انواع مشکلات پوستی کودکان
اختلالات موقت پوستی
بسیاری از شرایط پوست، موقتی هستند از جمله درماتیت تماسی و کراتوز پیلاریس.
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی یکی از شایع ترین بیماری های مرتبط با شغل افراد است. این شرایط اغلب نتیجه تماس با مواد شیمیایی یا دیگر مواد تحریک کننده است. این مواد می توانند موجب واکنشی شوند که باعث خارش پوست ، قرمزی و ملتهب شدن پوست می شود. بیشتر موارد درماتیت تماسی شدید نیستند، اما می توانند نسبتا دارای خارش باشند. کرم های موضعی و دوری از مواد محرک، درمان های معمول برای این بیماری هستند.
کراتوز پیلاریس
کراتوز پیلاریس یک بیماری خفیف است که باعث ایجاد برآمدگی های کوچک و زبر بر روی پوست می شود. این برآمدگی ها معمولا بر روی بازوها ، ران ها یا گونه ها شکل می گیرند. آنها معمولا قرمز یا سفید رنگ هستند و ضرر و خارش ندارند. درمان لازم نیست ، اما پماد های دارویی ممکن است ظاهر پوست را بهبود ببخشند.
اختلالات دائمی پوست
برخی از شرایط پوستی مزمن، از زمان تولد وجود دارتد ، در حالی که برخی دیگر، ناگهانی در زندگی ظاهر می شوند. علت این اختلالات همیشه مشخص نیست. بسیاری از اختلالات دائمی پوست، درمان های موثری دارند که دوره های طولانی مدت بهبودی را ممکن می سازند. با این حال، آنها غیرقابل درمان هستند و علائم می توانند در هر زمان دیگری، دوباره نمایان شوند.
8 خطر
محققان فرانسوی به تازگی در مطالعه ای 341 محصول مربوط به کودکان را از نظر مواد شیمیایی به کار رفته در آنها بررسی و اعلام کردند از این میان 299 مورد در گروه محصولات «خطرناک» قرار می گیرند. دلیل این مساله وجود ترکیبات زیر است:
1. متیل لیزولینون که به عنوان نگهدارنده شیمیایی استفاده می شود و در تماس با پوست ایجاد حساسیت می کند. این ترکیب در انواع محصولات مورد استفاده برای کودکان از جمله دستمال های مرطوب وجود دارد.
2. فنوکسی اتانول که نگهدارنده شیمیایی است و می تواند باروری را به خطر بیندازد و برای قلب و خون خطرناک است. این ماده در محصولات گوناگون از جمله دستمال های مرطوب وجود دارد. میزان حد مجاز استفاده از این ترکیب حدود 1 درصد است اما حتی این میزان نیز در کودکان زیر 3 سال بالا و خطرناک شناسایی شده است.
فنوکسی اتانول در بسیاری از محصولات از جمله کرم های ضدآفتاب و خیمردندان وجود دارد و نه تنها از راه دهان، بلکه از راه پوست هم جذب می شود. تحقیقات و آزمایشات آژانس ملی امنیت داروی فرنسه، شان داده این ترکیب می تواند زمینه ساز مسمومیت کبدی، خونی و قلبی باشد. این ترکیب در محصولات بهداشتی با عناوین فنوکسیتول یا EGphE نیز درج می شود. از خرید محصولات حاوی این ترکیب خودداری کنید.
3. اسانس و عطر که احتمال ابتلا به حساسیت را بالا می برند و در 226 محصول از 341 محصول مورد آزمایش وجود داشته است.همچنین در 181 محصول نیز ترکیباتی یافت شد که در گروه «ترکیبات با خطر متوسط» قرار می گیرند. این ترکیبات شامل موارد زیر است:
4. EDTA (disodium, tetrasodium, calcium disodium) که بیشتر در محصولات کف کننده موجود است، در دستمال های مرطوب هم به کار گرفته می شود و به شدت محرک مخاط چشم است.
5. لورنت و رلوریل سولفات که کرچه سرطان زا نیستند اما محرک مو و پوست اند و در شامپوها و محصولات حمام به وفور استفاده می شوند.
6. روغن های معدنی که از مشتقات نفت است و در کرم ها و لوسیون ها کاربرد دارد.
7. ذرات ریز (اکسید زینک، دی اکسید تیتان و MBBT) که اثر آن هنوز کاملا مشخص نیست و در کرم های ضدآفتاب کاربرد دارد.
این ترکیبات خطرناک به دلیل نبود مطالعات لازم، همچنان در محصولات کاربرد دارند. با این حال، متخصصان هشدار می دهند حداقل برای کودکان جز در شرایط اضطرار از برخی مصحولات به ویژه دستمال های مرطوب استفاده نکنید و مصرف برخی محصولات از جمله برخی شامپوها و عطرها را تا جای ممکن کم کنید.
8. از جمله ترکیبات کم خطر می توان به پارابن ها و BHT اشاره کرد. پارابن ها برخی کم عارضه و برخی پرعارضه هستند و نیم توان تمامی آنها را به یک چشم دید. به همین دلیل لازم است در استفاده از محصولات حاوی آنها محتاط باشید. BHT نیز می تواند در ترشح غده داخلی اختلال ایجاد کند و عامل بروز ناباروری و نقص در دستگاه های تناسلی باشد.
بچه ها هم باید ضد آفتاب استفاده کنند
بیشتر ما در نوجوانی شروع به استفاده از کرم های ضد آفتاب می کنیم و بعضی ها هم ممکن است هیچوقت از این کرم ها استفاده نکنند. اما نور آفتاب یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد خال آن هم روی صورت است. برای بچه ها لوسیون های ضدآفتاب مخصوص کودکان تهیه کنید و هر وقت از خانه بیرون می روند روی پوستشان بزنید. ملانوسیت ها یا سلول های رنگدانه ساز حساسیت زیادی به نور آفتاب دارند و با تکثیر شدن، روی صورت خال ایجاد می کنند. علاوه بر این، پوست بچه ها مخصوصا تا پنج سالگی خیلی حساس تر از پوست بزرگسالان است و آفتاب می تواند آن را تیره کند و حتی بسوزاند.
آیا باید خال صورت کودکان را برداشت؟
این نکته را فراموش نکنید که بهترین زمان برداشتن خال های کودکان (در هر قسمتی از بدن که باشد) در دوران بلوغ است. خال های مادرزادی، مخصوصا خال هایی که بزرگ هستند و سطح وسیعی از پوست را می پوشانند خطر بیشتری برای بدخیم شدن دارند و با تجویز پزشک و متخصص پوست می توانند زودتر برداشته شوند. خال های صورت کوچک که مادرزادی هستند، باید از ابتدای تولد توسط پزشک تحت نظر باشند تا اگر اندازه شان تغییر نکرد و همه چیز عادی پیش رفت در سال های بلوغ برداشته شوند. لیزر، رایج ترین و آسان ترین شیوه برداشتن خال های کودکان است چون نه درد و خونریزی دارد و نه بعد از انجام فرایند، زخمی روی صورت می گذارد.