همه چیز در مورد کرم های موبر

  جمعه، 13 فروردین 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
همه چیز در مورد کرم های موبر
کرمهای موبر برای برطرف کردن یا از بین بردن موهای زائد قسمتهای مختلف بدن به کار می‌روند. در بازار محصولات بهداشتی، انواع و اقسام کرمهای موبر حق انتخاب زیادی به افراد می‌دهد.

برای مصرف لازم است ابتدا موهای ناحیه با روش هایی از قبیل واکس، اپیلاتور یا بند انداختن از ناحیه موردنظر از ریشه کنده شود ولی تیغ و یا روش های دیگر سطحی توصیه نمی شود. سپس مقدار کافی از کِرِم روی ناحیه و به صورت خلاف جهت رویش موها، مالیده شده و ماساژ داده می شود. در صورتی که موها کنده نشده و یا از روش های سطحی مانند تیغ و یا کرم موبر استفاده شده باشد، مدت زمان بیشتری برای بروز آثار این کرم ها لازم خواهد بود.

با اینکه مصرف این کرم ها هم برای آقایان و هم خانم ها امکان پذیر است این را که می دانستید، لیکن در بین بانوان طرفداران بیشتری دارد.لازم به توضیح است با توجه به محدودیت مطالعات انجام گرفته در گروه های سنی مختلف، لازم است از مصرف این کرم ها در بانوان باردار، مادران شیرده و افراد زیر 10 تا 12 سال پرهیز شود.در ضمن برای بروز نتایج پایدار لازم است این کرم ها به مدت 4 تا 8 ماه و هر شب قبل از خواب روی ناحیه موردنظر استفاده شود. همواره لازم است علت اصلی پرمویی را پیدا کنید.

ترکیب کرم های موبر چیست؟

مواد اصلی کرم های موبر، سدیم تیوگلیکولات و کلسیم هیدرواکسید (نوعی باز) است.ماده اصلی تشکیل دهنده ی مو کراتین است. کرم های موبر ماده کراتین را حل می کنند. این کار را با حل کردن پیوندهای شیمیایی سولفور درون کراتین انجام می دهند. به این ترتیب منجر به شکسته شدن و کنده شدن مو می شوند.لایه سطحی پوست نیز حاوی کراتین است. لذا اگر کرم موبر برای مدت طولانی روی پوست باقی بماند، امکان آسیب رسیدن و تحریک پوست افزایش می یابد.

عوارض استفاده از کرم موبر بر روی صورت و بدن چیست ؟

به دلیل سوالات متعدد شما کاربران از بخش سلامت پوست و مو در این رابطه مطلب را با اشاره به عوارض کرم موبر آغاز می کنیم. هنگام استفاده از کرم های موبر روی صورت و بدن، شایع ترین عارضه تحریک و درد ملایم پوستی می باشد. از دیگر عوارض جانبی احتمالی می توان به واکنش آلرژیک ،سوختگی، بو، تیره شدن پوست، زخم، موهای زیر پوستی و فولیکولیت، سوزش چشم و صورت احتمالا در صورت بلع اشاره کرد. برخی از این عوارض جانبی کمی ترسناک بنظر می رسد اما مهم است به یاد داشته باشید که بیشتر موارد نادر و موقتی هستند.

تحریک و درد ملایم پوست:

تحریک پوستی شایع ترین عارضه جانبی کرم های موبر است. مواد شیمیایی موجود دراین کرم ها باعث تحریک پوست خواهد شد. سوزش، قرمزی و خارش، واکنش طبیعی پوست به این مواد شیمیایی است. در حالی که هنوز کرم روی پوست قرار دارد ممکن است احساس گزیدگی یا سوزش داشته باشید و پس از پاک کردن کرم معمولا این احساس بعد از چند ساعت فروکش خواهد کرد. قرمزی پوست نیز معمولا طی چند ساعت ازبین خواهد رفت.

واکنش آلرژیک :

اگر چه برخی از تحریکات در اثر استفاده از کرم های موبر طبیعی است اما در برخی افراد پاسخ ایمنی سیستم بدن به مواد شیمیایی موجود در کرم موبر مانند سدیم تیو گلیگولات و یا کلسیم هیدروکساید، باعث سوزش شدید پوست و درماتیت تماسی می شود. البته این امر می تواند بلافاصله با یکبار و یا چند بار استفاده رخ دهد و باعث حساسیت شود.

همچنین ممکن است آلرژی نسبت به عطر، مواد نگهدارنده و یا افزودنی های دیگر درون کرم موبر ایجاد شود. بنابراین قبل از استفاده، بهتر است کرم موبر را روی پوست خود تست کنید. اگر در محل مالیدن کرم، التهاب ، خارش و قرمزی به وجود نیاید، بدان معنی است که به این کرم موبر حساسیت ندارید. در صورت داشتن حساسیت نباید از آن استفاده کنید چرا که راهی برای حساسیت زدایی نسبت به این کرم ها وجود ندارد.

یک واکنش آلرژیک با علائم زیر همراه است :

  • خارش
  • قرمزی
  • خشکی، پوسته پوسته شدن و یا ترک خوردگی پوست
  • تاول
  • برجستگی
  • تورم
  • سوزش
  • حساسیت

علائم درماتیت تماسی معمولا تا دو هفته پس از استفاده از کرم موبر ازبین خواهد رفت.

سوختگی مواد شیمیایی:

سوختگی بر اثر مواد شیمیایی هنگام استفاده از این کرم ها خطری عمده است. پوست سطحی نرم دارد و استفاده طولانی مدت این کرم باعث از بین رفتن پوست خواهد شد که این امر سبب سوختگی درجه یک یا دو می شود. علائم سوختگی شیمیایی شامل قرمزی، درد شدید و تاول شده و معمولا طی چند هفته برطرف می شود، اما ممکن است نیاز به معالجه پزشک نیز داشته باشد.

بوی قوی:

مواد شیمیایی موجود در کرم های موبر بوی قوی و ناخوشایندی دارند. تولید کنندگان این محصول تلاش بسیاری برای از بین بردن این بو انجام داده اند، اما بسیار غیر ممکن بوده است. نگرانی دیگر درباره این بو آن است که مواد شیمیایی امکان تولید بخاراتی را فراهم می کند که باعث تحریک ریه شده و برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند آزاردهنده و حتی مضر باشد. چنان چه این بخارات باعث ناراحتی شد خود را به هوای تازه برسانید.

تیرگی پوست و جای زخم :

چانچه عنوان کرده ایم هنگامی که در اثر استفاده از کرم موبر اگر پوست سوزانده شود باعث تیرگی پوست می شود که به آن هیپرپیگمانتسیون التهابی گفته می شود. این امر در افرادی که پوست تیره دارند بیشتر دیده می شود. سوزش، تحریکات پوستی و واکنش های آلرژیک نیز ممکن است سبب زخم و تاول شود.

تحریکات و آسیب های چشمی :

هنگام استفاده از کرم های موبر برای صورت هرگز آن را در نزدیکی چشم استفاده نکنید. با این وجود ممکن است بطور تصادفی مقداری از این کرم به داخل چشم رود که در این شرایط باید چشمان خود را به خوبی بشویید و اگر لنز دارید آن را خارج کنید.

مزایای استفاده از کرم های موبر

۱. استفاده آسان
۲. دردناک نبودن و موثر بودن
۳. به صرفه بودن از نظر اقتصادی
۴. قابل استفاده بودن برای تمام اعضای بدن (البته اگر حساسیت نداشته باشید)
۵. کاهش سرعت رشد موها در مقایسه با تراشیدن آنها
۶. برخی تحقیقات نشان داده استفاده مداوم از موبرها، باعث نازکی موها می شود.
۷. در مدت زمان کوتاهی می توانید موهای زائدتان را از بین ببرید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها