ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

موارد منع مصرف و تداخل دارویی آدفوویر

  یکشنبه، 21 فروردین 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی آدفوویر
آدفوویر برای جلوگیری از پیشرفت هپاتیت B مزمن در افرادی که دست کم 12 سال دارند مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو درمان قطعی برای هپاتیت B مزمن به شمار نمی رود.

آدفوویر یک داروی ضد ویروس است. آدفوویر مانع از تکثیر سلول های آلوده به ویروس میشود. این دارو همچنین از آلوده شدن سلول های کبدی توسط ویروس ها، جلوگیری میکند. آدفوویر برای جلوگیری از پیشرفت هپاتیت B مزمن در افرادی که دست کم 12 سال دارند مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو درمان قطعی برای هپاتیت B مزمن به شمار نمیرود. این دارو میتواند سبب بروز یک وضعیت خطرناک به نام لاکتیک اسیدوز شود.(احتمال بروز این وضعیت در زنان، افرادی که اضافه وزن دارند، افراد مبتلا به بیماری های کبدی و بیمارانی که مدت زیادی است از داروهای ضد HIV استفاده میکنند بیشتر است) در صورت داشتن علایم ذکر شده در لیست زیر (هر چند خفیف) فورا به مراکز درمانی یا اورژانس مراجعه نمایید:

  1. ضعف یا درد عضلانی
  2. احساس بی حسی و سردی در بازو ها و پا ها
  3. مشکل در تنفس
  4. معده درد
  5. حالت تهوع همراه با استفراغ
  6. ضربان قلب تند و یا نامنظم
  7. سرگیجه
  8. احساس ضعف و خستگی شدید

آدفوویر همچنین میتواند سبب مشکلات جدی در کلیه ها شود؛ به ویژه اگر دچار بیماری های کلیوی هستید و یا از داروهای خاصی استفاده میکنید. در صورتی که در معرض ابتلا به ایدز هستید و یا بیماری ایدز تان تحت درمان و کنترل نیست به پزشک اطلاع دهید. مصرف داروهایی که برای درمان هپاتیت B مزمن بکار میروند میتواند سبب مقاوم شدن ویروس HIV نسبت به داروهای استانداردی که برادی درمان ایدز استفاده میشوند شود. پیش از مصرف آدفوویر لازم است آزمایش HIV انجام دهید. پس از توقف مصرف دارو این احتمال وجود دارد که علایم کبدی مجددا عود کند. به همین خاطر لازم است که عملکرد کبد شما تا چند ماه پس از قطع مصرف آدفوویر توسط پزشک چک شود.

تداخلات دارویی آدفوویر

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی آدفوویر را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید. آدفوویر میتواند به کلیه ها آسیب بزند. این آسیب ها میتواند با مصرف داروهایی خاص تشدید شود؛ از جمله:

  1. دارو های ضد ویروس
  2. داروهایی که در شیمی درمانی استفاده میشوند.
  3. آنتی بیوتیک های تزریقی
  4. داروهایی که برای اختلالات روده ای بکار میروند.
  5. داروهایی که برای ممانعت از فرایند پس زدن پیوند استفاده میشوند.
  6. داروهای ضد درد یا آرتریت مانند آسپرین

سایر تداخلات دارویی آدفوویر عبارتند از: آسیکلویر(آسیکلوویر) , آمفوتریسین بی , استامینوفن | پاراستامول , ایبوپروفن , ایندومتاسین , دوکسوروبیسین , آسپرین , پنتامیدین , آدریامایسین , سایمتیدین , فلوکونازول , فنی توئین , گان سیکلوویر , مورفین , پروبنسید , کولومایسین , کانامایسین , مگلومین کامپاند , اکساپروزین , نتیل مایسین سولفات , دیاتریزوات (آمیدوتریزوئیک اسید) , گالیم نیترات , یوتالامات , برمفناک , آیوکساگلات , بالسالازید , اولسالازین , والدکوکسیب , بنوریلات، بنزودیازپین ها -سولفونامید - اینترفرون

پیش از مصرف آدفوویر

موارد مهمی که پیش از مصرف آدفوویر باید با پزشک در میان گذاست:

  1. در صورتی که نسبت به آدفوویر حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید.
  2. اگر از داروهایی مانند آتریپلا، کمپلرا، استریبیلد، ترووادا و... استفاده میکنید نباید آدفوویر مصرف کنید.
  3. بیماری های کبدی و کلیوی
  4. تا کنون مشخص نشده است که آیا آدفوویر میتواند به جنین صدمه بزند یا خیر. در صورتی که باردار هستید و یا تصمیم به باردار شدن دارید پزشک را در جریان بگذارید.
  5. اینکه آیا آدفوویر میتواند وارد شیر مادر شده و به نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند صدمه وارد کند؛ تا کنون مشخص نشده است. در طول مصرف آدفوویر از شیر دادن به نوزاد اجتناب کنید.

موارد احتیاطی و منع مصرف آدفوویر

  1. پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
  2. همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص ابتلا به ویروس HIV، مشکلات کلیوی و سابقه انجام پیوند کبد مطلع سازید.
  3. تنها در صورت لزوم، از این دارو در دوران بارداری استفاده کنید. همچنین در رابطه با خطرات و فواید دارو، با پزشک خود صحبت کنید.
  4. هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار ها آدفوویر

  1. وضعیت HIV پیش از شروع درمان بررسی شود.
  2. عملکرد کلیوی بیمار در ابتدای درمان و در طول دوره درمان ارزیابی شود (به خصوص در بیمارانی که مبتلا به بیماری های کلیوی می باشند یا ریسک فاکتور بروز آن را دارند).
  3. عملکرد کبدی بیمار به صورت بالینی و آزمایشگاهی به صورت دوره ای طی چند ماه پس از قطع درمان ارزیابی گردد.
  4. مصرف این دارو نمیتواند مانع از سرایت هپاتیت B به دیگران شود. از برقرار کردن روابط جنسی محافظت نشده خودداری کنید و لباس ها و مسواک تان را با دیگران به اشتراک نگذارید. در مورد راه های مقابله با انتقال بیماری در حین رابطه جنسی با پزشک مشورت کنید. به اشتراک گذاشتن دارو یا سرنگ ها و سوزن های آن حتی با افراد سالم ایمن نیست و توصیه نمیشود.

توصیه های مصرف آدفوویر

  1. در هپاتیت بی مزمن، سطح HBV DNA تا زمانی که به سطح غیرقابل اندازه گیری برسد، هر 3 ماه و پس از آن هر 6-3 ماه پایش شود.
  2. در بیماران HBeAg مثبت، سطح HBeAg و anti-HBe به منظور بررسی سروکانورژن ارزیابی شود.
  3. کلیرانس کراتینین در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای پایش گردد.
  4. در بیمارانی که در خطر بروز اختلالات کلیوی می باشند، کلیرانس کراتینین، فسفات سرم، گلوکز و پروتئین ادرار در ابتدای درمان و سپس حداقل به صورت سالانه پایش شود.
  5. در بیمارانی که ریسک فاکتور استئوپنی یا سابقه شکستگی استخوان دارند، میزان تراکم استخوان در ابتدای درمان و در طول درمان اندازه گیری شود.
  6. پس از قطع دارو، بیمار از لحاظ عود عفونت ویروسی، افزایش سطح آلانین آمینوترانسفراز، سروریورژن و زوال عملکرد بالینی، هر 3 ماه به مدت 1 سال پایش شود.
  7. میزان لود ویروس و سطح آلانین آمینوترانسفراز بررسی شود.
  8. بیمار از لحاظ لاکتیک اسیدوز و تغییر وضعیت کبدی به صورت منظم در طول دوره درمان پایش شود.
  9. در صورت نیاز بالینی، سطح لاکتیک اسید پایش گردد.
  10. داروهای ضد ویروس احتمال ایجاد کارسینومای سلول های کبدی را کاهش نمی دهند، در نتیجه توصیه می شود که بیماران پر ریسک از این نظر پایش شوند.
  11. ضرورت مصرف منظم دارو و تکمیل دوره درمان به بیمار گوشزد شود.
  12. در اختلالات کلیوی یا خطر بروز سمیت کلیوی با احتیاط مصرف شود.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگری که یک شبه معروف شد! ناهید مسلمی: برای خودم متاسفم که با «جوکر» دیده شدم (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند (1 نظر) سیما حسینی مسئول خواهران جبهه جهادی گام دوم انقلاب : فضیلت حمایت از توانمندسازی زنان مدت‌هاست که نه تنها به‌عنوان یک اصل بلکه در عمل به اثبات رسیده است (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) ناراحتی "مریم سعادت" ؛ یه آقایی بهم گفت چقدر از بین رفتی!/من با پیر شدنم مشکلی ندارم ، اگر داشتم موهام رو رنگ می‌کردم+ویدئو (1 نظر)
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 20 دی ماه 1403/ محقق شدن آرزوهاتون مبارک
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 20 دی ماه 1403/ مژده که خوشی در راه است
فال ابجد روزانه پنج شنبه 20 دی 1403 / مژده‌ای در راه است گوش به زنگ باش
اظهارات جالب ظریف: پزشکیان با حمایت رهبری مانع ورود کشور به جنگ شد
فال روزانه امروز پنجشنبه 20 دی ماه 1403/ الان دیگه وقت سکوت نیست!
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 20 دی 1403 / گول نخورید قصد فریب تو را دارد
فال حافظ با تفسیر پنج شنبه 20 دی 1403 + فیلم / خود را اسیر این ها نکنید؛ خوشی در راه است
یادداشت‌های روزانه مسعود: به رئیس دفترم گفتم به جای آنکه هر کس تنها به جلسه بعدی برود، همه با هم یک مینی‌بوس یا ون بگیریم و با هم برویم!
ثروت عظیم اسطوره فوتبال با جدایی از هفتمین همسرش در خطر است/ ابرستاره‌ای که در عشق خوش شانس نیست+عکس
امیرحسین رستمی فکر رفتن به سرش زد! هزارتا دلیل برا مهاجرت کردن دارم
رونمایی از بازیکن گمنام فوتبال جهان 12 برابر مسی و رونالدو ثروت دارد!+عکس
السودانی در تهران؛ هدف نخست وزیر عراق از سفر به ایران چیست؟
از ایاصوفیه تا دمشق؛ جاه‌طلبی‌های بی‌پایان سلطان اردوغان!
جن های خانه تازه عروس و داماد جوان لو رفتند/زن خرافاتی و طلاهای ناپدید شده
صحبت های فرناندو سانتوس، سرمربی سابق تیم ملی پرتغال در مورد تصمیم رونالدو و باشگاه النصر
منتخب روز   
طعم منحصر بفرد یک دسر پاییزی/ دسر نارنگی بدون نیاز به فر و قالب طرز تهیه کباب تابه‌ای مجلسی با سس مخصوص به روش رستورانی با نوستالژی‌ترین نوستالژی روز چه کنم؟/ آخ جون خانم رضایی خودش اومده واسه ما دهه شصتیا کارتون پخش کنه😍 نماینده مجلس: ویروس جدید چینی وارد کشور شده است؛ با مردم شفاف باشید / علائم ویروس چینی + ویدئو تکریم و قدردانی رهبر معظم انقلاب از والدین جانباختگان پرواز اوکراینی با کلماتی دلگرم‌کننده +ویدیو داغ‌ترین‌های روز/ از تازه ترین خبرهای شناسایی ویروس جدید در ایران تا صرافی های غیرمجاز رمز ارز که سرمایه مردم را به آتش میکشند شاخص آلودگی هوا امروز چهارشنبه 19 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها ابهامات و ادعای عجیب مسئولان مدرسه درباره گروگان‌گیری خانواده رشتی / گروگانگیرها با وثیقه آزاد شدند؟! جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
آخرین ویدیو ها