کینین در درمان مالاریای ناشی از پلاسمودیوم فالسیپارم مقاوم به کلروکین یا در صورتی که ارگانیسم عامل، نا مشخص باشد یا انکه گونه های مختلف پلاسمودیوم در بروز بیماری دخالت داشته باشند، مصرف می شوند. این دارو همچنین در پیشگیری یا درمان گرفتگی شبانه عضلات پا ( ناشی از ارتریت ، دیابت، واریس، ترومبوفلیت و آترواسکلروز ) مصرف می شود.
موارد منع مصرف داروی کینین برای گرفتگی عضلات پا
- به تاریخ انقضای داروی کینین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی کینین برای گرفتگی عضلات پا (Quinine for leg cramps) را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- مشکلات قلبی (مانند آریتمی قلبی)
- اختلالات کبدی
- اختلالات کلیوی
- میاستنی گراویس
- کمبود آنزیم G6PD
- مشکلات خونی
- مشکلات چشمی (مانند نوریت اپتیک)
- مشکلات شنوایی (مانند صدای زنگ در گوش)
- دیابت
- در صورتی که خون در ادرار مشاهده می گردد
- مقادیر کم پتاسیم یا منیزیم در خون
- شرایطی مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ
- چنانچه از داروهای خاص (مانند دیورتیک ها) استفاده می کنید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی کینین برای گرفتگی عضلات پا
- برای بررسی درمان با داروی کینین برای گرفتگی عضلات پا (Quinine for leg cramps)، در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و چنانچه آزمایش هایی برایتان تجویز شد، آنها را انجام دهید.
- این دارو می تواند بر روی نتایج برخی از تست های آزمایشگاهی خاص (مانند آزمایش های کاتکولامین، پروتئین و استروئید ادرار) تأثیر بگذارد.
- چنانچه جراحی در پیش دارید، پزشک خود را از مصرف این دارو مطلع سازید.
- این دارو ممکن است باعث سرگیجه یا تاری دید شود. لذا در این شرایط از کارهایی مانند رانندگی که به هوشیاری کامل نیاز دارند، خودداری کنید.
تداخلات دارویی کینین
کولین , کاربامازپین , ترفنادین , ریتوناویر , اسپارفلوکساسین , آتراکوریوم , اندانسترون , انوکساپارین , پیموزاید , توپوتکان , تیوریدازین , وکسلوتور , برملانوتید , میکرورلین , لورلاتینیب , بمیپارین , انترکتینیب , پکسیدارتینیب , لاسمیدیتان , لفامولین , پروتامین , ونتوکلاکس , انکورافنیب , گلاسدگیب , ایووزیدنیب , اردافیتینیب , فونداپارینوکس , لوماکافتور , الیگلوستات , ورتیوکستین , آپالوتامید , آنتی ترومبین 3 , فنین دیون | فنیندیون , دروندارون , اریبولین , ریبوسیکلیب , ویلانترول + فلوتیکازون فروات استنشاقی , آنتی ترومبین آلفا , کلروکین , مورافنیب , افاتینیب , پومالیدوماید , بیوالی رودین , آرگاتروبان , وکرونیوم , نفازودون , ایدلالیزیب , ایواکافتور , راپاکورونیوم , روکورونیوم , داپسون , سیس آتراکوریوم , هپارین , هیدروکسی کلروکین , وارفارین , کلشی سین , وندتانیب , سوکسامتونیوم , دولاسترون , مفلوکین , ساریلوماب , دوفتیلید , بپریدیل , آلفوزوسین , ومورافنیب , دالتپارین , تینزاپارین , بریگاتینیب , ادوکسابان , گرپافلوکساسین , هالوفانترین , ریوسیگوآت , گلیسرول فنیل بوتیرات , بداکیلین , لوماکافتور / ایواکافتور , ترولیندومایسین , سدیم لاکتات , تالازوپاریب , فیداکسومیسین , سکوکینوماب
نحوه استفاده از دوزهای فراموش شده
برخی از افراد فراموش می کنند که یک دز از دارو را در زمان خود استفاده کنند و در خوردن و یا نخوردن مجدد آن دچار شک و تردید می شوند. جالب است بدانید که اگر از زمان خوردن دز مصرفی زمان زیادی نگذشته باشد می توانید دارو را مصرف کرده و دز بعدی را در زمان قبلی مورد استفاده قرار دهید و در صورتی که از زمان دارو مصرفی خیلی گذشته است بهتر است دارو را استفاده نکنید و تا زمان مصرف دز بعدی صبر کنید و زمانش که فرا رسید از همان دارو با همان میزان دزی که قبلا استفاده می کردید استفاده نمایید. در زمان استفاده از دز بعدی هم بهتر است همان اندازه قبل دارو بخورید و دوز را دو برابر نکنید.
نکته: افرادی که دارای سن بالا می باشند بهتر است از این داروها استفاده نکنند و اگر می خواهند از این داروها استفاده کنند حتما زیر نظر متخصص باشند زیرا عوارض بیشتری برای آن ها ایجاد خواهد شد.