ابزار های ارتباط جمعی به دلیل تنوعی که پیدا کرده اند اعم از مطبوعات مختلف رسانه های اینتزنتی ،تلویزیون ورادیو و همینطور وجود ماهواره های پیشرفته که امکان برقراری ارتباط را برای سرتاسر مردم جهان برای هزارن شبکه فراهم کرده است با نگاهی به وسعت رسانه خیلی آسان می توان دریافت این ابزار قدرتمند وپر نفوذ دارای فضای رقابتی بسیار بالا در تمامی حوزه های خود اعم از سینما، تلویزیون وبخش خبر می باشد.چگونه می توان با وجود هزارن شبکه متنوع، مخاطبان خود را حفظ کرد؟ برای جذب مخاطب تکنیک های بسیاری وجود دارد که در این متن می خواهیم به جذب مخاطب در بخش خبری بپردازیم. با وسعت این رسانه اعظیم باید در محتوای تولیدات خبری خود بسیار دقیق تر از پیش عمل کنیم چرا که رقیب های بسیاری داریم؟علاوه بر آن به خاطر نفوذ رسانه در افکار وبینش مردم می توان گفت این ابزار می تواند در کنترل و جهت دهی وآگاهی مردم در سرتاسر جهان نقش مهمی ایفا کند. برای فائق امدن بر این مشکل باید بتوانید گزارش خبری تهیه کنید که برای مردم جالب و دارای اهمیت باشد این دقیقا اشاره به انتخاب یک سوژه مناسب دارد اما مهم ترین ویژگی های یک سوژه خوب چیست؟مهم ترین ویژگی سوژه مناسب این است که جزئی، عینی و ملموس برای همه ی مردم باشد.
عینی، واقعی و جزئی کردن گزارش خبری
عینی سازی
عینی در لغت به معنای اصیل ،ناب، خالص می باشد از روی تعریف لغت عینی می توان فهمید چگونه می توانید خبر خود را عینی کنید حالا با توضیحات بیشتر سعی می کنیم این واژه را بهتر درک کنید. مثلا شما در توضیح یک رویداد به دوستان خود برای عینیت بخشیدن به گفته های خود می گوید خودم انجا بودم وبا چشم های خودم دیدم و با گوش های خودم شنیدم این یک نمونه از عینیت بخشی به خبری است که خود شما بیان می کنید. در بخش خبری برای عینیت بخشیدن به خبر از تصویر، فیلم، صدا و حضور خبرنگار به طور مستقیم در رویداد و مصاحبه ی با شاهدان رویدادو حواس پنج گانه استفاده می کنند.مثلا تصویر از رویدا رخ داده می تواند به خبر شما عینیت ببخشد گاهی خبری که در یک تصویر نهفته است و می تواند با تصویر منعکس کرد در یک نوشته یچند سطی نمی توان ان را بیان کرد دقت داشته باشید که خبرنگار باید به تصویر بردار اطلاع دهد که در تهیه عکس به چه نکات وپیام هایی دقت نماید. هر چقد عکاس از موضوع گزارش اطلاع بیشتری داشته باشد می تواند تصاویر با عمق معنایی ومارتباطی بیشتری تهیه کند.
در گزارش های رادیویی به دلیل اینکه تصویر نداریم صدا بیشترین نقش را در عینیت بخشیدن به گزارش خبری ایفا می کند.چند صدا در رادیو به کار می رو صدای گزارشگر، صدای مصاحبه شوند، موسیقی، صدای صحنه، و سکوت. هر کدام ز صدا به صورت کاملا حرفه ای و تربیت شده به کار می رود مثلا صدای گزارشگر یک صدای خام نیست بلکه یک صدای کاملا کار شده و حرفه ای می باشد تا دلنشین واثر گذار بر مخاطب باشد صدای مصاحبه شونده یک صدای طبیعی می باشد که بیشترین نقش را در عینیت بخشیدن به گزارش خبر رادیو دارد وپس از ان صدای صحنه مثل صدای بوق ماشین ها در تهیه ی گزارش میدانی برای رادیو عینیت بیشتر به گزارش خبر رادیو می بخشد سکوت اگر به جا استفاده شود نیز می تواند یک صدا را بیان کند ومفهوم خاص خود را برساند سکوت حرف نزدن نیست بلک یک رویکرد عمیق است که می تواند از ان به صورت حرفه ای استفاده کرد تا شنیده شود.
حواس پنج گانه به خصوص مشاهده تاثیر بسیاری در عینی سازی دارد توصیف دقیق و جزئی از مشاهدات خود برای مخاطب باعث برانگیختن حس هذات پنداری در مخاطب و انتقال هرچه بهتر گزارش می شود . مشاهد یکی از اصلی ترین رکن های گزارش نویسی است اگر شما نتوانید مشاهدات خود را انتقال دهید گزارش شما ساختگی و غیر جذاب خواهد بود علاوه بر مشاهده خوب گوش دادن نیز می تواند در لمس رویداد به شما کمک کند .
ملموس کردن، قابل درک کردن
معنی ملموس یعنی لمس شده، بعبارتی می توان گفت قابل درک کردن. برای ملموس شدن موضوع باید به جزئیات گزارش خبر بپردازید و همچنین سوژههای انتخاب کنید که کلی نباشنددر گزارش همه جنبه های مثبت و منفی را بیان کنید و هر دو طرف رویداد در گزارش حضور داشته باشند. اشاره به سابقه موضوع، دایره لغات وسیع وگسترده می تواند در ملموس کردن کلمات به کاربرده شده برای مخاطبان اثر گذار باشد.