ریزش مو امروزه به معضلی تبدیل شده که تقریبا حدود 69% از افراد در جامعه به آن دچار می شوند. مزوتراپی مو یکی از جدیدترین و بهترین روش ها و تکنیک هایی است که جهت درمان ریزش مو امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. ریزش مو علل مختلفی دارد که از اصلی ترین دلایل آن می توان به عدم خون رسانی در سر، کمبود ویتامین های مورد نیاز و همچنین عدم تعادل و نواقص هورمونی اشاره کرد.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی (Mesotherapy) به فرآیندی گفته می شود که انواع ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی، کوآنزیم ها و ... از طریق تزریق به لایه زیر پوست سر وارد بدن می شود که در ابتدا کمبود های ویتامین را به بدن رسانده و سپس باعث تنظیم نقص در هورمون ها می شود.
مزوتراپی مو با توجه به بررسی ها و با توجه به شرایط فرد تجویز می شود. به عبارتی دیگر مزوتراپی کوکتل هایی می باشد که به شکل ریز تزریق هایی تشکیل شده که طی آن نواقص و کمبود هایی که نتیجه آن ریزش مو بوده جبران می شود. این روش تقریبا بدون درد بوده و برای بسیاری از افراد تاکنون به خوبی نتیجه داده است.
نمونه های کاربرد مزوتراپی پوست در زیبایی:
- کشیدن پوست صورت (لیفتینگ) و درمان افتادگی صورت
- رفع پف دور چشم و افتادگی پلک
- رفع تیرگی دور چشم
- درمان چاقی موضعی بدن، اندام و صورت
- درمان سلولیت و افتادگی پوست اندامها و صورت
- درمان ملاسما و لک حاملگی یا لک صورت
- درمان ریزش مو و تقویت موها
- درمان استریا (ترک خوردن پوست بدنبال حاملگی)
- رفع غبغب زیر چانه و گردن
عوارض جانبی و موارد منع استفاده
عوارض مزوتراپی نسبت به سایر روش های درمانی ناچیز است به طور مثال بعد از انجام مزوتراپی ممکن است تورم، سرخی، خارش، کبودی گذرا، درد خفیف و ندرتاً ازدیاد رنگ دانه های پوستی یا عفونت در محل تزریق ایجاد شود که بعد از مدت کوتاهی از بین خواهد رفت به طورکلی مزوتراپی روشی بدون درد محسوب می شود و درنهایت درد ناشی از آن بیشتر از حس نیشگون ضعیف یا سوزش مختصر نیست. البته پزشک می تواند این موارد را با تجویز کرم یا ژل های بی حس کننده برطرف نماید. البته اگر پزشک تبحر کافی نداشته باشد یا تکنیک مزوتراپی به درستی انجام نشود ممکن است واکنش های آلرژیک، تهوع، بی حالی، اختلال ریتم قلب و ضعف نیز در بیمار مشاهده شود که بسیار نادر گزارش شده است.
هرچند این روش، روشی بی خطر است اما استفاده از آن در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است. همچنین در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون، ضایعات پوستی شناخته نشده یا تب خال فعال، سرطان ها، بیماری های قلبی-عروقی، دیابت کنترل نشده، بیماری های کلیوی، بیماری پسوریازیس یا صدف پوستی، سابقه ی سکته ی مغزی یا وجود لخته در گردش خون مزوتراپی انجام نمی شود.
بهتر است قبل از انجام آن حداقل سه روز از آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی استفاده نشود. همچنین در صورت وجود ضایعه پوستی باید مورد حتماً به اطلاع پزشک برسد و به طور تا زمان بهبودی کامل درمان به تعویق می افتد. بهتر است قبل از انجام عمل از انجام لایه برداری به روش میکرودرم خودداری شود. همچنین در مورد بانوان به علت وجود احتقان عروقی در دوره ی پریود ماهانه، بهتر است در این زمان عمل انجام نشود.
پس از انجام مزوتراپی نیز نباید در روز اول استحمام نمود. هرچند در صورت وجود درد یا سوزش می توان از کمپرس سرد روی محل استفاده نمود. آفتاب گرفتن و برنزه کردن پس از مزوتراپی نباید انجام شود. همچنین هرگونه لایه برداری و الکترولیز نیز در زمان درمان ممنوع است.
معمولاً با توجه به مشکلات و خواست بیمار طول درمان مزوتراپی متفاوت است اما به طورکلی تقریباً برای درمان کامل به پانزده جلسه درمان نیاز است. این درمان ها به صورت دوره ای انجام می شوند که معمولاً به صورت
ماه اول: چهار جلسه- هر هفته یک بار
دو ماه بعد از مرحله ی قبل: چهار جلسه- هر دو هفته یک بار
پنج ماه بعد از مرحله ی قبل: پنج جلسه- هرماه یک بار
شش ماه بعد از مرحله ی قبل: دو جلسه- هر شش ماه یک بارانجام می شود. درنتیجه برای استفاده از کل 15 جلسه و درمان کامل معمولاً به بیست ماه زمان نیاز است که البته با توجه به نوع مشکل و خواست بیمار و همچنین دستور پزشک این دوره و تعداد جلسه ممکن است کمتر یا بیشتر شود.