موارد منع مصرف و تداخل دارویی استراموستین

  دوشنبه، 07 فروردین 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی استراموستین
استراموستین یک داروی ضد سرطان است که با تداخل در ساخت پروتئین های لازم برای رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی عمل می‌کند. در این مطلب موارد منع مصرف و تداخل دارویی استراموستین بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سرطان پروستات سرطانی است که در سلول‌های غده پروستات توسعه می‌یابد. در برخی از مردان که مبتلا به سرطان پروستات هستند سلول‌های سرطانی به سایر نواحی بدن مهاجرت کرده و به آن سرطان پروستات پیشرفته گفته می‌شود. گزینه‌های درمانی برای این نوع سرطان عموماً شامل شیمی درمانی (داروهای ضد سرطان) می‌باشد. استراموستین یک داروی شیمی درمانی است که با جلوگیری از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی ، جلوی رشد و پیشرفت سرطان را می‌گیرد. استراموستین غلظت هورمون تستوسترون را کاهش می‌دهد و از آنجایی که سلول‌های سرطانی پروستات برای تکثیر خود به هورمون تستوسترون نیاز دارند. با مهار اثر این هورمون داروی انزالوتامید می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را کاهش دهد.

داروی استراموستین

موارد منع مصرف داروی استراموستین


  • اختلالات ترومبوآمبولیک فعال (انفارکتوس میوکارد، خونریزی مغزی)

  • ترومبوفیلیت فعال

تداخل دارویی استراموستین


پزشک یا داروساز شما ممکن است از قبل در مورد هرگونه تداخل دارویی احتمالی آگاه بوده و شما را تحت نظر داشته باشد. پیش از مشورت با پزشک یا داروساز خود مصرف دارو را شروع نکنید و همچنین از توقف یا تغییر دوز دارو به طور خودسرانه خودداری کنید. این دارو نباید با داروهای زیر استفاده شود زیرا ممکن است تداخلات دارویی بسیار جدی ایجاد کند: مهار کننده های آروماتاز ​​(به عنوان مثال، آناستروزول، اگزمستان)، ترولاندومایسین، اسید ترانکسامیک.اگر در حال حاضر، هر یک از این داروهای ذکر شده را مصرف می کنید، قبل از شروع مصرف این دارو به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

همچنین پیش از استفاده از این دارو، پزشک یا داروساز خود را در جریان تمام داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی که استفاده کنید مانند کورتیکواستروئیدها (به عنوان مثال پردنیزولون)، اوسپمیفن، تاموکسیفن، داروی کم تیروئید (کم کاری تیروئید) قرار دهید.برخی از داروها می توانند بر میزان استروژن بدن تأثیر بگذارند. داروهایی که ممکن است باعث این اثر شوند عبارتند از: داروهای ضد قارچ آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)، بسیاری از آنتی بیوتیک ها (به عنوان مثال، سفالوسپورین ها، کلرامفنیکل، ماکرولیدها، پنی سیلین ها، تتراسایکلین ها، سولفاها)، آپریپیتانت، بگزاروتن، بوزنتان، بازدارنده های HIV، پروتئین گریس (مانند نلفیناویر، ریتوناویر)، مودافینیل، نویراپین، ریفامایسین ها (مانند ریفامپین)، بسیاری از داروهای تشنج (مانند باربیتورات ها، کاربامازپین، فنی توئین، پریمیدون، توپیرامات) و گل راعی. موارد ذکر شده تمام تداخلات دارویی این دارو را در بر نمی‌گیرد بنابراین پیش از مصرف آن پزشک و داروساز را در جریان تمام دارو های مصرفی خود قرار دهید همچنین لیستی از تمام داروهای خود را همراه داشته باشید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

سخن آخر

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها