مراقبت های پس از درمان ریشه ی دندان کدامند؟

  شنبه، 18 بهمن 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
مراقبت های پس از درمان ریشه ی دندان کدامند؟
دندانی که درمان ریشه شده است، در صورتی که به طور صحیح مواظبت شود، می تواند عمری پایدار و ماندگار داشته باشد. رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندان پزشک از جمله نکات ضروری برای جلوگیری از پوسیدگی مجدد دندان می باشند.

پالپ یا مغز دندان، منطقه ای نرم در مرکز دندان می باشد. در این منطقه علاوه بر عصب، عروق خونی نیز قرار دارد. وقتی عصب دندان به دلایل مختلف دچار ضایعه گردد، دندانپزشک برای نجات دندان، درمان ریشه (عصب کشی)می نماید. دندانپزشک با استفاده از تزریق موضعی، دندان را بی حس کرده و پوسیدگی تاج دندان را بر می دارد.

با استفاده از میله های بسیار باریک به نام فایل، اعصاب و عروق خونی ریشه را خارج می کند. دیواره کانال ریشه سوهان زده می شود تا هم باقیمانده بافت عصب خارج شود و هم کانال دندان وسیع تر گردد. سپس کانال ریشه شستشو داده می شود. پس از خشک کردن، کانال ریشه با مواد مخصوص کامل پر شده و تاج دندان بازسازی می شود. چون معمولا سطح وسیعی از تاج دندان تحلیل رفته است، با استفاده از پین های مخصوص استحکام تاج بیشتر می گردد.

ماندگاری و دوام عصب کشی

دندانی که درمان ریشه شده است، در صورتی که به طور صحیح مواظبت شود، می تواند عمری پایدار و ماندگار داشته باشد. رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندان پزشک از جمله نکات ضروری برای جلوگیری از پوسیدگی مجدد دندان می باشند. بعد از درمان ریشه عصب دندان دیگر زنده نیست، بنابراین این دندان می تواند شکننده باشد و دچار آسیب شود. برای اطلاع از میزان موفقیت درمان ریشه یک عکس رادیولوژی تهیه کنید و با عکس قبل از درمان ریشه مقایسه کنید. در صورتی که دندان در هر کدام از مراحل پرکردن و یا روکش دچار مشکل شده باشد و در واقع درمان ریشه ناقص مانده باشد، نیاز به ترمیم دندان داریم. همچنین در سایت nhs اطلاعات کاملی وجود دارد .

مراقبت های پس از درمان ریشه

  1. (درصورت پانسمان) تا ۲ ساعت روی دندان پانسمان شده چیزی نجوید. در صورت تخلیه کامل پانسمان حتماً برای تجدید پانسمان مراجعه کنید ؛ ولی در صورتی که تنها قسمت سطحی پانسمان تخلیه شده باشد و عمق آن دست نخورده باشد ، نیازی به مراجعه ندارید. حداکثر ظرف مدت ۳ هفته پس از پایان عصب کشی ، حتماً باید پانسمان با مواد ترمیمی دایمی ، جایگزین شود.
  2. باری چند روز اول درمان (میانگین ۱۰ روز) دندان درمان شده امکان دارد دردهای کم یا زیادی داشته باشد و مصرف مسکن ها توصیه می شود ؛ به طوری که این دردها در روزهای اولیه ( ۲ تا ۳ روز اول) بیشتر بوده و به صورت دردهای خود به خود و ضرباندار و حساسیت دندان به لمس و فشار ، خود را نشان می دهد و پس از این مدت ، دردها خود به خود به تدریج کمتر شده و فقط به هنگام ضربه (غذا خوردن یا برخورد دندان به دندان فک مقابل) درد می گیرد و در نهایت با کمک داروها و گذشت زمان ، این حالت ازبین می رود. بنابراین لازم است داروهای تجویز شده (در صورت نیاز) را مطابق دستورالعمل مصرف نمائید.
  3. به طور کلی دندانی که نیاز به درمان ریشه دارد حتماً لازم نیست که درد داشته باشد. گاهی پوسیدگی و التهاب به عصب دندان رسیده ولی ایجاد درد نمی کند.
  4. دندانی که نیاز به درمان ریشه دارد ، اغلب شدیداً خراب و دیواره های ضعیف و شکننده ای دارد ، بدین لحاظ لازم است پس از عصب کشی و ترمیم نسبت به روکش کردن دندان اقدام فرمایید. البته همه دندان های عصب کشی شده نیاز به روکش ندارند. درمورد نیاز به روکش حتماً از دندانپزشک خود بپرسید.
  5. میزان درد پس از عصب کشی براساس شدت التهاب ، عفونت قبلی کانالها ، سطح تحمل فرد و … در افراد مختلف فرق می کند و به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها