موارد منع مصرف و تداخل دارویی آکلیدینیوم

  دوشنبه، 09 اسفند 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی آکلیدینیوم
آکلیدینیوم یک برونکودیلاتور است. این دارو برای پیشگیری از برونکواسپاسم در بزرگسالان مبتلا به برونشیت مزمن، نفخ یا دیگر انواع COPD (بیماری های ریوی انسدادی مزمن) مورد استفاده قرار می گیرد.

آکلیدینیوم (Aclidinium) به گروهی از داروها به نام گشادکننده های هوایی تعلق دارد. آکلیدینیوم برای درمان بیماری انسدادی ریوی بکار می رود. در این بیماری به علت بسته شدن مجاری هوایی علائمی نظیر، خس خس کردن و تنگی نفس می شود. برای کاهش علائم این بیماری نوع استنشاقی آکلیدینیوم تجویز می گردد. آکلیدینیوم برای درمان های طولانی مدت بکار می رود و اثرات آنی و کوتاه مدت ندارد. آکلیدینیوم از طریق باز کردن راه های هوایی سبب جریان یافتن آسان تر هوا در مجاری ریوی می گردد. آکلیدینیوم به صورت استنشاقی استفاده می شود. معمول ترین نشانه های بیماری انسدادی ریوی تولید خلط سینه دشواری تنفس و ایجاد سرفه است. این نشانه ها به مدتی طولانی همراه بیمار خواهند بود. هنوز مشخص نیست که انواع مختلفی از بیماری COPD وجود دارد یا خیر. در حالی که در گذشته، این بیماری به دو نوع آمفیزم و برونشیت مزمن تقسیم می شد، اما آمفیزم تنها توصیف تغییرات ریوی است و خودش بیماری به حساب نمی آید و برونشیت مزمن نیز توصیف نشانه ای است که می تواند همراه با انسدادی ریوی ظاهر شود یا این که نشود.

نکاتی که قبل از مصرف آکلیدینیوم باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی آکلیدینیوم ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورت حاملگی در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
  • در صورتی که مشکلات پروستات، و یا دفع ادراری دارید.
  • در صورتی که هر گونه بیماری قلبی دارید.
  • در صورتی که مبتلا به آب سیاه چشم هستید.
  • اگر نسبت به دارویی آلرژی و حساسیت داشته اید.

اگر از سایر داروها استفاده می کنید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

 آکلیدینیوم

موارد منع مصرف داروی آکلیدینیوم

  • به تاریخ انقضا دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان،اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی آکلیدینیوم

در مورد داروهای کنونی خود و هر گونه شروع یا توقف به پزشک خود اطلاع دهید. به خصوص:

  1. داروهای مربوط به مثانه یا ادرار، فستو ترودین، اوکسی بوتینین، تولترودین، سولیفناسین
  2. برنشیل کننده هایی مثل آکلیدینیوم، ایپراتروپیوم یا تیوتروپیوم.
  3. داروهای سرماخوردگی یا آلرژی که شامل آنتی هیستامین هستند.
  4. داروهای بیماری پارکینسون یا
  5. داروهای درمان اسید اضافی معده. زخم معده، دریازدگی یا سندرم روده تحریک پذیر.

این لیست کامل نیست. داروهای دیگری نیز ممکن است با آکلیدینیوم تداخل داشته باشند که شامل داروهای نسخه ای و آزاد، ویتامین ها و محصولات گیاهی هستند. تمامی تداخلات ممکن در این راهنمای دارویی نیامده اند.

مصرف آکلیدینیوم در دوران بارداری و شیردهی

مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو روی جنین اثرات جانبی دارد، اما مطالعات کافی روی انسان ها در انجام نشده است. در صورتی که منافع استفاده از دارو برای زنان باردار از مضرات دارو بیشتر باشد، ممکن است دارو تجویز شود. هنوز مشخص نیست که این دارو وارد شیر مادر می شود یا قادر است به کودک شیرخوار آسیب بزند بنابراین اگر در حال شیر دادن به نوزاد هستید به پزشک خود اطلاع دهید.

توصیه های دارویی آکلیدینیوم

  1. تمامی دستورات برچسب نسخه خود را دنبال کنید. این دارو را بیشتر یا کمتر یا طولانی تر از زمان تجویز مصرف نکنید.
  2. آکلیدینیوم یک داروی نجات نیست. آنقدر سریع عمل نمی کند تا یک حمله آسم را درمان کند. برای درمان حمله آسم تنها یک داروی استنشاقی سریع را مصرف کنید.
  3. آکلیدینیوم پودری است که با یک ابزار استنشاقی خاص ارائه میشود این دستگاه در هر بار که شما استنشاق گر را بفشارید یک دوز را اعمال می کند.
  4. تمامی اطلاعات بیمار، راهنمای دارویی و برگه های دستور العمل ارائه شده را بخوانید. در صورت داشتن هر گونه سوال از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
  5. آکلیدینیوم بایستی در فواصل زمانی مساوی استفاده شود که معمولا هر 12 ساعت است.
  6. از آکلیدینیوم به طور مرتب استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
  7. اگر فکر می کنید داروهای استنشاقی سریعتان به خوبی عمل نمی کنند با پزشک تماس بگیرید یا به دنبال توجهات پزشکی باشید.
  8. دارو را در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگه دارید. دارو را تا زمانی که آماده مصرف شود در یک کیسه مهر و موم شده نگه دارید. در دستگاه استنشاق و بالای هر گونه سطحی که می لرزد قرار ندهید.
  9. ابزار استنشاق را 45 روز پس از اینکه آن را از کیسه مهر و موم شده بیرون آوردید یا شاخص دوز عدد 0 را نشان می دهد و یا دستگاه قفل می شود دور بیندازید. هر دستگاه استنشاق شامل 60 دوز است.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو

به محض یادآوری، دارو فراموش شده را مصرف کنید. اگر تقریبا نزدیک زمان داروی بعدیتان است از داروی فراموش شده چشم بپوشید. از مصرف داروی اضافی خودداری کنید. در صورت بروز اووردوز، به پزشک اورژانس مراجعه کنید یا با خط کمک های مسمومیت تماس بگیرید.

از چه چیزهایی باید در حین مصرف آکلیدینیوم اجتناب کنم؟

اگر دارو وارد چشم شود، با آب شستشو دهید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها