بعضی داروها برای جذب بهتر باید با معدهی خالی مصرف شوند درحالیکه بعضی دیگر از داروها ممکن است باعث ایجاد ناراحتی در معده شود و بهتر است با غذا مصرف شود. این مورد را پزشک هنگام ویزیت تذکر میدهد.
کاهش عوارض جانبی تهوع یا استفراغ: بهتر است برخی داروهایی را که می تواند سبب تهوع و استفراغ شود، پس از غذا مصرف کنید تا این عوارض جانبی کاهش یابد. به طور مثال می توانیم به آلوپورینول، بروموکریپتین و مدوپار اشاره کنیم.
کاهش عوارض جانبی سوزش معده، سو هاضمه، التهاب یا زخم معده: داروها می توانند سبب سوزش معده شوند و به همین دلیل خوردن آنها با غذا می تواند این اثر را کاهش دهد. نمونه هایی از چنین داروهایی شامل آسپرین، دیکلوفناک و ایبوپروفن است.
برای اطمینان از اثر دارو: مواد دارویی مانند دهان شویه ها، مایع ننیستاتین، ژل میکونازول برای برفک دهان باید بهد از غذا مصرف شود. این به دلیل آن است که خوردن غذا خیلی زود دارو را می شوید.
برای کمک به بدن در گوارش غذا: داروهای دیابت در صورتی که از طریق دهان مصرف شوند، باید در حدود زمانی سرو غذا مصرف شوند تا سطح قند خون پس از غذا خوردن کاهش یافته و از کاهش قند خون (هیپوگلیسینی) جلوگیری شود.