به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بیتوته،خصوصیات دوست خوب چیست؟
پیدا کردن دوست خوب همیشه مشکل است اما اینکه تشخیص بدهیم که دوست ما واقعا" دوست خوبی است یا خیر کار سخت تری است.
دانستن مشخصات یک دوست خوب در یافتن یک دوست واقعی به ما کمک می کند.
از ویژگیهای دوست خوب وفاداری اوست
وفاداری یک فاکتور اصلی و ضروری در دوستی و یا هر ارتباط دیگری است. دوستان خوب همیشه به دوستی شان وفادار هستند و وفادار بودن یعنی اینکه به شایعات و حرفهای بدی که درباره دوستتان گفته می شود توجه نکنید و از گفتن شایعات و یا حرفهای زشت درباره آنها پرهیز کنید. اگرچه دوستان خوب هم گاهی ازدست یکدیگر ناراحت و عصبانی شوند اما هرگز پشت سرهم ، حرف بدی نمی زنند.
از خصوصیات یک دوست خوب با گذشت بودن اوست
همه ی ما گاهی در روابط مان قضاوت های نادرست می کنیم. دوستان واقعی به جای اینکه دلخوری شان را از یکدیگر پنهان کنند، مشکل شان را مستقیما مطرح می کنند تا سوء تفاهم ها از بین برود. دوستان خوب یکدیگر را درک می کنند و به همین دلیل می توانند نسبت به هم بخشنده و باگذشت باشند. اگر در روابط مان مدام درگیر دلخوری های گذشته باشیم، روابط مان هیچ پیشرفتی نخواهد کرد. دوست خوب کسی است که بتواند گذشت کند و اگر خطایی کردیم که باعث دلخوری شد، اینقدر باگذشت باشد که بتواند از اشتباهات مان بگذرد. پس بیایید این واقعیت را بپذیریم که همه ی ما گاهی اشتباه می کنیم، اما می توانیم به کمک یکدیگر یاد بگیریم انسان های بهتری باشیم.
از خصوصیات یک "دوست خوب" بخشنده بودن اوست
بخشندگی و سخاوت یکی از علامتهای یک دوست خوب است. یک فرد سخاوتمند حتی زمانیکه توانایی ودارایی کمی برای بخشش دارد با کمال میل آنچه که می تواند را می بخشد. این نشانه فردی است که ارزش دوستی دارد زیرا این خصوصیت اخلاقی نشان می دهد که او ذهن و قلبی بخشنده دارد.
دوستان خوب
یک دوست خوب قابل اعتماد است
دوستان خوب کسانی هستند که بتوانید عمیق ترین و تاریک ترین اسرارتان را با اعتماد کامل با آنها در میان بگذارید. آنها باز هم به خاطر شنیدن این اسرار قضاوت تان نمی کنند و از اطلاعات شخصی تان با امانت داری کامل محافظت می کنند. وقتی مطمئن باشید آنها هرگز اطلاعات محرمانه تان را به کسان دیگر نمی گویند، با خیال راحت می توانید اسرارتان را به آنها بگویید.
از ویژگی های دوست خوب درک کردن افراد است
دوست واقعی کسی است که به حرفهای ما گوش می کند و سعی می کند ما را درک کند. یک دوست خوب وقتی چیزی را نمی فهمد یا درک نمی کند درباره آن موضوع سئوال می کند تا موضوع را کاملا" متوجه شود.
صداقت از ویژگیهای یک دوست خوب می باشد
یک دوست خوب همیشه صادق است و واقعیت را می گوید حتی اگر حرفش آزار دهنده باشد. یک دوست خوب برای اینکه شما احساس بهتری داشته باشید به شما دروغ نمی گوید در عوض حقیقت را می گوید و شما را نصیحت می کند. مثلا "اگر لباسی مناسب شما نیست یک دوست خوب با مهربانی می گوید:" این لباس خیلی خوب نیست، من فکر می کنم این یکی بهتر است."
از خصوصیات یک دوست خوب درک کردن تفاوتها دیگران است
یک دوست خوب از شما انتظار ندارد که همیشه حرف او را تایید کنید. در عوض وقتی شما عقیده متفاوتی دارید و با او موافق نیستید ، به نظر شما احترام می گذارد. این کار باعث می شود روابط شما جذابتر شود زیرا دوستان خوب می توانند نظرات مختلف خود درباره موضوعات مختلف را با هم در میان بگذارند.
دلایل نداشتن دوست خوب
چرا نمی توانیم یک دوست خوب و نزدیک داشته باشیم؟
دلایل نداشتن دوست خوب، جدایی و دوری از دیگران بسیار گسترده است و تمام ابعاد زندگی ما را دخیل می کند. اما مهمترین دلیل نداشتن دوست خوب تجربیات دوران کودکی یا سبک های تربیتی خانواده است. مهم ترین علل نداشتن دوست خوب به شرح زیر می باشد:
روابط خانوادگی:
مهمترین علت ناتوانی در دوستیابی تربیت خانوادگی است. برخی خانواده ها روابط محدود و بسته را به فرزندان آموزش داده اند یا آنها را محتاط، محافظه کار، بی اعتماد به دیگران و غیر اجتماعی بار آورده اند. در اینگونه مواقع روانشناس خانواده می تواند با تحلیل الگوهای رفتاری و سیستم خانواده، علت را برطرف کند و به فرد کمک کند که او فراتر از الگو های خانواده رفتار کند.
خجالتی بودن:
یکی از اصلی ترین دلایل نداشتن دوست خوب ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران به دلیل خجالتی بودن است. دلایل خجالتی بودن یک بحث مفصل خواهد بود اما به طور کلی این مسئله از اعتماد به نفس پایین، احتیاط و محافظه کاری بیش از حد، عدم باور به خود و ... ناشی می شود.
مغرور بودن:
گاهی افرادی درست یا اشتباه، به دیگران نگاه از بالا دارند. غرور بیش از حد آن ها باعث می شود دیگران را کمتر از خود ببینید و نخواهند با نزدیک شدن به آن ها سطح خود را پایین بیاورند. اشتباه بودن این نگاه کاملا مشخص بوده و باعث تنها ماندن می شود.
اعتماد به نفس پایین:
احساس حقارت و کمتر بودن از دیگران، دقیقا مثل غرور، شما را از دیگران دور می کند. به دیگران نزدیک نمی شوید چون زشت، ضعیف، بی هنر و به طور کلی دیگران از شما خوششان نمی آید؛ اما این تفکر اشتباه است. هر کس در کنار معایب، مزایایی هم دارد که می تواند به آن ها خوشبین بوده و برای شروع دوستی به آن ها اتکا کند.
عدم احترام به تفاوت ها:
یکی دیگر از مشکلاتی که مانع از ایجاد یک دوستی عمیق می شود؛ نپذیرفتن تفاوت هاست. این مسئله که انسان ها باید با کسانی نشست و برخاست کنند که همفکر و هم عقیده آن ها هستند درست است، اما گاهی آدم های ارزشمندی در زندگی ما پیدا می شوند که بخاطر تفاوت ها، نمی توانیم به آن ها نزدیک بمانیم. باید بپذیریم که تمام انسان ها با هم تفاوت دارند و همین تفاوت هاست که باعث کشش و جذب آدم ها می شود. تنها کسی که کاملا شبیه شماست، خود شمایید. به تفاوت ها احترام بگذارید و آن ها را بپذیرید.
توقع بالا:
گاهی توقع شما از دوستی بسیار بالاست. مثلا این تفکر که دوست خوب کسی است که هر کار از او می خواهیم انجام دهد و هر وقت می خواهیم باشد و تمام رفتارهای شما را بپذیرد. توقع تان را از دیگران پایین بیاورید و با دیگران به گونه ای رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود.