اکثر افراد، به ویژه دختران یا زنان، تمایل دارند تناسب اندام داشته باشند. آن ها حتی مایل به انجام کارهایی برای کاهش وزن و بدست آوردن اندام ایده آل هستند. انواع مختلف رژیم غذایی می توان داشت، از رژیم غذایی طبیعی گرفته تا رژیم غیر طبیعی (استفاده از قرص های کاهش وزن). گاهی اوقات، مردم برای کاهش وزن، خود را تحت شرایط سخت قرار می دهند. مثلا از خوردن غذا پرهیز می کنند. این روش برای سلامتی بدن بسیار مضر است زیرا بدن دچار کمبود مواد مغذی خواهد شد.
گیاه گشنیز
اکثر افراد آن را به عنوان سیلانترو (گشنیز) یا جعفری چینی می شناسند. کلمه "coriander” در واقع بیشتر به معنی تخم گشنیز است تا گیاه آن. تمام اجزای این گیاه خوراکی است از جمله بذر آن. بذر این گیاه هنگام خرد شدن طعم مرکبات لیمو دارد ،که این به دلیل محتوای لینالول ترپن و پینن می باشد. معمولا از برگ های تازه و دانه های خشک شده این گیاه به عنوان ادویه برای پخت و پز استفاده می شود تا غذاها را طعم دار کنند. این گیاه بومی جنوب اروپا و شمال آفریقا تا جنوب غربی آسیا است. گشنیز گیاه لطیفی است و دارای برگ های نازک می باشد ومی تواند تا 50 سانتی متر رشد کند. معمولا، مشخصات تغذیه ای ساقه تازه یا برگ های گیاهان غنی از ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K همراه با مواد معدنی رژیمی متعادل است. با این وجود بذرهای گشنیز دارای محتوای کمتری از ویتامین ها هستند، اما حاوی مقدار قابل توجهی از مواد معدنی مانند فیبر رِژیمی، سلنیوم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز و سایر مواد معدنی می باشد.
خواص عرق گشنیز
عرق گشنیز از جمله عرقیجات گیاهی است که خواص درمانی فراوانی دارد. از جمله خواص عرق گشنیز می توان به مواردی مانند بهبود کارکرد کبد، افزایش سطح انرژی، رفع خستگی، درمام زخم های دهانی، بهبود و درمان کم خونی، حفظ مجاری ادراری از عفونت، درمان آرتریت و جلوگیری از ریزش مو اشاره کرد.
عوارض عرق گشنیز
عرق گشنیز در کنار خواص و فواید بی نظیری که دارد ممکن است عوارضی نیز به دنبال داشته باشد. استفاده از عرق گشنیز در دوران بارداری ممنوع است زیرا استفاده از عرق گشنیز با توجه به داشتن خاصیت قاعده آوری در این دوره می تواند موجب سقط جنین و یا زایمان زودرس شود. همچنین گفتیم عرق گشنیز موجب کاهش قند خون می شود و ممکن است در دوران بارداری قند خون را کاهش دهد و موجب کاهش حافطه در نوزاد شود. علاوه بر این زیاده روی و افراط در نصرف عرق گشنیز می تواند عوارضی مانند خستگی شدید، خواب عمیق، گنگی و بی حسی را به دنبال داشته باشد. همچنین زیاده روی در مصرف عرق گشنیز می تواند موجب تضعیف حافظه و همجنین افزایش اشتها شود که اگر این افزایش اشتها کنترل نشود منجر به چاقی و افزایش وزن می شود.
خواص دانه گشنیز برای کاهش وزن
- غنی از مواد معدنی و ویتامین ها: یکی از دلایل افزایش وزن شما این است که شما کالری زیادی مصرف می کنید و پروتئین و فیبر کمتری مصرف می کنید. برای کاهش وزن، شما باید آن دسته مواد غذایی را مصرف کنید که متابولیسم شما را افزایش می دهند و چربی ها را می سوزانند. دانه های گشنیز به نظر می رسد راه سنتی برای کاهش وزن باشد به این دلیل است که غنی از مواد معدنی است و برای لاغری بسیار موثر است.
- محتوای پتاسیم بالا: یکی از علل احتباس آب، سدیم است. مصرف بیش از حد سدیم باعث نفخ و ورم بیشتر بدن می شود. تنها ماده معدنی كه مي تواند در مقابل اثر سديم (احتباس آب) به شما كمك كند، پتاسيم است. از این رو، مصرف دانه های گشنیز که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است با اضافه کردن آن در برنامه غذایی تان برای کاهش وزنتان بسیار مفید است.
- تقویت بافت های بدن: رای لاغری و کاهش وزن نیازی به خرید مکمل های ویتامین های شیمیایی برای کاهش وزن نیست، بلکه مصرف دانه های گشنیز به میزان کافی ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B1، B5 و B6 و کلسیم بدن را تامین می کند. به خصوص محتوای بالای ویتامین C که با تقویت بافت ها و کاهش تمایل مویرگ ها به تجمع مایعات در بافت های بدن، در خارج کردن آب اضافی بدن موثر است. پس ویتامین C مانع احتباس آب در بافت های بدن می شود و آب را به سمت روده هدایت می کند.
- بهبود سوخت و ساز بدن: علاوه بر این، دانه های گشنیز هضم غذا را بهبود می بخشند. هنگامی که عمل هضم بهبود می یابد، توانایی در هضم غذا بهتر خواهد شد به این معنی که متابولیسم و سوخت و ساز بسیار خوبی خواهید داشت.
- کمک در گوارش: علاوه بر بهبود سوخت و ساز بدن، دانه های گشنیز می تواند التهاب را کاهش دهد. دانه گشنیز می تواند گاز داخل معده، نفخ و مشکلات دستگاه گوارش را کاهش دهد. علاوه بر این، توانایی روده را در جذب مواد مغذی بهتر می کند.
عرق گشنیز برای لاغری
عرق گشنیز برای کاهش وزن و لاغری یکی از پرمصرف ترین عرقیجات گیاهی است. در واقع می توان از عرق گشنیز به عنوان معجزه لاغری یاد کرد. شما می توانید با قرار دادن عرق گشنیز در غذای رژیمی خود به روند کاهش وزن خود سرعت دهید. عرق گشنیز می تواند سلامت روده ها و حرکات دودی روده ها را بهبود بخشد و از این طریق به هضم بهتر غذا و در نتیجه لاغری و کاهش وزن کمک کند. علاوه بر این عرق گشنیز موجب افزایش سوخت و ساز بدن شده و همچنین به عنوان یک تنظیم کننده بافت های بدن عمل می کند.
نحوه استفاده از تخم گشنیز برای لاغری
تمام چیزی که لازم است مقداری تخم گشنیز و آب جوش است. به این صورت که تخم گشنیز را در آب جوش قرار دهید و بگذارید برای چند دقیقه یا بیشتر بجوشد. آب را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. آب را با تخم گشنیزهای موجود در آن به مدت یک شب نگه دارید و صبح آن را صاف کنید. این آب را با خود به سرکار، بیرون یا هرجایی که می روید ببرید و درطول روز از آن بخورید. این دانه ها از راه سالم و طبیعی به کاهش وزن کمک می کنند. این روش بی خطر و موثر هم هست.
دمنوش برگ گشنیز
یکی از خواص گشنیز برای لاغری این است که غنی از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و پتاسیم است. می توانید چای کیسه ای گشنیز را بخرید یا خودتان از برگ های تازه گشنیز آن را تهیه کنید. قبل از مصرف گشنیز برای لاغری با پزشک متخصص مشورت کنید. این دمنوش ممکن است مناسب افرادی که دچار کم آبی هستند مناسب نباشد، چون این چای باعث می شود آب بیشتری را از دست بدهید. همچین این چای باعث کاهش قند خون و کاهش فشار خون می شود که ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. اگر به تازگی عمل جراحی داشته اید، توصیه می کنیم از مصرف زیاد این دمنوش خودداری کنید، چون ممکن است با عوارض جانبی روبه رو شوید.
سخن آخر
شما برای کاهش وزن از چه روش هایی استفاده کرده اید؟ روش های پرخطر یا روش های طبیعی؟ آیا تابحال برای کاهش وزن از تخم گشنیز استفاده کرده اید؟نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید.