یا تصمیم به بارداری گرفته اید، نباید بیشتر از 2 وعده در هفته از ماهی های روغنی استفاده کنید. در حالی که گفتگو و بررسی درباره ی چربی کم و پر چرب همیشه ادامه دارد. در اینجا یک فشار مثبت دیگر نسبت به استدلال کامل پرچربی وجود دارد. طبق تحقیقات انجام شده، 85% از زنانی که از لبنیات کم چرب استفاده می کنند، بیشتر در معرض ناباروری قرار می گیرند.
کمبود ویتامین دی و نازایی
در مطالعات اخیر صورت گرفته در دنیا، کمبود "ویتامین دی" می تواند بر افزایش ریسک نازایی و در نتیجه شانس باروری اثرگذار باشد. ویتامین دی یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که 80 تا 90 درصد آن از نور خورشید و مابقی از طریق منابعی چون برخی ماهیهای چرب (سالمون و ساردین)، میگو، روغن جگر ماهی، تخم مرغ و به میزان کمی از قارچهای خوراکی به بدن می رسد اما عواملی نظیر داشتن رنگ پوست تیره، ژنتیک و مواجهه کم با آفتاب و مصرف کم منابع غنی از ویتامین دی باعث بروز کمبود این ویتامین در بدن می شود. مطالعات اخیر نشان داده اند که ویتامین دی در بیان ژن آنتی مولرین هورمون (AMH) نقش دارد و بنابراین زنانی که میزان کافی ویتامین دی را مصرف می کنند شانس بیشتری برای افزایش ذخایر تخمدانی خود دارند و در نتیجه از قدرت باروری بالاتری برخوردارند.
مطالعات روی موشهای صحرایی نیز ثابت کرده است که ویتامین دی روی میزان تحرک اسپرمها و کیفیت مایع منی اثرگذار است. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که مصرف خودسرانه و بیش از حد ویتامین دی نیز باعث بروز علائم مسمومیت با این ویتامین می شود و بنابراین تشخیص کمبود این ویتامین و تجویز مکمل و رژیمهای غذایی مناسب هر فرد باید توسط متخصص تغذیه انجام شود.
الکل
الکل ممکن است که در خلق و خوی شما تاثیرگذار باشد . این ماده در مردان باعث ضعف قوای جنسی می شود و قدرت باروری آنها را کاهش می دهد.