فواید خرمای مجول
استفاده از خرمای سیاه و خشک شده می تواند به عنوان یک افزودنی سالم برای سالادها یا غذاها باشد. این ماده غذایی غنی از مواد آنتی اکسیدانی بوده که اضافه کردن آن به یک رژیم غذایی سالم انتخاب خوبی است.خرمای مجول غالبا خشک می شود تا نرم تر و شیرین تر باقی بماند. این خرما دارای کالری بالایی است اما پر از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست که باعث بهبود هضم غذا و سلامت قلب می شوند.
کنترل قند خون و دیابت با خرمای مجول
یک مطالعه کوچک نشان داده که خرمای مجول دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) است و پس از مصرف باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی نمی شود.با این حال توصیه می شود که افراد مبتلا به بیماری دیابت از زیاده روی در مصرف خرمای مجول اجتناب کرده و بعد از مصرف حتما قند خون خود را کنترل کنند.
کمک به هاضمه با خرمای مجول
مصرف فیبر به سلامت روده ها و راحت تر شدن فرایند هضم کمک می کند. در واقع، مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی روزانه مانع از یبوست می شود. اگر به اندازهٔ کافی از فیبر در رژیم غذایی تان استفاده کنید، مشکلاتی مانند سرطان کلون یا همان سرطان روده بزرگ هم از شما دور خواهد شد.
فیبر موجود در خرمای مجول
براساس وزارت کشاورزی امریکا، خرما می تواند به تامین میزان دریافت توصیه شده روزانه میوه که برابر با یک فنجان و نیم تا دو فنجان در روز است، کمک کند. نصف فنجان خرما که یک وعده مصرفی از این میوه محسوب می شود معادل ۵ عدد خرما است. خرما دارای کالری بالایی بوده، به طوریکه نصف فنجان از آن دارای ۳۳۲ کالری است. همچنین این ماده غذایی غنی از فیبر می باشد و در هر وعده مصرفی ۸ گرم فیبر دارد. فیبر باعث کاهش ابتلا به یبوست و اسهال شده و می تواند به افزایش حس سیری درافراد کمک کند. بسیاری از افراد میزان توصیه شده ۲۰ تا ۳۵ گرم در روز را استفاده نمی کنند. همچنین یک وعده مصرفی از خرما۲۳ تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به فیبر را برای بدن فراهم می کند.
خرمای مجول غنی از آنتی اکسیدان
خرما غنی از مواد آنتی اکسیدانی بوده، همچنین حاوی آنتوسیانین ها، کاروتنوئیدها و فنول ها است. براساس مقاله ی منتشر شده در مجله کشاورزی و شیمی موادغذایی در ایالات متحده، تمام انواع خرماهای تازه و خشک شده غنی از آنتی اکسیدان ها می باشند. خرمای تازه محتوای آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به خرمای خشک دارد. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد و موادسمی محافظت می کنند.
خرمای مجول غنی از پتاسیم
نصف فنجان خرمای خشک ۸۳۵ میلی گرم پتاسیم داشته که معادل ۱۸ درصد از نیاز روزانه توصیه شده است. پتاسیم همچنین یک ماده مغذی ضروری بوده که به بدن برای مصرف کربوهیدرات ها، ساخت پروتئین ها و ماهیچه ها کمک می کند. همچنین این ماده معدنی برای رشد سالم بدن و حفظ فعالیت الکتریکی منظم قلب مورد نیاز است. براساس انجمن قلب امریکا، پتاسیم به آرامش رگ های خونی در بدن کمک می کند.
خرمای مجول غنی از نیاسین
مصرف نصف فنجان از خرمای خشک حاوی ۱.۹ میلی گرم نیاسین است، به طوریکه ۱۰.۵ تا ۱۳.۶ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به این ویتامین را برای بدن فراهم می کند. نیاسین یا ویتامین B3 یک ماده مغذی ضروری و جزو ویتامین های گروه B است. این ویتامین علاوه برکمک به تامین انرژی بدن، در حفظ سلامت مو، پوست، چشم، کبد و سیستم عصبی موثر می باشد.
سلامت قلب با خرمای مجول
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و برای سلامت قلب مفید هستند.
- کلسترول خون : مقادیر بالای فیبر موجود در خرمای مجول می تواند به کاهش کلسترول بد خون یا LDL کمک کند، شریان ها را تمیز نگه داشته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
- تری گلیسیرید خون : مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش تری گلیسیرید بالای خون کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
مزایای دیگر خرمای مجول
- خرما سوختی طبیعی برای بدن است. یک عدد خرمای مجول می تواند کربوهیدرات قابل توجهی به بدنتان وارد کند. کربوهیدرات ها منبع اصلی تأمین انرژی بدن هستند.
- مصرف خرمای مجول می تواند به سلامت استخوان هم کمک کند. در این خرما مقادیر اندکی از کلسیم و میزان قابل قبولی پتاسیم، منگنز و مس موجود است. تمام این مواد معدنی، برای سلامتی استخوان ها لازم اند.
- حفظ سلامت مغز هم از کارهای دیگری است که از دست خرمای مجول برمی آید. تحقیقات روی حیوان ها نشان می دهد که مصرف خرمای مجول روی کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر نقش دارد؛ چون آنتی اکسیدان های موجود در خرما با کنترل نشانگرهای التهابی باعث کاهش پلاک هایی می شوند که در مغز شکل می گیرند و بیماری هایی مانند آلزایمر را به وجود می آورند.
جمع بندی
خرمای مجول کالری زیادی دارد؛ البته مواد مغذی آن مانند آنتی اکسیدان ها هم زیادند و مزایای بسیاری برای سلامتی به همراه دارند. فیبر موجود در خرما باعث سلامت گوارش می شود و بیماری های رنگارنگ مرتبط با قلب از شما دور شود. خوبی خرما این است که به شکل های متنوع قابلیت مصرف دارد. با مجول می توانید اسموتی، دسر و… درست کنید.