بسیاری از افراد داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) را برای انواع بیماریهای ارتوپدی رایج از جمله آرتریت (آرتروز)، تاندونیت و بورسیت یا برای دردهای شنوایی مصرف میکنند. NSAIDs مخفف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است. این داروها نه تنها به کاهش درد کمک میکنند، بلکه به کنترل تورم و التهاب نیز کمک میکنند. داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی شناخته شده هستند و برای تسکین درد، التهاب، سفتی و تب استفاده میشوند. آنها همچنین میتوانند از لخته شدن خون جلوگیری کنند که در برخی موارد مفید است، اما در موارد دیگر چندان مفید نیست.
این دارو برای بیماران سالمند که بیهوشی یا جراحی شدهاند، منع مصرف دارد، زیرا در معرض خطر افزایش خونریزی یا نارسایی کلیه هستند. یک بیماری التهابی فعال که معده یا روده را درگیر میکند (مانند کولیت اولسراتیو) داشتن زخم معده یا روده فعال؛ حمله حاد آسم، کهیر، رینیت (التهاب پوشش داخلی مجرای بینی) یا سایر واکنشهای آلرژیک ناشی از آسپیرین یا سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (مانند دیکلوفناک، ایبوپروفن، ایندومتاسین، ناپروکسن). به تاریخ انقضای داروی لورنوکسیکام توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید. هرگز داروی تنوکسیکام را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه نوزادتان تجویز نکنید. مصرف تنوکسیکام برای زنانی که در تلاش برای باردار شدن هستند، باردار یا شیرده توصیه نمیشود. تنوکسیکام را میتوان در سه ماهه نخست و دوم در صورت لزوم مصرف کرد، اما در سه ماهه سوم منع مصرف دارد. برخی از مطالعات به بررسی این موضوع پرداختهاند که آیا NSAIDها میتوانند وارد شیر مادر شوند یا خیر و در چند مطالعه اول شواهدی وجود دارد که نشان میدهد NSAIDها را میتوان در شیر مادر یافت. بنابراین توصیه نمیشود که زنان در دوران شیردهی از تنوکسیکام استفاده کنند.
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
برچسب روی تمام داروهایتان بهخصوص داروهای ضد درد یا تب (داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند سلکوکسیب (celecoxib)، آسپیرین، ایبوپروفن (ibuprofen)، کتورولاک (ketorolac) و ناپروکسن) را بررسی کنید، زیرا مواد تشکیل دهنده آنها شبیه به تنوکسیکام است و ممکن است عوارض جانبی این دارو را شدیدتر کند. اگر پزشک به شما آسپرین با دوز پایین (معمولاً 325-81 میلیگرم در روز) را برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی تجویز کرده است، باید این دارو را حتماً مصرف کنید. حتماً راجع به مصرف این دارو با داروهای دیگر با داروساز خود مشورت کنید.
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی تنوکسیکام، پزشکتان را از هر نوع بیماری از جمله: آلرژی، زخم معده، کولیت اولسراتیوو مطلع سازید.