میزان و نحوه مصرف داروی توبرامایسین

  یکشنبه، 18 آبان 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
میزان و نحوه مصرف داروی توبرامایسین
توبرامایسین یک آنتی بیوتیک از دسته آمینوگلیکوزیدهاست که توسط باکتری streptomyces tenebrarius ساخته می شود. این دارو توسط استنشاق از مسیر دهان به ریه می رسد و برای درمان عفونت ناشی از سودوموناس آئروژینوزا در بیماران دچار سیستیک فیبروزیس استفاده می شود.

موارد مصرف توبرامایسین (Tobramycin)

توبرامایسین از جنتامایسین بر روی پسودوموناس آئروژینوزا کمی موثرتر است. توبرامایسین در سپتی سمی وسپسیس نوزادان، مننژیت و سایر عفونت های CNS ، عفونت مجاری صفراوی، پیلونفریت حاد یا التهاب عفونی حاد پروستات مصرف می شود.

  • نام ژنریک: توبرامایسین
  • نام لاتین: Tobramycin sulfate
  • نام تجاری:Nebcin

گروه دارویی- درمانی:

  • آمینوگلیکوزید
  • آنتی بیوتیک

اشکال دارویی:

  • آمپول:10، 40، 50 و 80 میلی گرم/میلی لیتر

مقدار مصرف توبرامایسین استنشاقی

- دوز توبرامایسین استنشاقی در همه افراد بدون در نظر گرفتن سن و وزن یکسان و همان 300 میلی گرم است.
- این دارو در کودکان کمتر از 6 سال مورد مطالعه قرار نگرفته است.
- دارو باید هر 12 ساعت و نه کمتر از هر 6 ساعت استنشاق شود.
- شما باید توبرامایسین استنشاقی را در دوره های 28 روزه با 28 روز استراحت (عدم استفاده از دارو) در بین دو دوره استفاده کنید.

تصویر

روش درست مصرف توبرامایسین

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار داروی Tobramycin ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک فوق تخصص ریه به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
کپسول توبرامایسین را از طریق دهان نخورید، از پودر کپسول به صورت استنشاقی استفاده کنید. معمولا این دارو را دو بار در روز (هر ۱۲ ساعت) باید استنشاق کنید (با استفاده از یک دستگاه استنشاق مخصوص). هر دوز معمولا ۴ کپسول ۲۸ میلی گرمی است. هر کپسول را دو بار در معرض استنشاق قرار دهید تا مطمئن شوید که تمام دارو را استفاده کرده اید.
توبرامایسین استنشاقی معمولا برای ۲۸ روز داده می شود و بعد از آن ۲۸ روز نباید هیچ توبرامایسینی استفاده کنید. سپس اگر پزشک لازم ببینید، ممکن است یک دوره ۲۸ روزه دیگر از این دارو را برای شما تجویز کند. از این دارو برای مدت بیش از ۲۸ روز استفاده نکنید.
بعد از دریافت هر دوز، دهانتان را با آب بشویید و با یک پارچه تمیز و خشک تمیز کنید.
اگر همراه با توبرامایسین از داروهای استنشاقی دیگر استفاده می کنید و یا تحت درمان با فیزیوتراپی قفسه سینه هستید، از پزشک خود راجع به شیوه استفاده از داروها سوال کنید. توبرامایسین استنشاقی همیشه باید آخرین درمان باشد. اگر از یک گشاد کننده برونش مانند سالبوتامول یا آلبوترول استفاده می کنید، باید آن را تا ۹۰-۱۵ دقیقه قبل از استنشاق توبرامایسین مصرف کنید.
برای دریافت بهترین نتیجه از مصرف کپسول توبرامایسین، این دارو را هر روز سر یک ساعت مشخص مصرف کنید.
حتی اگر بعد از چند روز علائم ناپدید شدند،این آنتی بیوتیک را یک دوره کامل استفاده کنید. توقف زود هنگام دارو ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود.
اگر وضعیت شما بهبود نیافته و یا بدتر شده است، به پزشک خود بگویید.

نکات قابل توصیه

- شنوایی : شما باید پزشکتان را از شنیدن صدای زنگ در گوش ، گیجی یا هر تغییری در شنوایی مطلع کنید .
- آسیب کلیوی : پزشکتان را از هرگونه سابقه مشکل کلیوی آگاه کنید .
- بارداری : اگر شما در زمان استفاده از توبرامایسین استنشاقی باردار هستید یا قصد آن را دارید از پزشکتان درباره احتمال هرگونه آسیبی به جنین سوال کنید .
- مادران شیرده : شما باید قبل از استفاده از توبرامایسین استنشاقی پزشکتان را از شیردهی مطلع کنید .
- برای کاهش ریسک آلودگی و عفونت ، شما باید پس از هر بار استفاده از نبولایزر ، تمام قطعات آن را به خوبی تمیز کنید .
نبولایزر خود را در اختیار سایر بیماران قرار ندهید .

توجهات پزشکی - پرستاری:

  • این دارو بیمارستانی میباشد لذا نگهداری و تزریق آن حتما در مرکز درمانی و زیرنظر پزشک صورت گیرد. در صورتی که محلول تزریقی دچار کدورت، رسوب یا تغییر رنگ خاصی شده بود، از تزریق دارو خودداری کنید.
  • برای هر بار تزریق از سرنگ و سرسوزن جدید استفاده کنید.
  • در صورت مصرف طولانی مدت این دارو، آزمایشات دوره ای شنوایی سنجی طبق تجویز پزشک لازم است.
  • در مدت درمان با این دارو حداقل یک و نیم لیتر(6لیوان)آب و مایعات فاقد کافئین مصرف کنید تا دارو به اندازه ی کافی ازطریق ادرار دفع شود.
  • حجم ادرار روزانه را متناسب با مصرف مایعات کنترل کنید و در صورت کاهش حجم ادرار و یا ادرار کف آلود به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در صورت بروز علایمی همچون وزوزگوش، کاهش شنوایی یا سرگیجه ی طولانی سریعا به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها