لیفت لثه چگونه انجام می شود؟

  یکشنبه، 11 آبان 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
لیفت لثه چگونه انجام می شود؟
لیفت لثه که به نام های جراحی افزایش طول تاج  و جینجیوکتومی هم شناخته می شود درمانی است که جهت بهبود سلامت لثه و یا آمادگی دندان ها برای قرار دهی پروتز ثابت و انجام درمان های زیبایی تجویز می شود

لیفت لثه که به نام های جراحی افزایش طول تاج و جینجیوکتومی هم شناخته می شود درمانی است که جهت بهبود سلامت لثه و یا آمادگی دندان ها برای قرار دهی پروتز ثابت و انجام درمان های زیبایی تجویز می شود.همچنین این درمان برای اصلاح لبخند افرادی که به اصطلاح gummy smile نامیده می شوند ( میزان لثه در این افراد افزایش یافته و هنگام خندیدن مقدار زیادی از لثه ی آنها دیده می شود) نیز تجویز می شود.

این درمان می تواند روی یک دندان و یا چند دندان انجام شود و طی آن میزانی از لثه که از نظر علمی اضافه است به وسیله ی جراحی یا لیزر یا دستگاه پیزوالکتریک برداشته می شود.ترمیم و بازسازی دندان های شدیدا آسیب دیده:دندان هایی که به گونه ای شکسته اند که خط شکستگی آنها زیر لثه است و یا پوسیدگی آنها به زیر لثه رسیده کاندید انجام لیفت لثه هستند.تا در نهایت بعد از لیفت لثه و بیرون آمدن نسج سالم دندان ها بتوانیم به درستی دندانرا ترمیم و بازسازی کنیم.

علل زیبایی: در بعضی موارد لثه افزایش حجم می یابد و موجب می شود که تاج لثه کوتاه تر از اندازه ای که واقعا هست به نظر برسد .در این موارد با برداشت این لثه ی اضافه و فرم دهی درست به لبه ی لثه می توان لبخند بسیار زیباتری به بیمار هدیه کرد.

روکش : لیفت لثه که همان جراحی افزایش طول تاج است موجب می شود بخش بیشتری از تاج دندانی که باید روی آن روکش گذاشته شود از لثه بیرون بیاید و روی آن روکشی که قرار میگیرد گیر بیشتری به دندان داشته باشد.

لیفت لثه چگونه انجام می شود؟

قبل از شروع روند لیفت لثه، دندانپزشک جلسه ی مشاوره ای با بیمار می گذارد تا وی را از نحوه انجام کار و مشکلات و غیره آگاه کند و خواسته های بیمار را بشنود. همچنین در این جلسه ممکن است دندانپزشک با خودکار محل قرارگیری خط لثه، پس از لیفتینگ را علامت گذاری کند تا بیمار بتواند تا حدودی از نتیجه نهایی مطلع شود.

لیفت لثه معمولا در یک جلسه انجام می گیرد و با بی حسی کردن موضعی بافت های نرم دهان آغاز می شود و سپس با اثر کردن بی حسی، کار تراش دادن و شکل دهی به لثه ها آغاز می شود. این کار ممکن است با تیغ جراحی یا لیزر انجام گیرد که استفاده از لیزر یا الکتروسرجری به دلیل بهبودی بسیار سریع بافت ها، به شدت توصیه می شود و ما در ادامه به توضیح این روش می پردازیم.در برخی موارد، کار به اینجا ختم نمی شود و لازم است دندانپزشک لثه ها را از استخوان جدا کند، و پس از تراش دادن استخوان، بار دیگر آنها را بالاتر از جای قبلی قرار دهد.

برخلاف دیگر جراحی های دهان و دندان، پس از لیفت لثه نیازی به چند روز استراحت در خانه یا خوردن مسکن های قوی نیست. لثه ها ممکن است پس از الکتروسرجری یا لیزر دچار درد و ورم شده و کمی حساس شوند اما مانع خوردن یا آشامیدن بیمار نمی شوند. برخی بیماران که کمی احساس درد می کنند، می توانند از یک مسکن خفیف مانند ایبوپروفن استفاده کنند.

بهتر است بیمار تا چند روز از تحریک لثه ها با مصرف غذاهای سفت، تند و چسبنده خودداری کند تا لثه ها بتوانند به طور کامل بهبود پیدا کنند. همچنین سعی کنید به آرامی مسواک بزنید و از نخ دندان نیز تا حد امکان استفاده نکنید. می توانید در این مدت برای جلوگیری از عفونت لثه ها، از دهان شویه های آنتی باکتریال استفاده کنید.

از آنجایی که محل انجام لیفتینگ کاملا بی حس می شود و به افرادی که اضطراب بیشتری دارند نیز آرام بخش تزریق می شود، بیمار دردی احساس نمی کند. امروزه با الکتروسرجری و لیزر های پیشرفته لیفت لثه بسیار آسان تر و راحت تر از گذشته انجام می گیرد.

هر آنچه باید در مورد لیفت لثه بدانید

در جلسه مشاوره نحوه انجام کار و نوع ابزار عمل جراحی مانند تیغ جراحی یا لیزر با پزشک خود صحبت کنید تا هیچ گونه ابهامی باقی نماند. همچنین بهتر است درباره مراقبت هایی که باید در دوره رعایت کنید را نیز از پزشک خود بپرسید تا عوارض و معایب لیفت لثه را به حداقل برسانید.

برای اینکه با خیل راحت تری لیفت لثه را برای اصلاح لبخند خود انتخاب کنید می توانند با کسانی که این جراحی را انجام داده اند، صحبت کنید و نظر آنها را در خصوص معایب لیفت لثه جویا شوید.

گاهی پیش می آید که افراد یک جراحی خوب را تجربه می کنند اما متاسفانه به دلیل عدم آگاهی از نکات ضروری بعد از جراحی عوارضی مانند عفونت لثه، خونریزی و ... را تجربه می کنند. در صورتیکه این عوارض جزو معایب لیفت لثه به حساب نمی آید بلکه ناشی از عدم آگاهی فرد در رعایت نکات بهداشتی بعد از این عمل جراحی بوده است.اگر هنوز هم در انجام عمل جراحی لیفت لثه تردید دارید، بد نیست با مراحل انجام آن تاحدودی آشنا شوید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها