موارد منع مصرف و تداخل دارویی آنتی هیستامین دکونژستانت

  دوشنبه، 10 بهمن 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی آنتی هیستامین دکونژستانت
افراد می توانند از آنتی هیستامین ها برای درمان رینیت آلرژیک که باعث التهاب در بینی می شود، استفاده کنند. در این مطلب موارد منع مصرف و تداخل دارویی آنتی هیستامین دکونژستانت بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

زمانی که فرد با یک ماده بی ضرر برخورد می کند که بدن او به عنوان یک پاتوژن مهاجم تعبیر می کند، یک واکنش آلرژیک را تجربه می کند. آلرژن ها موادی هستند که باعث واکنش های آلرژیک می شوند و شامل هر چیزی از پوست حیوانات خانگی و گرده گل گرفته تا پروتئین های خاص موجود در غذاها می شوند. هنگامی که یک آلرژن وارد بدن شخص می شود یا با پوست او تماس دارد، سلول های سیستم ایمنی هیستامین آزاد می کنند. هیستامین ها به گیرنده های خاصی که روی سلول های موجود در سراسر بدن قرار دارند متصل می شوند. هنگامی که هیستامین ها به این گیرنده ها متصل می شوند، چندین واکنش آلرژیک معمولی مانند گسترش رگ های خونی و ایجاد انقباض بافت های عضلانی صاف ایجاد می کنند. آنتی هیستامین ها به نوعی از دارو گفته می شود که علائم آلرژی، بیماری حرکت و برخی علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان می کنند. آنتی هیستامین ها گیرنده های هیستامین H1 را مسدود می کنند.

آنتی هیستامین

موارد منع مصرف داروی آنتی هیستامین دکونژستانت

در صورت وجود موارد زیر سود یا زیان مصرف دارو باید سنجیده شود:

  • بیماری های قلبی-عروقی شامل بیماری ایسکمی قلب، بیماری شریان کرونرییا زیادی فشار خون، دیابت، ملیتوس، گلوکوم، هیپرتیروئیدیسم، هیپرتروفی پروستات، حساسیت به فنیل افرین هیدروکلراید، کلرفنیرآمین مالئات و یا سایر سمپاتومیمتیک یا موادی که از نظر ساختمانی مشابه آنتی هیستامین ها هستند. نوزادان تازه به دنیا آمده و یا نارس، مادران شیرده، انسداد گردن مثانه، انسداد باب المعده-دوازدهه، علایم ناراحتی مجاری تنفسی تحتانی مانند آسم، مصرف مهارکننده های منوآمین اکسیدآز و زخم معده.

تداخل دارویی آنتی هیستامین دکونژستانت

احتمال بروز تداخل هاي با گليكوزيدهاي قلبي(ديژيتال) وجود دارد كه منجر به آريتمي قلبي مي گردد. مسدودكننده هاي گيرنده هاي بتا مي توانند باعث افزايش فشار خون ناشي از اين دارو گردند. مصرف همزمان اين دارو بزرگسالان رزرپين اثر اين دارو را كاهش مي دهد. مصرف همزمان داروهاي مهار كننده مونوآمين اكسيداز (MAO) با اين دارو مي تواند باعث تشديد اثر موسكاريني و مضعف CNS داروهاي ضدهيستامين شده و با افزايش اثر فنيل پروپانولامين باعث طولاني شدن و تشديد تحريك قلبي گردد.

سخن آخر

اکثر پزشکان استفاده از آنتی هیستامین های نسل دوم یا سوم را برای درمان علائم آلرژی خفیف تا متوسط، از جمله احتقان، آبریزش چشم و خارش پوست توصیه می کنند. مردم هنوز هم می توانند آنتی هیستامین های نسل اول را بدون نسخه بخرند. با این حال، این آنتی هیستامین ها می توانند باعث خواب آلودگی و آرام بخشی شوند. مردم می توانند بین طیف گسترده ای از آنتی هیستامین ها در داروخانه ها و به صورت آنلاین، آنتی هیستامین مورد نظر خود را انتخاب کنند. والدین و مراقبان ممکن است بخواهند قبل از دادن آنتی هیستامین به کودک خود، به خصوص اگر کودک 12 سال یا کمتر داشته باشد، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها