به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ،جک جی 5 - JAC J5 : چینی ها برای اینکه بتوانند در بازارهای مختلف موفق باشند از خودروسازان معتبر دنیا کمک می گیرند. شرکت JAC نیز از این قائده مستثنی نبوده و به سراغ یکی از بهترینهای ژاپن یعنی میتسوبیشی رفته است خودروسازی که در ساخت موتورهای پر توان و البته کم مصرف تبحر خاصی دارد. استفاده از موتورمیتسوبیشی به نوعی برگ برنده این خودرو در میان رقبا به حساب می آید. موتور 1.5 لیتری VVT این خودرو موفق به دریافت جایزه یکی از 10 موتور برتر چینی در سال 2011 شده است . نسخه عادی این موتور تنها 100 اسب بخار نیرو تولید می کند اما تکنولوژی زمان بندی سوپاپ ها در مدل VVT توان آن را تا 111 اسب بخار بالا برده و گشتاور را نیز به 146 نیوتن متر رسانده است. با این پیشرانه و گیربکس پنج سرعته دستی، J5 قادر خواهد بود تا نهایتاً به سرعت 175 کیلومتر بر ساعت برسد . این موتور از مصرف سوخت پایینی بهره می برد و در سیکل ترکیبی تنها 6.6 لیتر در 100 کیلومتر بنزین می سوزاند.در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی مشکلات و معایب جک J5 بپرداخته ایم؛ بنابراین اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص JAC J5 و نقاط ضعف آن هستید یا قصد خرید این خودرو را دارید، در ادامه با ما همراه باشید.
مصرف سوخت بالا
جک J5 از پیشرانه ساخت میتسوبیشی بهره می برد که در مقایسه با سایر موتورهای 1.8 لیتری خودروهای داخلی، قدرت و گشتاور قابل توجهی تولید می کند. دوام بالا و راندمان قابل قبول این پیشرانه ازجمله مزایای JAC J5 محسوب می شود که فروش مناسبی را هم برای این سدان چینی رقم زده است.
گیربکس قدیمی و کند
امروزه استفاده از گیربکس های 4 سرعته اتوماتیک به نوعی منسوخ شده است و اغلب شرکت های خودروسازی محصولات خود را به گیربکس هایی با تعداد دنده های بالاتر مجهز می کنند. استفاده از گیربکس های 5 یا 6 سرعته ضمن کاهش استهلاک و مصرف سوخت، می توان نقش مهمی در افزایش لذت رانندگی و کاهش صداهای اضافی موتور ایفا کند.
در این میان جک J5 به یک گیربکس چهارسرعته نسبتا قدیمی مجهز شده است که عملکرد پر سروصدایی دارد. این صداهای آزاردهنده هنگام رانندگی در جاده های پرفرازونشیب به اوج خود رسیده و مخل آسایش سرنشینان خواهد شد.
از سوی دیگر تعویض دنده ها در گیربکس JAC J5 هوشمندانه نیستند و در مواقع لزوم، دنده مناسب را در اختیار راننده قرار نمی دهد؛ به همین دلیل راننده مجبور است جعبه دنده را در حالت کنترل دستی قرار دهد، اما در این حالت نیز گیربکس این سدان چینی جذاب چندان گوش به فرمان نبوده و عملکرد رضایت بخشی ندارد.
امکانات رفاهی محدود
جک J5 در سال 1392 به بازار ایران عرضه شد و از سال 1393 نیز نسخه اتوماتیک آن به تولید رسید. این خودرو که تاریخ طراحی و تولید آن به سال 2011 بازمی گردد، در آن زمان از امکانات رفاهی مناسبی بهره مند بود، اما هم اکنون و پس از گذشت چندین سال از عرضه این خودرو در دو نسخه اتوماتیک و دنده ای، به نظر می رسد غبار کهنگی جک J5 را فراگرفته و این خودرو در مقابل رقبای داخلی نظیر دنا پلاس ضعیف ظاهر شده است.
با وجود آن که نسخه اتوماتیک J5 از امکانات بیشتری در مقایسه با خودروهایی نظیر برلیانس H320 یا دنا پلاس حرفی برای گفتن ندارد؛ به همین دلیل می توان کمبود آپشن را یکی از معایب جک J5 دانست. برخی از مشتریان ناچار هستند پس از خرید جک جی 5 با صرف هزینه های شخصی، نسبت به نصب برخی امکانات رفاهی نظیر صفحه نمایش لمسی اقدام کنند.
ارتفاع اندک از سطح زمین
خودروسازان داخلی همواره متهم به دست کاری ارتفاع خودروهای مونتاژی هستند که تأثیر نامطلوبی هم روی هندلینگ و سواری وسایل نقلیه دارد. شرکت های خودروسازی نیز در دفاع از خود جاده های نامطلوب ایران را به عنوان بهانه ای برای این دست کاری عنوان می کنند، چرا که در صورت کاهش ارتفاع، فنربندی و قسمت زیرین خودرو به شدت آسیب خواهید دید.
با این حال کرمان موتور علاقه ای به دست کاری ارتفاع محصولات خود نداشته و جک J5 را با همان سبک و سیاق اصلی روانه بازار ایران کرد. ارتفاع جک جی 5 از سطح زمین 1465 میلی متر است که در مقایسه با رقبای وطنی خود چندان کوتاه به نظر نمی رسد، اما هنگامی که رینگ های 16 اینچی و تایرهای پهن را در کنار فقدان سینی زیر موتور در نظر بگیرید، شرایط برای سواری با این خودرو کمی سخت خواهد بود. البته این مسئله در J5 به اندازه بسترن B50f شدید نیست، با این حال ارتفاع کم و کوبش های سیستم فنربندی یکی از مشکلاتی است که پس از خرید جک J5 باید با آن کنار بیایید.
توقف تولید و آغاز مشکل قطعات یدکی
بیش از دو سال است که جک J5 دیگر به تولید نمی رسد و با جک J4 جایگزین شده است. این خودرو در چین نیز از خط تولید خارج شده است؛ بنابراین بسیاری از قطعات یدکی آن دیگر به تولید نمی رسند یا آن که به شدت در بازار کمیاب هستند. بنابراین پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک این خودرو در بازار ایران به مشکل کمبود قطعات یدکی برخورد کرده و برای مالک خود دردسرساز شود.
مسئله فوق یکی از جدی ترین معایب جک J5 در طی سال های آتی خواهد بود و تأثیر منفی بر بازار خریدوفروش این خودرو خواهد گذاشت. جی 5 زمانی یکی از محبوب ترین محصولات چینی در بازار کشورمان محسوب می شد و حتی نمونه دست دوم آن نیز از افت قیمت چندانی برخوردار نبود، اما به زودی و با بروز مشکل تأمین قطعات یدکی و نبود خدمات فنی، به خودرویی تبدیل می شود که مالک به هر نحوی سعی در خلاص شدن از دست آن خواهد داشت!.