تداخلات دارویی اینفلکسی مب
با دکتر خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کرده اید، به ویژه موارد زیر مشورت کنید:
- آباتاسپت (Orencia)؛
- آناکینرا (Kineret)؛
- (Tocilizumab (Actemra؛
- هر نوع داروی “بیولوژیک” برای درمان بیماری شما مانند آدالیموآمب، سرتولیزوماب، اتانرپت، گولیمامب، ناتالیوزوبام، ریتوکسیماب و …؛
- فتوتراپی برای درمان پسوریازیس
- هر دارو دیگری که برای درمان بیماری کرون، کولیت اولسراتیو (التهاب زخمی شونده روده بزرگ)، آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت انکیلوز، آرتریت پسوریازیس یا پسوریازیس می شود.
هشدارها
1-با مصرف اینفلیکسی ماب، احتمال بروز عفونت شامل عفونت های شدید، کشنده و نئوپلاسم وجود دارد . از مصرف اینفلیکسی ماب برای بیماران مبتلا به عفونت فعال باید خودداری شود.در بیماران دارای عفونت مزمن یا دارای سابقه عفونت عودکننده باید با احتیاط مصرف شود.
در طول درمان بیماران باید از نظر بروز علائم و نشانه های عفونت تحت معاینه و بررسی قرار گیرند.در صورت بروز عفونت شدید یا وجود عفونت در خون مصرف اینفلیکسی مب قطع شود.بیشتر بیمارانی که دچار عفونت می شوند همزمان از عوامل مهارکننده ایمنی مانند کورتیکواستروئیدها و متوتروکسات استفاده می کنند.
2- لنفوم و دیگر بدخیمی ها ، در مواردی کشنده در بیماران مصرف کننده اینفلیکسی ماب گزارش شده است.لنفوم هپاتواسپلنیک در بیماران دارای یبماری کرون و کولیت اولسراتیو درمان شده با اینفلیکسی ماب که همزمان آزاتیوپرین یا 6 مرکاپتوپورین دریافت میکردند، گزارش شده است.
3-در طول درمان بیماران باید از نظر بروز علائم و نشانه های عفونت تحت معاینه و بررسی قرار گیرند.بخصوص بیماران دارای توبر کلروزیس TB و حاملین درازمدت هپاتیت B.
4-بیماران دارای نارسایی احتقانی قلب از نظر بروز علائم جدید و شدیدتر در طول درمان با اینفلیکسی مب و پس از آن تحت نظر قرار بگیرند.
5-بیماران دارای پسوریازیس بخصوص کسانی که نوردرمانی نشده اند برای احتمال بروز سرطان غیرملانوم پوست تحت نظر گرفته شوند.
6-بیمارانی که علائم اختلال کبدی را نشان می دهند برای احتمال آسیب کبدی ارزیابی شوند.
مصرف اینفلکسی مب در دوران بارداری و شیردهی
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، دراین باره به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در دوران بارداری از این دارو استفاده کنید، مطمئن شوید که پزشک شما می داند که در دوران بارداری از این دارو استفاده کرده اید. در معرض اینفلکسی مب قرار گرفتن جنین می تواند برنامه واکسیناسیون کودک را در طی ۶ ماه اول زندگی تحت تأثیر قرار دهد.
معلوم نیست که این دارو می تواند از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار انتقال یافته و به یک کودک شیرخوار آسیب برساند یا نه. اگر شما در حال مصرف این دارو هستید، کودک شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه نکنید. این دارو برای درمان افراد زیر ۶سال، مورد تایید نیست.
در هنگام مصرف اینفلکسی مب باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
- اجتناب از فعالیت هایی که ممکن است خطر آسیب ناشی از خونریزی را در شما افزایش دهند.
- در حین استفاده از این دارو، یک واکسن “زنده” دریافت نکنید، در شما ممکن است یک عفونت جدی ایجاد شود. واکسن های زنده شامل واکسن سرخک، اوریون، سرخجه (MMR)، فلج اطفال،روتاویروس، تیفوئید (حصبه)، تب زرد، واریسلا (آبله مرغان)، زوستر (زونا) و واکسن آنفلوانزای پرندگان هستند.
نکات قابل توصیه
1-این دارو تنها برای انفوزیون وریدی می باشد وبرای تزریق داخل پوستی، زیر جلدی ،عضلانی ، داخل سرخرگی نمی باشد.
2-هر ویال را با 10 ml آب مقطرتزریقی با سرنگ دارای سرسوزن 21 یا کوچکتر ترکیب کرده و برای انحلال پودر لیوفیلیزه به آرامی و بصورت دورانی حرکت دهید.از حرکت دادن شدید و طولانی بپرهیزید.از تکان دادن بپرهیزید.کف روی محلول غیرطبیعی نیست ، 5 دقیقه محلول را بحال خود بگذارید.
3-برای رقیق سازی محلول آماده شده با 250 ml سدیم کلراید 0.9% ترکیب کنید.غلظت محلول انفوزیون باید بین 0.4 تا 4 mg/ml باشد.
4-انفوزیون وریدی در عرض حداقل 2 ساعت از طریق ست انفوزیون استریل،غیر پیروژن با فیلتر اتصال پروتئینی پایین با روزنه 1.2 میکرومتر یا کمترانجام شود.
5-هرگز اینفلیکسی ماب را با داروی دیگر از یک خط وریدی انفوزیون نکنید.
6-برای کاهش عوارض ممکن است بیمار قبل از درمان داروهایی شامل آنتی هیستامین ها ، استامینوفن ، کورتیکواستروئیدها دریافت کند.
7- بمنظور تخفیف واکنشهای انفوزیون ، سرعت انفوزیون کاهش یابد.اگر پس از این تمهیدات ، بیماری نتوانست انفوزیون را تحمل کند اینفلیکسی مب را قطع کنید.
8-در صورت بروز واکنش های ازدیاد حساسیت شدید مصرف اینفلیکسی ماب را متوقف کنید.