به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، رنو ساندرو یک هاچبک کوچک و اقتصادی فرانسوی است که از سال 94 تاکنون توسط پارس خودرو تولید و عرضه می شود. ساندرو به دلیل ویژگی های فنی خوبی که دارد و به دلیل اینکه خودرو قابل اعتمادی است، مورد استقبال کاربران ایرانی قرار گرفته و فروش خوبی را تجربه می کند.
ساندرو در بازار جهانی با نام داچیا ساندرو شناخته می شود که داچیا زیرشاخه رومانیایی رنو محسوب می شود و به نوعی ساندرو را باید محصول همکاری داچیا و رنو بدانیم. چندی قبل نسل جدید رنو ساندرو هم معرفی شد که البته مدلی که در ایران تولید می شود، همان نسل اول است که بر اساس پلتفرم تندر 90 یا داچیا لوگان ساخته شده. نسل دوم ساندرو در طراحی ظاهری و داخلی تغییراتی را تجربه کرده و کمی از آن حالت خسته کننده بیرون آمده است. طراحی خارجی آن شباهت زیادی به نس دو لوگان یا همان رنو سیمبل دارد.
ساندرو از نظر قوای محرکه و ویژگی های فنی اشتراکات فراوانی با تندر 90 دارد و از همان موتور 1.6 لیتری 4 سیلندری بهره می برد که در تندر 90 مود استفاده قرار گرفته. این موتور می تواند 105 اسب بخار قدرت و 175 نیوتن متر گشتاور تولید کند که آن را به وسیله جعبه دنده 5 سرعته دستی و یا 4 سرعته خودکار به چرخ های جلو انتقال می دهد.
معایب طراحی رنو ساندرو
از معایب فنی که بگذریم، طراحی نه چندان جذاب و قدیمی ساندرو چیزی است که نسبت به مدل های بروزتر این خودرو و همچنین سایر خودروها، خود را نشان می دهد. ساندرو به نوعی هم خانواده و برادر تندر 90 محسوب می شود. خودرویی که طراحی آن مورد انتقاد همه بود. طراحان ساندور نیز هر چند تلاش کرده اند که طراحی آن از تندر 90 زیباتر شود، اما کماکان قدیمی و به روز نیست.
یکی از ایراداتی که به طراحی ظاهری این خودرو گرفته می شود، استفاده بیش از حد از خطوط شکسته در ظاهر آن است. از طرف دیگر، ساندرو در طراحی داخلی نیز چیزی برای عرض اندام ندارد. یک طراحی ساده و قدیمی که چشم سرنشینان را خسته می کند. با وجود آنکه در خودروهای دیگر سایپا مانند ساینا یا کوئیک، صفحه نمایشی برای سرگرم کردن سرنشینان در داخل کابین وجود دارد، اما در ساندرو از این موارد خبری نیست. در داخل کابین ساندرو برخلاف کوئیک یا ساینا، خبری از صفحه نمایش لمسی، کروز کنترل، دوربین عقب یا استارت دکمه ای نیست.
همچنین غربیلک فرمان و داشبور آن طراحی قدیمی و یکنواختی دارند. متریال به کار رفته در ساخت آن نیز از کیفیت بالایی برخوردار نیست. به طوری که معمولا از پلاستیک خشک استفاده شده و جنس صندلی ها نیز به نحوی است که بعد از مدتی پرز تولید می کنند. کیفیت نامناسب صندلی ها در رانندگی های طولانی مدت با ساندور بیش از بیش خود را نشان می دهد. از همه بدتر رنگ بندی نامناسب و کاملا یکنواخت در طراحی داخلی این خودرو بوده که باعث القای حس بدی به سرنشینان شده و موجب خستگی آنان می شود.
معایب ساندرو در رانندگی
ضعیف بودن گیربکس ساندرو یکی از معایبی است که در هنگام رانندگی به آن مواجه خواهید شد. همانطور که پیش تر نیز اشاره شد روند شتاب گیری این خودرو چندان مناسب نبوده و همین موضوع می تواند در سبقت گرفتن ها راننده را با مشکل مواجه کند. از طرفی اگر بخواهید هنگام عبور از پیچ ها با سرعت بالا اقدام کنید، احتمالا به مشکل برخواهید خورد. این موضوع به هندلینگ نه چندان مناسب خودرو مذکور برمی گردد. در واقع به علت ارتفاع زیاد ساندرو با زمین از یک طرف و نرم بودن کمک های آن از طرف دیگر، هندلینگ در چنین شرایط سخت خواهد شد.
از همین رو نباید توقع داشت که در پیچ ها با سرعت زیاد عبور کنید و دچار مشکل نشوید. یکی دیگر از معایب ساندرو به هنگام رانندگی، نفوذ صدا به داخل کابین آن است. این نفوذ خصوصا در سرعت های بالای 80 کیلومتر بسیار بیشتر شده و قابل تحمل نیست. از طرفی معمولا صدای موتور خودرو نیز در حالت عادی به داخل کابین نفوذ می کند که گویا ناشی از گیربکس قدیمی این خودرو است. گیربکس قدیمی این خودرو باعث شده تا علاوه بر آنکه شتاب مناسبی نداشته باشد، مصرف سوخت نیز بالا برود.
عدم تناسب قیمت با امکانات رفاهی
در قسمت های پیشین به نبود امکانات رفاهی ساندرو از قبیل صفحه نمایش لمسی و سایر موارد اشاره کردیم. تقریبا برای آنها که یک بار این خودرو را سوار شده اند، کمبود امکانات و تجهیزات کاملا خود را نشان می دهد. این کمبود امکانات زمانی خود را نشان می دهد که شما بخواهید آن را با سایر خودروهای سایپا مانند ساینا یا کوئیک مقایسه کنید. بدتر از آن اینکه بخواهید امکانات موجود در این خودرو را با قیمت آن مقایسه کنید. ساندرو دارای اختلاف قیمت قابل توجهی با سایر خودروهایی است که نسبت به آن ها امکانات کمتری دارد.
اگرچه شاید گفته شود که ساندرو برخی امکانات مانند شیشه ها و آیینه های برقی به همراه کنترل سیستم صوتی زیر فرمان دارد. اما باید دقت کرد این امکانات حداقلی در پژو 206 که حدود چندین سال قبل به بازار عرضه می شد نیز وجود دارد. اگر بخواهیم این خودرو فرانسوی را با خودروهای چینی از این لحاظ مقایسه کنیم، باید بگوییم که چینی ها یک سر و گردن بالاتر هستند.
ضعف امکانات در ساندرو را می توان در سیستم صوتی ضعیف آن به عینه مشاهده کرد. این سیستم علاوه بر آنکه قدیمی بوده، معمولا دچار خرابی می شود. در سالیان اخیر بسیاری از افرادی که از این خودرو استفاده می کنند بابت تعمیرات سیستم صوتی آن به تعمیرگاه مراجعه می کنند. کیفیت نه چندان مناسب باندها نیز بر ضعف پخش صدا تاثیر بیشتری گذاشته است.
کمبود قطعات و خدمات پس از فروش
به طور کل خودروسازان کشورمان تعریف چندانی به لحاظ خدمات پس از فروش ندارند که ساندرو و پارس خودرو نیز این حیث مستثنی نیستند. این موضوع خصوصا در یکی دو سال اخیر که با بازگشت تحریم ها همزمان شده، بیشتر از گذشته خود را نشان می دهد. طی یکی دو سال اخیر بسیاری از دارندگان خودروهایی مانند ساندرو و تندرو 90 با مشکل کمبود قطعات در بازار مواجه شده اند. این موضوع از دو منظر تاثیر منفی برای دارندگان این خودروها خواهد داشت. نخست آنکه موجب بد فروش شدن آنها خواهد شد. بدین معنی که اگر شما بخواهید خودرو ساندرو خود را به فروش برسانید با مشکل مواجه خواهید شد. چرا که کمتر کسی حاضر به خرید آن با قیمت بالا خواهد شد.
چون به خوبی می دانند که قطعات چنین خودرویی در بازار پیدا نخواهد شد. در همین زمینه می توان دریچه گاز تندر 90 اشاره کرد که به علت کمیاب شدن، قیمت آن به چندین برابر رسید. چنین موضوعی در بازار قطعات سایر خودروها نیز مشاهده می شود. اما حتی اگر قصد فروش ساندرو را نیز نداشته باشید، باز هم نبود خدمات پس از فروش مناسب و کمبود قطعات آن در بازار شما را به دردسر خواهد انداخت.
با توجه به نااطمینانی هایی که در بازار و اقتصاد ایران وجود دارد، به نظر نمی رسد که چنین مشکلی به این زودی ها برطرف شود. چرا که این مساله به تحریم ها و مسائل پیرامون آن گره خورده و تا زمانی که این مشکل پابرجا باشد، همچنان باید شاهد کمیاب بودن قطعات ساندرو باشیم.
با توجه به دلایل فوق، می توان گفت که خودرو ساندرو به علت معایبی که دارد، خودرویی نیست که شما بخواهید بابت آن تا این حد هزینه کنید و می توان بر روی گزینه های دیگر تمرکز کرد.