خطرات بارداری در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی

  یکشنبه، 28 اردیبهشت 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
خطرات بارداری در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی
یک زن باردار با اختلال دوقطبی نوع II که بدون درمان دارویی خاصی مشغول زندگی می باشد، ممکن است احتمال بالایی برای بروز حملات مانیک (شیدایی) یا افسردگی داشته باشد. حدود 12 هفته پس از بارداری، احتمال زیادی برای وقوع یک رویداد دوقطبی وجود دارد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بیماری دو قطبی نوعی اختلالی روان پزشکی است که شیوع آن در خانم ها و آقایان یکسان است. بیماری دو قطبی به دلیل اختلال در تنظیم وضعیت هیجانی فرد، که به آن خلق گفته می شود، ایجاد می شود.

اختلال دو قطبی یک اختلال ذهنی است که باعث نوسانات روحی در فرد از مانیک (بالا) تا افسرده (پایین) می شود. دو نوع اختلال دو قطبی مختلف وجود دارد که عبارتند از اختلال دو قطبی نوع I و اختلال دو قطبی نوع II. اختلال دو قطبی نوع I حالت شدیدتر این اختلال با دوره های بدتر شونده مانیا (شیدایی) و افسردگی می باشد. اختلال دو قطبی نوع II از شدت کم تری برخوردار بوده و دوره های مانیا و افسردگی در آن کوتاه تر است. این اختلال نادر نبوده و شانس تقریبا یکسانی برای بارداری با وجود ابتلا به این اختلال در صورت داشتن مراقبت های پزشکی مناسب وجود دارد.

با وجود اختلال دو قطبی چگونه باید برای بارداری برنامه ریزی کرد؟

احتمال بازگشت اختلال دو قطبی در دوران بارداری به طور قابل توجهی افزایش می یابد. این مساله بایستی قبل از برنامه ریزی برای بارداری در نظر گرفته شود. اگر این برنامه ریزی به موقع صورت پذیرد، روان پزشک می تواند به مادر داروهایی را توصیه کند که تاثیر کم تری بر نوزاد داشته و همچنین به مادر کمک کنند که برای تغییرات روحی که در دوران بارداری روی می دهند، آماده شود.

آیا در این شرایط (اختلال دو قطبی در بارداری ) بایستی به روان پزشک مراجعه کنید؟

وقتی تست بارداری مثبت اعلام شد، اولین پزشکی که بایستی به آن مراجعه نمایید، روان پزشک است تا مطمئن شوید داروهایی که مصرف می کنید برای کودک بی خطر می باشند. بایستی در یک جلسه ملاقات اضطراری نسبت به تعیین بهترین داروها و برنامه درمانی که از مادر و جنین مراقبت نمایند، اقدام نمایید.

آیا بایستی این موضوع را به پزشک یا ماما نیز در میان بگذارید؟

پس از ملاقات با روان پزشک، بایستی به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. وی بایستی اطلاعات تماس با روان پزشک شما را در اختیار داشته باشد تا درباره بارداری و برنامه ریزی های صورت گرفته، هماهنگی های مربوطه را انجام دهد.

چه خطراتی در رابطه با بارداری و اختلال دوقطبی وجود دارد؟

خطرات زیادی در زمان بارداری وجود دارند. این خطرات گاهی ممکن است وقتی زن باردار مبتلا به اختلال دوقطبی باشد، تشدید شوند. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تحت درمان با چندین دارو برای تنظیم وضعیت روحی و احساسی شان قرار دارند. یک زن باردار با اختلال دوقطبی نوع II که بدون درمان دارویی خاصی مشغول زندگی می باشد، ممکن است احتمال بالایی برای بروز حملات مانیک (شیدایی) یا افسردگی داشته باشد. حدود 12 هفته پس از بارداری، احتمال زیادی برای وقوع یک رویداد دوقطبی وجود دارد. مادران بایستی به دقت مراقب علائم خود بوده و هرگونه احساسی را که در خود مشاهده می کند از زمان آگاهی از بارداری یادداشت نمایند. این کار به آن ها کمک کند تا دلایل احتمالی بروز حملات مانیک یا افسردگی را کشف نمایند.

آیا بایستی برای درمان اختلال دو قطبی در دوران بارداری به یک روان شناس مراجعه کرد؟

روان شناس ممکن است بتواند درباره مسائل مربوط به اختلال دوقطبی که ممکن است در دوران بارداری روی داده و بر سلامت ذهنی مادر تاثیر گذارند، به شما کمک کند. هرچند روان شناسان مجاز به تجویز دارو نمی باشند، درمان کلامی می تواند به شما کمک کند تا نوسانات احساسی مرتبط با این اختلال را بهتر مدیریت نمایید.

چه داروهایی برای درمان اختلال دوقطبی در دوران بارداری استفاده می شوند؟

تمامی داروهایی که برای اختلال دو قطبی تجویز می شوند در دوران بارداری بی خطر نیستند. شما بایستی درباره تاثیرات این داروها با متخصص زنان و زایمان و روان پزشک مشورت نمایید. این مساله به ویژه برای درمان با داروی اختلال دو قطبی نوع مهم می باشد. علائم مربوط به اختلال دو قطبی نوع I بسیار بیش تر از مواردی هستند که در اختلال دو قطبی نوع II بروز می نمایند. این علائم در بسیاری از موارد شامل اقدام به خودکشی نیز می باشند. بعضی از داروهای استفاده شده برای درمان اختلال دو قطبی عبارتند از:

لیتیوم: لیتیوم دارویی رایج است که برای درمان اختلال دو قطبی استفاده می شود. وقتی سطوح این دارو به دقت کنترل و بررسی شوند خطر بسیار کمی برای جنین ایجاد می نماید. مادرانی که از داروهای دیگری برای درمان اختلال دو قطبی استفاده می کنند ممکن است مصرف لیتیوم در دوران بارداری به آن ها توصیه شود. مصرف مقدار کافی آب در هنگام مصرف این دارو در دوران بارداری بسیار مهم می باشد تا مانع از وارد شدن آسیبی به مادر و جنین با کنترل سطح مسمومیت این دارو شود.

دپاکوت: دپاکوت یک داروی ضد تشنج است که به عنوان یک تثبیت کننده خلق و خوی افراد برای افراد مبتلا به اختلال دو قطبی تجویز می شود. دپاکوت در دوران بارداری بی خطر نیست. این دارو می تواند بر میزان رشد سر و صورت جنین تاثیر گذارد. بسیاری از روان پزشکان این دارو را برای مادران باردار تغییر می دهند. اگر دپاکوت بایستی در این دوران مصرف شود، متخصص زنان و زایمان می تواند با تجویز مکمل ویتامین K به کاهش احتمال بروز تغییر شکل در سر و صورت جنین و همچنین تحت نظر داشتن رشد وی با استفاده از سیستم های فراصوت، کمک نماید.

داروهای ضد روان پریشی: به طور کلی هر دو نسل اول و دوم داروهای ضد روان پریشی به عنوان داروهای نسبتا بی خطر در دوران بارداری در نظر گرفته می شوند. آن ها حتی از بسیاری از داروهای تثبیت کننده خلق و خو ایمن تر هستند. با این وجود بعضی داروهای ضد روان پریشی می توانند خطر بروز فشار خون بالا و دیابت بارداری را در این دوران افزایش دهند.

آرام بخش ها: یکی از بدترین فعال کننده ها برای فرد مبتلا به اختلال دو قطبی، اضطراب و کمبود خواب می باشد. آرام بخش ها برای مدت زمان نسبتا کوتاهی در بدن باقی می مانند و می توانند به خواب بهتر مادران و کاهش استرس آنان در دوران بارداری کمک نمایند.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پربازدید شدن نمای بیرونیِ منزل شخصی رهبر معظم انقلاب+عکس/ نمایی سیمانی با آیفونی قدیمی و درب خانه ای ساده و بدون زرق و برق (536 نظر) سه پرس کباب سفارش پسر کوچک رهبر معظم انقلاب برای خانواده شش نفره‌شان+عکس/ فرزندانی که در ساده زیستی راه پدر را ادامه میدهند (163 نظر) تدارکات ساده رهبر معظم انقلاب برای پذیرایی کردن از مهمانانش+عکس/از قند و چای گرفته تا بشقاب کوچک از شیرینی نارگیلی برای کسانی که قند دوست ندارند (84 نظر) نوزاد بانمک و خوشگل المیرا شریفی مقدم مجری خوش اخلاق صداوسیما سر سفره ساده عید/ پروفیل یک مادر مهربون+عکس (31 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده یزدی، با نوشته جالب پشت کامیون حماسه ساز شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا... (19 نظر) خلاقیت پدر ایرانی در ثبت اولین عکس متفاوت از پسرش حماسه ساز+عکس/کل آتلیه های شهر زیر سوال رفت...🤣 (19 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان نسرین مرادی، فریده سریال نون خ/ روحش شاد و یادش گرامی (18 نظر) نگاهی به نمای بیرونی و داخلی خانه آیت الله هاشمی رفسنجانی/ از درب و آیفون ساده تا مبلمان زیبا ولی معمولی پذیرایی+عکس (12 نظر) چهره غمزده علیرضا کمالی، احسان سریال لحظه گرگ و میش در مراسم تشییع حسام محمودی/ برای مُردن خیلی جوون بود+عکس (11 نظر) (عکس) انگشتر بسیار زیبای رهبر انقلاب با طرحی دلربا و چهره شاداب و پرانرژی ایشان در 85 سالگی / پیر ما اشرف مخلوقات است ... (10 نظر) نگاهی به کیک تولد متفاوت و به شکل سالاد الویه حامد آهنگی در مراسم سورپرایز تولدش+ویدیو/ چه ذوقی میکنه آقای خوش خنده😍 (9 نظر) سنگ تمام فاطمه گودرزی، توران سریال لحظه گرگ و میش در تبریک تولد عروسش با اشاره به چشمان دریا خانوم+عکس/ تعریف و تمجیدی عروس‌پسند😍 (7 نظر) کتاب های آموزش زبان انگلیسی "جان" پسر 6 ماهه بهرام رادان و مینا مختاری در اتاقش+عکس/ قفسه ای جمع و جور و بامزه به سلیقه مامان خوش ذوق (6 نظر) (عکس) گریه های تلخ نسرین مرادی، فریده سریال نون خ در روز تشییع پیکر همسر جوانش/ روحش شاد و یادش گرامی (5 نظر) نگاهی به ورودی خانه ویلایی پوریا پورسرخ در میزبانی از بازیگر معروف ترکیه ای+ویدیو/ میز بیلیارد با پرده هایی خوش رنگ و خاص 😍 (5 نظر)
تیتر امروز   
دانلود آهنگ جدید «آبی فیروزه‌ای» از مصطفی راغب و حمید هیراد+فیلم/ دل من بنده به تار موی دلبند تو…
جسد دختر مفقودی سیل پیدا شد / عملیات جست و جو او هفت روز طول کشید
بازداشت دو پسر به اتهام تعرض به یک دختر در خانه اجاره ای/ داستان سرایی متهمان لو رفت
کشف برکه‌های نمکی زیر سطح سیاره مریخ
هشدار مهم لاریجانی مبنی بر خطرات شکل گیری دیکتاتوری در صورت رأی ندادن
نگاه دوباره به سانحه سقوط بالگرد آقای رئیس جمهور؛ می شد پیشگیری کرد!
ویدیو/ خداحافظی وزیر آموزش و پرورش دولت شهیدجمهور در مجلس/ شاید امروز آخرین روزی باشد که در این مقام به شما گزارش می‌دهم
سونامی استعفای اساتید پزشکی در دانشگاه‌های کره جنوبی
تلاش عناصر ضدانقلاب برای فسخ قرارداد سالن‌های رای گیری / با این وحوش فحاش چگونه برخورد کنیم؟ / ایرانیان خارج از کشور بخوانند
یا رشد 8 درصدی یا اعدام در حواشی داغ امروز سه شنبه 12 تیر 1403
هم اصولگرایان بودند، هم اصلاح طلبان، عدم مشارکت 60 درصدی چه معنایی دارد؟
سخنان تاریخی رهبر انقلاب درباره انتخابات 2 مرحله‌ای
خودکشی ویدا زن پیمان آدیداس بعد ازدواج دومش ! / بخاطر خیانت شوهرش قرص برنج خورد ! + عکس شوهر دومش
سرخط مهم‌ترین اخبار ایران و جهان / 12 تیر 1403
گزارش کامل از مناظره مسعود پزشکیان و سعید جلیلی در حواشی انتخابات 1403
منتخب روز   
تئوری رنگ قرمز ناگهانی در دکوراسیون منزل ؛ به دیزاین خونتون یه چیز قرمز اضافه کنین تا تاثیرشو ببینین (عکس) استایل کُت و شلواری محمود احمدی نژاد در خیابان/ ذکر گفتن آقای سیاست مدار در حال پیاده روی بازی های مادرانه مینا مختاری همسر بهرام رادان با پسر تُپُل و مُپلش/ چه شیطون شده جان کوچولو ویدئویی از خانه ابدی آیت الله آل هاشم و گریه های جگر سوز پدر روحانی شهید/ روحش شاد و یادش گرامی مجید واشقانی پرسپولیس را با خاک یکسان کرد/ افشاگری آقای بازیگر از تاکتیک پرسپولیس برای قهرمانی در حضور پورعلی گنجی افشاگری عادل فردوسی پور از گول مالیدن سر خواهر برادر کوچکترش/ از شما خیلی خیلی بعید بود!! شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد/ طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند سکانس غَش آور از سریال 3 در 4 با هنرنمایی علی صادقی/ ایشون اول نمک بودن بعدا دست و پا در آوردن! زنی که قهرمان زلزله کاشمر شد! / این است زن شجاع ایرانی ... حضور حمید نوری در منزل حسین امیرعبداللهیان برای عرض تسلیت به خانواده ایشان و قدردانی از تلاشهای وزیر شهید برای آزادی وی+عکس