خطرات درمان ریشه ی دندان چیست؟

  شنبه، 18 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
خطرات درمان ریشه ی دندان چیست؟
عصب کشی برای ترمیم حفره های دندانی که عمیق شده اند توصیه می شود. قبل از درمان و پرکردن دندان آسیب دیده لازم است که تمامی بافت های دندان آلوده که داخل دندان هستند برداشته و تمیز شوند.

عصب کشی برای ترمیم حفره های دندانی که عمیق شده اند توصیه می شود. قبل از درمان و پرکردن دندان آسیب دیده لازم است که تمامی بافت های دندان آلوده که داخل دندان هستند برداشته و تمیز شوند.در مطلب " عصب کشی دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

آیا عصب کشی دندان ایمن و بی خطر است؟

پاسخ به این سوال بسیار گیج کننده است و بسیار مهم است که از چه کسی پرسیده می شود . از یک سو یک انجمن دندان پزشکی اظهار می دارد که مدرکی مبنی بر ارتباط عصب کشی با سرطان و یا هر بیماری التهابی دیگر وجود ندارد اما از سوی دیگر برخی شواهد علمی نشان می دهد که عصب کشی دندان پتانسیل ایجاد بیماری های خطرناک را دارد.آزمایشی که بر روی خرگوش ها انجام شد نشان داد که عوارض عصب کشی حتی برروی حیوانات نیز اثر دارد، چرا که دندان فردی که مشکل قلبی داشت را برای خرگوش جای گذاری کردند و بیماری فرد به خرگوش نیز سرایت کرد.بنابراین چه کسی درست می گوید؟ مطالعه ای انجام شده و موثر درباره عصب کشی دندان ادعا دارد که باکتری های بیماری زا و آندوتوکسین در تمامی پروسه های عصب کشی وجود دارد زیرا تمیز کردن دندان تنها 44٪ از باکتری ها را از بین می برد و به همین دلیل این باکتری ها همیشه پابرجا هستند.

عوارض درمان ریشه :

شکستن دندان عصب کشی شده :

به دلیل تضعیف شدن دندان بعد از عصب کشی ، دندان شکننده می شود . برای جلوگیری از شکستن دندان می تواند از روکش دندان استفاده کنید. روکش های مختلفی برای دندان های عصب کشی شده است استفاده کرد . مانند روکش های پی اف ام ، زیرکونیا یا ایمکساین روکش ها با خصوصیات های گوناگونی که دارند ، برای مراقبت از دندان های عصب کشی شده بسیار مناسب می باشند .

به وجود آمدن عفونت به وسیله باکتری ها :

زمانی که درمان عصب کشی انجام میشود ، در کانال های ریشه برای ضدفعونی کردن باز میشوند . در زمانی که در کانال باز می شود ، هوا وارد آن می شود و باکتری ها نیز می توانند وارد آن بشوند . اگر باکتری ها بتوانند وارد کانال ریشه بشوند می توانند باعث بروز عفونت ، درد ، التهاب در دهان بشوند .البته این عفونت ها که توسط باکتری ها به وجود می آیند ، می توانند با استفاده از دارورهای ضد التهاب و آنتی بیوتیک ها درمان کنید.

سوراخ شدن کانال ریشه دندان :

دندانپزشک برای ضدعفونی کردن و عصب کشی از ابزاری به نام فایل استفاده می کنند . فایل ابزاری قابل انعطاف است که می تواند خود را با شکل کانال ریشه هماهنگ و خم کند. گاهی ممکن است انحنای یک کانال ریشه زیاد باشد و فایل باعث سوراخ کردن کانال ریشه می شود .اگر از طریق سوراخ ایجاد شده توسط فایل ، اب دهان وارد دندان فرد میشود ، باید آن سوراخ پر بشود و در صورتی که امکان پر کردن وجود نداشته باشد ، دندان کشیده می شود .در صورتی که سوراخی که ایجاد شده عمیق باشد و در پایین تر از لثه قرار گرفته باشد ، می تواند بدون بروز مشکل بهبود صورت گیرد .

کانال ریشه دارای عفونت :

در عصب کشی گاهی ممکن است امکان ضدعفونی کردن و تمیز کردن تمامی کانال های ریشه وجود نداشته باشد زیرا برخی کانال ها دارای شاخه هستند که امکان تمیز کردن آن ها وجود ندارد . به همین علت ممکن است بعد عفونت دوباره به وجود بیاد و نیاز باشد تا درمان عصب کشی دوباره انجام بشود .

پس از انجام عصب کشی دندان باید بدانیم چه اقداماتی جهت مراقبت از دندان انجام دهیم تا کمتر دچار عوارض بعد از عصب کشی دندان شویم.

  • پس از انجام عصب کشی دندان طبق گفته متخصصان نیاز نیست داروهای خاصی مصرف شود فقط در مواقع خیلی هاد و ضروری میتوان از مسکن های ضد التهاب مانند ژلوفن و یا ناپروکسن استفاد کرد. مصرف هر داروی دیگر فقط باید طبق نظر متخصص باشد مانند مصرف آنتی بیوتیک ها
  • اگر س از انجام عصب کشی فرآیند درمان ریشه ناموفق باشد و فرد باز هم در ناحیه همان دندان درد شدید داشته باشد دندان باید کشیده شود.
  • دستورالعمل های پس از عصب کشی را همانطور که دندانپزشک تجویز کرده است به طور دقیق دنبال کنید.بنابراین هرگونه دارویی که برای جلوگیری از عفونت برای شما تجویز شده باید مصرف کنید و از انجام روش های خودسرانه ی درمان بپرهیزید.
  • به میزان دردهایی که بعد از عصب کشی دندان برایتان به وجود می آید دقت کنید اصولا دردهای بعد از عصب کشی با داروهای آنتی بیوتیک و مسکن از بین می رود در غیر اینصورت باید بیمار بلافاصله به متخصص کلینیک مراجعه کند.
  • منطقه ای که تحت درمان عصب کشی بوده است را باید تمیز نگه دارید همچنین باید اطمینان حاصل کنید که در طول درمان عصب کشی و بعد از آن هیچگونه آلودگی به این نواحی نرسد.
  • بعد از انجام عصب کشی مراقب باشید بر روی دندان های عفونتی خود در هنگام مسواک زدن و جرمگیری فشار بیش از حد وارد نکنید. همچنین در حد امکان تا مدتی از غذاهای چسبنده و جویدنی استفاده نکنید.
  • بعد از انجام عصب کشی تا مدتی از خوردن مواد غذایی سخت، گرم و سرد اجتناب کنید.زیرا دندان ها به طور موقت به غذاهای سرد و گرم حساس می شوند پس سعی کنید از غذاهایی با دمای متوسط استفاده کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها