مصرف جنوویا در دوران بارداری و شیردهی
FDA رده بندی بارداری : گروه B
هنوز مشخص نشده که آیا این دارو برای جنین شما مضر است یا خیر٬ اما اگر شما باردار هستید یا قصد بچه دار شدن دارید پزشک خود را در رابطه با مصرف این دارو در جریان بگذارید
معلوم نیست که آیا این دارو به شیر مادر عبور کند و یا اینکه می تواند به کودک شیرخوار آسیب برساند٬ در هر صورت قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک خود مشورت نمایید
تاثیر داروهای دیگر بر جنوویا
دارو های دیگری نیز می تواند باعث افزایش یا کاهش تاثیرکاهش قند خون در اثر مصرف جنوویا یا سیتاگلیپتین شود. درباره ی هر نوع دارویی که مصرف می کنید، با دکتر خود مشورت کنید. این دارو ها شامل ویتامین ها، دارو های بدون نسخه و دارو های گیاهی می شوند. البته دارو های دیگری نیز ممکن است با این دارو واکنش نشان دهند و موجب اختلال شوند.
تداخلات دارویی جنوویا
دارو های دیگر نیز می تواند باعث افزایش یا کاهش تاثیرکاهش قند خون در اثر مصرف جنوویا یا سیتاگلیپتین شود. درباری هر نوع دارویی که مصرف می کنید، با دکتر خود مشورت کنید. این دارو ها شامل ویتامین ها، دارو های بدون نسخه و دارو های گیاهی می شوند. البته دارو های دیگری نیز ممکن است با جنوویا واکنش نشان دهند و موجب اختلال شوند. در مورد تمام داروهای دیگری که استفاده می کنید به پزشک خود بگویید ، به ویژه :
- پروبنسید (Benemid)
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
- آسپرین یا سالیسیلاتها دیگر (از جمله Pepto-Bismol)
- رقیق کننده خون (وارفارین، کومادین)
- داروهای سولفا (باکتریم، SMX-TMP، و غیره)
- مهار کننده های مونوآمینواکسیداز (MAOI)، یا
- مسدود کننده های بتا (Tenormin و غیره)
- انسولین یا سایر داروهای دیابت خوراکی
مصرف بیش از اندازه یا کمتر از میزان لازم
اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه زمانِ به یادآوری شما، بسیار نزدیک به زمانِ مصرفِ بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. فقط در نوبت بعدی، جنوویا را مصرف کنید.
چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، این دارو را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید.
نشانه های قند خون پایین عبارتند از: خستگی شدید، تاری دید، تعریق، مشکلات در حرف زدن، رعشه یا لرزش، درد شکم، گیجی و تلاطم و دست پاچگی، و تشنج.
نکات قبل از مصرف
اگر شما در شرایط کتواسیدوز دیابت قرار دارید، بهتر است از این دارو استفاده نکنید. (با دکتر خود، در مورد درمان مربوط به انسولین کمک بگیرید.)
چنانچه به جنوویا حساسیت دارید، یا این که در شرایط کتواسیدوز دیابت قرار دارید این دارو را مصرف ننمائید. (با دکتر خود، در مورد درمان مربوط به انسولین کمک بگیرید.) برای اینکه از عدم تاثیرات سوء این دارو بر روی خود اطمینان داشته باشید، لازم است قبل از مصرف، اگر شامل موارد زیر می شوید، با پزشک خود در میان گذارید:
” بیماری های کبدی (یا اگر در دوره ی دیالیز شدن هستید)، پانکراتیت، تری گلیسیرید بالا (تری گلیسیرید، نوعی چربی در خون است)، سنگ صفرا، سابقه ی اعتیاد به الکل. “
به نظر نمی رسد که سیتاگلیپتین به جنین آسیب وارد کند. اما چنانچه باردار هستید و یا قصد آن را دارید، با دکتر خود در میان گذارید. وقتی شروع به مصرف این دارو می کنید، نام شما باید در فهرست بارداران مصرف کننده ی این دارو ثبت شود.
هنوز مشخص نشده است که آیا جنوویا در شیر مادر نفوذ کرده و به نوزاد آسیب می رساند یا خیر. در هر صورت، چنانچه در دوران شیردهی قرار دارید، به دکتر خود اطلاع دهید.
مصرف سیتاگلیپتین برای افراد کمتر از ۱۸ سال، توصیه نمی شود.