ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

میزان و نحوه مصرف پیرفنیدون

  جمعه، 07 مرداد 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
میزان و نحوه مصرف پیرفنیدون
پیرفنیدون مولکول کوچک خوراکی است که سنتز کلاژن را مهار می کند، تولید سایتوکاین ها را کاهش می دهد، و تکثیر فیبروبلاست ها و تحریک در پاسخ به سایتوکاین ها را مهار می کند.در شرایط فیبروتیک ریوی، کلیوی و کبدی اثربخشی دارد.

پیرفنیدون از دسته داروهای موثر در فیبروز ریوی می باشد. مکانیسم دقیق اثر این دارو تاکنون ناشناخته می باشد. اما در موارد فیبروز ریوی بدون علت مشخص (IPF) تجویز می گردد.این دارو به صورت کپسول های خوراکی با دوز ۲۶۷ میلی گرم و قرص خوراکی با دوز ۲۶۷ میلی گرم و ۸۰۱ میلی گرم تولید شده است و به نام تجاری Esbriet معروف می باشد.

موارد مصرف پیرفنیدون

پیرفنیدون از دسته داروهای موثر در فیبروز ریوی می باشد. مکانیسم دقیق اثر این دارو تاکنون ناشناخته می باشد. اما در موارد فیبروز ریوی بدون علت مشخص (IPF) تجویز می گردد.
این دارو به صورت کپسول های خوراکی با دوز ۲۶۷ میلی گرم و قرص خوراکی با دوز ۲۶۷ میلی گرم و ۸۰۱ میلی گرم تولید شده است و به نام تجاری Esbriet معروف می باشد.

نحوه مصرف پیرفنیدون

  1. قبل از شروع مصرف پیرفنیدون ، بروشور دارویی را در صورت موجود بودن در جعبه دارو بخوانید. اگر سواالی دارید ، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
  2. این دارو را به صورت خوراکی و طبق دستور پزشک ، معمولاً 3 بار در روز مصرف کنید. مصرف پیرفنیدون همراه غذا ممکن است به کاهش سرگیجه و حالت تهوع کمک کند. برای کاهش خطر عوارض جانبی ، ممکن است پزشک شما را راهنمایی کند که این دارو را با دوز کم شروع کنید و به تدریج دوز خود را افزایش دهید. دستورات پزشک خود را با دقت دنبال کنید.
  3. مقدار مصرف بر اساس وضعیت پزشکی ، پاسخ به درمان و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید ، تعیین می شود. حتماً در مورد همه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی ، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید.
  4. این دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. برای کمک به یادآوری ، هر روز در زمانهای مشخصی این دارو را مصرف کنید.
  5. اگر وضعیت شما بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید.
پیرفنیدون

مکانیسم اثر پیرفنیدون

پیرفنیدون یک داروی خوراکی فعال و مولکول کوچک با طیفی از اثرهای بیولوژیک است. در مطالعات آزمایشگاهی موجب مهار سنتز کلاژن، کاهش سایتوکاین های پروفیبروتیک و کاهش تکثیر فیبروبلاست ها شده است. پیرفنیدون با کاهش بیان ژنی موجب کاهش مقدارmRNA TGF-beta2 و پروتئین بالغ آن و به طور مستقیم موجب مهار آنزیم فورین کانورتاز که پیش ساز پروتئینی TGF-beta2 را پردازش می کند می شود. علاوه بر این موجب کاهش ماتریکس متالوپروتئیناز 11 که ژن هدف TGF-beta است و سوبسترا فورین دخیل در سرطانزایی می شود.

فارماکودینامیک پیرفنیدون

پیرفنیدون یک داروی جدید با خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدان و ضدفیبروز است.می تواند موجب بهبود عملکرد ریه ها و کاهش تشدید حاد در بیماران با فیبروز ریوی ایدیوپاتیک شود.

فارماکوکینتیک پیرفنیدون

  • زمان رسیدن به حداکثر غلظت پلاسمایی:0.5-4 ساعت
  • غذا سرعت و میزان جذب را کاهش می دهد.حداکثر غلظت پلاسمایی و سطح زیر منحنی غلظت-زمان به ترتیب 49 و 16 درصد با غذا کاهش میابد.اما عوارض جانبی در مصرف با غذا کاهش میابد.
  • اتصال به پروتئین:58%
  • حجم توزیع:59-71 لیتر
  • متابولیسم: در کبد توسط CYP1A2 به متابولیت های غیرفعال تبدبل می شود.
  • نیمه عمر:3 ساعت
  • دفع:80% ادراری
  • 99.6% دوز به صورت متابولیت 5-کربوکسی-پیرفنیدون دفع می شود.

نکات قابل توصیه پیرفنیدون

  • احتمال آفتاب سوختگی در شما افزایش میابد.از نور خورشید، لامپ فرابنفش و اتاق برنزه کننده دوری کنید.از ضدآفتاب ، لباس محافظ و عینک آفتابی استفاده کنید.
  • قبل از آغاز مصرف دارو سیگار را ترک کنید و همزمان با مصرف دارو از آن اجتناب کنید.سیگار موجب کاهش اثربخشی دارو می شود.
  • در صورت ابتلا به سوزش معده، سوهاضمه، درد معده، استفراغ، اسهال یا عدم گرسنگی با پزشک خودصحبت کنید تا عوارض جانبی در صورت امکان کاهش داده شود.
  • عملکرد خونی را مرتبا بررسی کنید.
  • در صورت بارداری، قصدبارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
  • دارو را همراه با غذا مصرف کنید.
  • دارو را در ساعت های ثابت مصرف کنید و هیچ دوزی را فراموش نکنید.
  • حتی در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را طبق تجویز پزشک ادامه دهید.
  • دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید.اگز نزدیک دوز بعدی است از آن صرف نظر کنید.از دوبرابر کردن دوز خودداری کنید.
  • اگر حداقل 14 روز عدم مصرف دارو داشته اید قبل از شروع مجدد به پزشک خود اطلاع دهید.

نگهداری پیرفنیدون

  1. در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت در ظرف اصلی دارو نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.
  2. دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (2 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
هشدار؛ خطر گمراه شدن بخاطر بوی کباب در منطقه!
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
منتخب روز   
تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟ (ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد
آخرین ویدیو ها