به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دیفرانسیل یک قطعه مکانیکی است که نیروی موتور را به چرخ های محرک خودرو منتقل کرده و به هر کدام از چرخ های محور محرک خودرو اجازه می دهد تا در صورت نیاز با دور متفاوتی نسبت به سایر چرخ ها به چرخش درآید. در این مطلب مزایای خودرو های دیفرانسیل عقب آورده شده است.
مزایای اتومبیل های دیفرانسیل عقب
از مزایای اتومبیل های دیفرانسیل عقب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تقسیم وزن مناسب
یکی از مزیت های خودروی دیفرانسیل عقب تقسیم شدن مناسب قطعات خودرو در بخش جلویی و عقب آن است که خود منجر به تقسیم مناسب وزن می شود و با تقسیم مناسب وزن چسبندگی چرخ ها بیشتر شده و شتاب گیری در اتومبیل بهتر می شود.
با قرار گرفتن قسمتی از وزن در عقب اتومبیل، وزنی که بر روی چرخ های عقب قرار می گیرد؛ بالاتر رفته و از قفل شدن زود هنگام ترمزها هم جلوگیری خواهد کرد.
این برتری سبب می شود که در صورت داشتن یک سیستم ترمز خوب، موقع ترمز کردن، خودرو زودتر متوقف شود و شاید این مزیت در اتومبیل های باری بهتر و بیشتر نشان داده شود.
توقف و ایست سریع خودرو
چون در خودروهایی با دیفرانسیل جلو وزن قسمت جلوی خودرو بیشتر از قسمت عقب آن است؛ سبب می گردد تا ترمزهای جلویی خودرو در استفاده های مکرر خیلی زود گرم شوند و کارایی و عملکرد مناسب خود را از دست بدهند.
ضمن اینکه این مسئله محدودیت هایی را در موقع چرخش خودرو به وجود خواهد آورد.
در اینگونه اتومبیل ها حتی ممکن است که چرخ های عقب در زمان گرفتن ترمزهای ناگهانی در جا قفل شده و این باعث ناپایداری در خودرو خواهد بود.
اما در خودروهای دیفرانسیل عقب چون تقسیم وزن به صورت مناسبتر و درست تری صورت گرفته است باعث شده که در ترمزهای سنگین، فشار بیشتری بر روی چرخ های عقب خودرو وارد شود و با نصب ترمزهای قوی بر روی چرخ های عقب خودرو، نقش مهمی در توقف سریعتر ماشین های دیفرانسیل عقب ایفا خواهند کرد.
فرمان پذیری بهتر خودرو
خودروهای دیفرانسیل عقب در قسمت جلوی خود از پیچیدگی کمتری برخوردار هستند و همین مسئله می تواند فرمان پذیری در این خودروها را افزایش دهد و فرمان پذیری بالا، می تواند قابلیت دور زدن در مکان های کوچکتر را فراهم کند.
در اتومبیل های دیفرانسیل عقب به دلیل قرارگیری پیشرانه در قسمت جلویی و قرارگیری دیفرانسیل در بخش عقب خودرو سبب شده تا تعادل و فرمان پذیری بهتری بین اکسل های عقب و جلو به وجود آید؛ که به افزایش دقت در فرمان پذیری و کیفیت در رانندگی و سواری آسوده تر منجر خواهد شد.
ولی چون در خودروهای دیفرانسیل جلو همه قدرت موتور، به محور چرخ های جلویی منتقل می شود در شتاب گیری های ناگهانی و افزایش سرعت، کنترل فرمان بسیار سخت و مشکل خواهد شد و هر چقدر که خودرو پرقدرت تر باشد مشکل حاد تر و مسئله سخت تر می شود.
همچنین تعادل و فرمان پذیری در خودروهای حمل بار که سنگین هستند می تواند کنترل آنها را به میزان بالایی افزایش دهد.
ناگفته نماند قابلیت منحرف کردن محور عقب خودرو در پیچ ها یا همان دریفت که طرفداران زیادی هم دارد از جذابیت های خودروهای دیفرانسیل عقب است.
استهلاک کم در جلوبندی خودرو
در خودروهای دیفرانسیل عقب به خاطر کم شدن وزن قسمت جلوی اتومبیل و انتقال بعضی از قسمت ها و قطعات فنی خودرو به سمت عقب خودرو، در ناهمواری های جاده ای و پستی و بلندی های جاده، فشار کمتری به جلوبندی خودرو وارد می شود.
بنابراین استهلاک جلوبندی اینگونه خودروها به شدت کاهش می یابد.
در صورتی که در خودروهای دیفرانسیل جلو حجم بسیار زیادی از قطعات و تجهیزات خودرو در بخش جلویی تعبیه شده است؛ که باعث شده تا محورهای جلوی اینگونه خودروها از وزن بسیار زیادی برخوردار شوند.
پس در نتیجه جلوبندی این خودروها به نسبت اتومبیل های دیفرانسیل عقب از استهلاک بیشتری برخوردار خواهد شد.