فواید و مزایای گیاه کهن دار برای سلامتی بدن
جینکو حدود 1000 سال است که در طب سنتی چین استفاده می شود. چند قرن پیش به فرهنگ غربی آمد اما در چند دهه گذشته از محبوبیت زیادی برخوردار شده است.برخی مطالعات از اثربخشی جینکو پشتیبانی می کنند اما تحقیقات دیگر بی نتیجه هستند.
- تصور می شود که مزایای سلامتی جینکو از خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بالای آن ناشی می شود.
- همچنین ممکن است جریان خون را افزایش دهد و در نحوه عملکرد انتقال دهنده های عصبی در مغز نقش داشته باشد.
- کاهش عملکرد شناختی
- فشار خون
- بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی
- میزان مرگ و میر
- ناتوانی عملکردی
- مطالعه قبلی همچنین نشان داد که جینکو فشار خون بالا را کاهش نمی دهد. همچنین هیچ شواهدی وجود نداشت که جینکو خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد با این حال ممکن است خطر ابتلا به بیماری سرخرگ محیطی را کاهش دهد که ناشی از گردش خون ضعیف است.
- طبق یک بررسی سیستماتیک در سال 2013، جینکو را می توان یک درمان کمکی برای اختلال اسکیزوفرنی در نظر گرفت. به نظر می رسد جینکو در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن که داروهای ضد روان پریشی مصرف می کنند تاثیر مفیدی دارد.
- محققان در آن مطالعه همچنین نتایج مثبت را برای اختلال بیش فعالی و کم توجهی، اوتیسم و اختلال اضطراب عمومی یافتند اما نشان دادند که تحقیقات بیشتری در این زمینه ها لازم است.
- بر اساس مطالعه ای در سال 2009 جینکو ممکن است به تسکین علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS) کمک کند. در طول مطالعه شرکت کنندگانی که از جینکو یا دارونما استفاده می کردند با کاهش علائم روبرو شدند.
کاهش استرس با گیاه کهن دار
درست مانند سایر دم نوش ها، چای کهن دار نیز می تواند شرایط استرس زا و اضطراب را در شما کاهش بدهد. مصرف این چای باعث می شود تا اعصاب شما آرام شوند و در نتیجه میزان تنش ها تا حد زیادی کاهش پیدا کند. علاوه بر این، مشاهدات حاکی از این است که مصرف این چای با کاهش سطح کورتیزول، رابطه مستقیم دارد. هورمون کورتیزول یکی از عواملی است که می تواند استرس را در بدن شما ایجاد کند، در نتیجه هر چه کمتر شود، آرامش شما افزایش پیدا می کند.
درمان آلزایمر با گیاه کهن دار
یکی از مهم ترین بیماری هایی که می توان با استفاده از چای کهن دار درمان کرد، آلزایمر می باشد. متأسفانه این بیماری از جمله مشکلات عصبی رایج به شمار می رود که بیش از 30 درصد مردم دنیا در کهن سالی به آن مبتلا می شوند. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده که نتایج نشان می دهد این موضوع ریشه در حجم بالای آنتی اکسیدان موجود در عصاره این گیاه دارد. در سال 2010 آزمایشاتی بر روی موش ها انجام شد. در این آزمایش، 50 موش در معرض عصاره این گیاه قرار گرفتند. نتایج نشان می داد آسیب های عصبی در این موش ها، تا 50 درصد کاهش پیدا کرده است.
افزایش میل جنسی با گیاه کهن دار
آمارهایی که در سال 2014 منتشر شده نشان می دهد که بیش از 20 درصد مردان و 30 درصد زنان از سردی یا عدم تمایل به رابطه جنسی رنج می برند. برای درمان این مشکل راه های مختلفی وجود دارد اما بدون شک یکی از بهترین روش ها برای افزایش میل جنسی، استفاده از محصولات طبیعی می باشد چرا که این روش ها هیچ گونه عوارض جانبی از خود برجای نمی گذارند. چینی ها برای سال ها از این چای برای مبارزه با سردی استفاده می کردند. امروزه ثابت شده که مصرف این چای می تواند باعث افزایش هورمون های جنسی مانند استروژن و تستسترون شود.
تقویت سلامت قلب با گیاه کهن دار
بیماری های قلبی یکی از خطرناک ترین مشکلات هستند چرا که اگر جدی گرفته نشوند، می توانند باعث مرگ و میر شوند. به همین دلیل، تقویت سلامت قلب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چای کهن دار از جمله موادی است که مصرفش می تواند به کاهش کلسترول بد LDL منجر شود. این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که افزایش سطح کلسترول در بدن می تواند منجر به بیماری های خطرناکی مانند حملات قلبی، سکته مغری آترواسکلروز، نارسایی میترال و آندوکاردیت شوند. اگر دوست دارید سلامت قلب خود را تضمین کنید، پیشنهاد می دهیم در طول هفته چند وعده از این چای بنوشید.
کاهش فشار خون با گیاه کهن دار
یکی از مهم ترین عناصری که در عصاره این گیاه یافت می شود، پتاسیم است. پتاسیم مهم ترین عامل در کاهش فشار خون بالا به شمار می رود چرا که می تواند رگ های خونی شما را گشاد کند. فشار خون زمانی بالا می رود که در مسیر رگ های شما انسداد پیش می آید و در نتیجه قلب مجبور می شود برای خون رسانی فشار بیشتری به خود وارد کند. مصرف پتاسیم می تواند با گشاد کردن رگ ها، این فشار را کاهش بدهد. بهتر است با مصرف این چای از فشار خون بالا جلوگیری کنید چرا که تشخیص این بیماری بسیار سخت است.
دیگر خواص چای گیاه کهن دار
جالب است بدانید که بیش از دو هزار سال است که از چای کهن دار در طب سنتی چینی استفاده می شود. دانشمندان در سال های اخیر با انجام آزمایش های متنوع به این نتیجه رسیده اند که عصاره برگ های این درخت تأثیرات بی نظیری بر روی بدن دارد و به همین دلیل از آن در ساخت بسیاری از داروها استفاده می شود. ویتامین A، ویتامین C، نیاسین، سدیم، فسفر، مس و پتاسیم تنها بخش از مواد آلی و معدنی موجود در این چای هستند. دانشمندان ژاپنی نیز در طی تحقیقات خود ثابت کرده اند که در عصاره این گیاه ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، ترپنوئید و سایر مواد شیمیایی ارگانیک وجود دارد.
عوارض و مضرات گیاه کهن دار(جینکو)
- جینکو به طور کلی برای افراد سالم تا حداکثر شش ماه بی خطر بوده و عوارض جانبی شدید نادر است.
- آلرژی و حساسیت: کهن دار ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. اگر به اوروشیول ها، رزین روغنی موجود در زهر درخت ها، سماق و پوست انبه حساسیت داشته باشید ممکن است به جینکو هم حساس باشید.
- تداخل دارویی:جینکو ممکن است خونریزی را افزایش دهد. اگر اختلال خونریزی دارید یا از دارو استفاده می کنید از مصرف جینکو اجتناب کنید.برای محدود کردن خطر خونریزی، حداقل دو هفته قبل از انجام یک عمل جراحی مصرف جینکو را متوقف کنید.اگر از داروهای ضد لخته شدن خون استفاده می کنید، از جینکو استفاده نکنید.
- اگر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن مصرف می کنید، آن را مصرف نکنید چون می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. اگر از دارویی استفاده می کنید، دوز مصرفی را به پزشک اطلاع دهید.
- جینکو ممکن است قند خون را کاهش دهد. در صورت ابتلا به دیابت یا افت قند خون یا مصرف سایر داروها یا گیاهانی که قند خون را نیز کاهش می دهند، جینکو را با احتیاط استفاده کنید.
- دانه های جینکو یا برگ های غیر فرآوری شده گیاه جینکو را نخورید، آن ها سمی هستند.
- زنان باردار و شیرده:به دلیل خطر احتمالی خونریزی، اگر باردار هستید از جینکو استفاده نکنید. جینکو برای استفاده در زنان باردار، زنان شیرده یا کودکان مورد مطالعه قرار نگرفته است.
سایر عوارض جانبی گیاه کهن دار
- سردرد
- استفراغ
- اسهال
- حالت تهوع
- تپش قلب
- سرگیجه
- راش
موارد استفاده دارویی از گیاه کهن دار
از جینکو به عنوان داروی گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. این ممکن است بیشتر به عنوان درمان برای زوال عقل، بیماری آلزایمر و خستگی شناخته شود.سایر بیماری هایی که با جیکو درمان می شوند، عبارتند از :
- اضطراب و افسردگی
- اختلال اسکیزوفرنی
- نرسیدن جریان خون کافی به مغز
- مشکلات فشار خون
- ارتفاع زدگی
- اختلال در نعوظ
- آسم
- نوروپاتی محیطی
- سرطان
- سندرم پیش از قاعدگی
- اختلال بیش فعالی و کم توجهی
- دژنراسیون ماکولا
کلام آخر
توجه داشته باشید مانند بسیاری از داروهای طبیعی، مطالعات کافی در مورد اثر جینکو برای بیماری های نام برده شده وجود ندارد.زمانی جینکو به عنوان یک گیاه دارویی جادویی برای جلوگیری از، از دست دادن حافظه استفاده می شد اما تحقیقاتی که تا به امروز انجام شده است، اثر آن را در این زمینه پشتیبانی نمی کند. بیشتر شواهد موجود در مورد جینکو حکایتی چند ده ساله دارد. تحقیقات نشان داده که جینکو می تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند کند، به درمان برخی از بیماری های بهداشت روان رایج، بهبود عملکرد جنسی و بهبود جریان خون در عروق محیطی کمک کند. داروی فعلی را با جینکو جایگزین نکنید یا برای درمان یک بیماری جدی بدون مشورت با پزشک مصرف جینکو را شروع نکنید.