خواص آلبالو
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم آلبالو :
۱۶ گرم مواد قندی
۰/۸۵ گرم پروتئین
۸/۶ کالری
۵۰ میلی گرم کلسیم
۲۰ میلی گرم فسفر
۱ میلی گرم آهن
۴۰۰ واحد بین المللی ویتامین A
۰/۱۴ میلی گرم تیامین
۰/۱۲ میلی گرم ریبوفلاوین
۵ میلی گرم ویتامین C
آلبالو میوه ای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوق العاده مفید است و زیبایی و طراوت خانم ها را تضمین می کند.
جوشانده دم این میوه بی اندازه ادرار آور است و کسانی که به حبس البول یا اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید آن را مصرف کنند.
برای تهیه این جوشانده باید ۳۰ گرم دم آلبالو را که خشک کرده اید در یک لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید. در طب جدید هم جوشانده دم آلبالو در مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف می شود.
مغز هسته آن را می کوبند و از آن روغن مایعی می گیرند که قرن هاست با موفقیت رماتیسم را شفا می بخشد.
مصرف آلبالو از بروز نقرس و روماتیسم پیشگیری می کند
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف این میوه از بروز نقرس، روماتیسم و بیماری های کلیه پیشگیری می کند.
مرتضی صفوی در گفت وگو با فارس اظهار داشت: کالری آلبالو بسیار پایین است و هر یکصد گرم آلبالو حدود ۷۰ کیلو کالری انرژی دارد.
وی گفت: آلبالو سرشار از ویتامین های A، B، C و دارای املاح معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، گوگرد، سدیم، منیزیم، کبالت و منگنز است.
این متخصص تغذیه افزود: قند موجود در این میوه «لوولوز» نام دارد که برای افراد مبتلا به دیابت جذب آن آسان است. از مصرف آلبالوی نرسیده باید پرهیز کرد به دلیل اینکه موجب بروز بیماری های روده ای می شود.
وی اضافه کرد: مصرف آلبالو برای کسانی که دچار بیماری هایی مانند ورم روده و ورم معده هستند، مضر است به دلیل اینکه نمی توانند به خوبی آن را هضم کنند.
صفوی بیان کرد: برای افراد مبتلا به بیماری های کلیه بسیار مفید است، از بروز نقرس و روماتیسم پیشگیری می کند، ادرار آور است و از رسوب نمک در رگ های خونی جلوگیری می کند و به کار منظم قلب نیز کمک می کند.
کاهش خطر بروز دیابت با مصرف آلبالو
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد.
محققان دانشگاه میشیگان دریافتند بعد از ۹۰ روز مصرف روزانه آلبالو علی رغم مصرف غذاهای سرشار از هیدارت کربن، میزان کلسترول، انسولین، گلوکز و آنتی اکسیدان های بدن موش ها تنها میزان کمی افزایش نشان داد.
با مصرف آن می توان با این فاکتورهای عامل بروز دیابت به خوبی مقابله کرد.
هم اکنون محققان در حال تحقیقات بیشتر هستند تا مواد تاثیرگذار موجود در آلبالو در این زمینه را کشف کنند.
محققان قصد دارند تاثیر آلبالو را بر روی افراد داوطلب آزمایش کنند، تا میزان تاثیرگذاری آن را در انسان نیز دریابند.
برای افراد دارای چربی شکمی مفید است
شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارسایی های کبد مفید است.
مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
برای افرادی که خارش پوستی و چربی زیاد در شکم دارند مفید و موثر است.
هسته آن ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .
ضماد و مرهم آن برای باز شدن رنگ رخساره چهره موثر و مفید است .
خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوه های نرم کننده (ملین ) می باشد.
آب آلبالو در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ موثر است
نتایج یک مطالعه نشان می دهد «آنتوسیانین» موجود در آب آلبالو به کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.
این مطالعه جهت بررسی تأثیر مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانین ها، بر سطح چربی ها و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ توسط دکترسعید حسینی و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.
خطر بیماری های قلبی عروقی در دیابت بالاست، از این رو دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانین ها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی و فشار خون دارد.
در این مطالعه نیمه تجربی، ۱۶ زن دیابتی نوع ۲ با قند خون ناشتای۱۱۰مورد بررسی قرار گرفتند. در دوره مطالعه کنسانتره آب آلبالو به مدت شش هفته مصرف کردند. وزن، چربی های خون و سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری شد. همچنین مصرف غذای دو روز نیز توسط بیماران به ثبت رسید؛ سپس داده ها مورد بررسی قرار گرفتند.
در پایان مطالعه مقادیر وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشارخون سیستولیک و دیاستولیک به طور معنی داری کاهش نشان داد. تغییرات مشاهده شده در سطح HDL-C و تری گلیسیرید سرم از نظر آماری معنی دار نبود.
نتایج این بررسی نشان می دهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.
آلبالو برای درمان بی خوابی مفید است
پژوهشگران در یک تحقیق جدید دریافته اند که این میوه برای درمان بی خوابی مفید است و اگر به سختی می خوابید با خوردن این میوه راحت تر به خواب می روید.
بر اساس یک پژوهش جدید؛ این میوه می تواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم کند و از این حیث تاثیر شگفت انگیزی دارد.
محققان دریافته اند که این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرامش بخش ضروری است.
بر اساس این گزارش؛ هورمون ملاتونین در مغز ساخته می شود و روی فاکتور خواب تاثیر گذار است. این یافته حاصل تحقیقات پژوهشگران مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس است.
این پژوهشگران می گویند: خوردن یک کف دست آن میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش می دهد و بنابراین الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود می بخشد که در عین حال این فرایند به طور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد.
مصرف آلبالو در بارداري
مصرف مقادير متعادل آلبالو و گيلاس در دوره بارداري مفيد بوده و مشكلي براي مادران باردار ايجاد نميكند ولي بي خطر بودن دم آلبالو و مصارف ديگر از اين ميوه به اثبات نرسيده است.
مصرف آلبالو در شيردهي
آلبالو از جمله ميوه هاي تابستاني است كه نفاخ بوده و در مواردی که تولید نفخ می کنند وارد شیر میشوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد. برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.
نحوه مصرف آلبالو
- آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان باشد.
- از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید زیرا مصرف آن سوء هضم می آورد و کار روده ها را مختل می کند.
- آلبالو وقتی تیره رنگ است و دارای لکه های قهوه ای است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است.
- گاهی میوه فروشان برای اینکه آلبالو را خوش منظره سازند به آن آب می زنند این کار زود آلبالو را خراب می کند و آماده می سازد که زودتر فاسد شود.
بهترين زمان مصرف آلبالو
وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوه ها آن را «باد کرده» می کند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد.
در فاصله غذاهای اصلی می توانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم می شود
یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.