موارد منع مصرف داروی میرتازاپین
- به تاریخ انقضای داروی میرتازاپین (Mirtazapine) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی میرتازاپین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز داروی میرتازاپین، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا قصد باردار شدن
- شیردهی
- سکته مغزی
- سابقه تشنج
- سابقۀ شخصی یا خانوادگی اختلالات روانی (مانند اختلال دو قطبی، افسردگی)
- سابقۀ شخصی یا خانوادگی اقدام به خودکشی
- مشکلات قلبی (مانند آنژین، حمله قلبی اخیر، نارسایی قلبی، ضربان قلب آهسته، طولانی شدن QT یا سابقه خانوادگی آن)
- گلوکوم زاویه بسته و افزایش فشار داخلی چشمی
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی
- دیابت شیرین
- کلسترول بالای خون
- فشار خون پایین
- مشکلات پروستات یا دفع ادرار
- کم آبی بدن یا تعریق، اسهال یا استفراغ شدید
قبل از مصرف میرتازاپین
برای اینکه مصرف این دارو برای شما بی خطر باشد، موارد زیر را به پزشک خود اطلاع دهید:
- بیماری دو قطبی
- بیماری کبدی و کلیوی
- مشکلات قلبی
- تشنج و صرع
- کاهش فشار خون و سرگیجه
- سندروم QT بلند در خود و اعضای خانواده
مصرف بعضی از دارو ها باعث ایجاد شرایط خاصی به نام سندروم سروتونین می شوند. داروهایی که سطح سروتونین را در بدن تحت تاثیر قرار می دهند مثل دارو های مخدر، محصولات گیاهی، دارو های افسردگی و بیماری ذهنی، عفونت شدید، بیماری پارکینگسون، سردرد میگرنی و دارو های پیشگیری کننده از تهوع یا استفراغ. قبل از مصرف این دارو ها به پزشک خود اطلاع دهید.
بارداری میرتازاپین
خوب ماندن در دوران بارداری برای شما و کودکتان ضروری است. در صورتی که در هنگام مصرف میرتازاپین باردار شده اید با پزشک خود صحبت کنید. در این وضعیت مصرف دارو را متوقف نکنید مگر اینکه این کار توسط پزشک توصیه شده باشد. مصرف میرتازاپین به احتمال کم منجر به بروز مشکلاتی برای کودک متولد نشده خواهد شد. ممکن است برای سالم ماندن در دوران بارداری به مصرف میرتازاپین نیاز داشته باشید. پزشک می تواند مزایای این دارو برای درمان افسردگی، اختلال وسواس فکری عملی (OCD) و اختلالات اضطرابی و خطرات مصرف میرتازاپین در دوران بارداری را برای شما توضیح داده و در مورد تعیین مناسب ترین روش درمانی برای شما و کودکتان مشاوره ارائه دهد.
میرتازاپین و شیردهی
- در صورت تائید سلامتی کودک توسط پزشک یا ویزیتور سلامتی، مصرف میرتازاپین در دوران شیردهی مانعی ندارد.
- این دارو معمولا توسط مادران شیرده استفاده شده و باعث بروز مشکلی نمی شود.
- مقادیر کمی از میرتازاپین به شیر مادر وارد می شود. این میزان باعث بروز عوارض جانبی در تعداد کمی از نوزادان شیرده خواهد شد.
- ادامه مصرف میرتازاپین برای خوب نگه داشتن شما مهم است. شیردهی به نفع شما و کودک شما خواهد بود.
- در صورتی که مشاهده کردید کودک شما مثل همیشه تغذیه نمی کند یا به نظر غیرمعمول خواب آلود است و یا نگرانی دیگری دارید، در اولین فرصت با پزشک یا ویزیتور سلامتی خود صحبت کنید.
تداخل دارویی با قرص میرتازاپین
اگر در درمان افسردگی خود از این دارو استفاده می کنید باید مواظب باشید تا داروهای دیگری که با آن تداخل دارند را مصرف نکنید. هرگونه تداخل دارویی می تواند نحوه عملکرد یک دارو را تغییر داده و یا باعث می شود عوارض جدی در فرد افزایش یابد. لیستی از تمام داروها و یا مواد گیاهی را که استفاده می کنید (از جمله داروهای بدون نسخه و گیاهان دارویی) نگه دارید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک، دوز داروهای خود را زیاد، کم یا متوقف نکنید. داروهایی چون ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن آبی، موکلوبماید، فنلزین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین، پروکاربازین و همچنین ماری جوانا، آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین)، داروهای خواب آور یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)، داروهای شل کننده عضلات (مانند کاریسوپروودول، سیکلوبنزاپرین) و داروهای تسکین دهنده مواد مخدر (مانند کدئین، هیدروکودون) می توانند با داروی ضد افسردگی میرتازاپین تداخل جدی ایجاد کنند. در صورتی که هر یک از این داروها را استفاده می کنید، حتماً جزئیات آن را به پزشک خود اطلاع داده و در این مورد پنهان کاری نکنید.
هشدار ها میرتازاپین
2- در صورت بروز یرقان، درمان باید قطع شود.
3- علیرغم خواص آنتی موسکارینی ناچیز، تجویز این دارو در بیماران با اختلالات ادراری، گلوکوم زاویه بسته و افزایش فشار داخل چشمی بایستی با احتیاط باشد.
4- به بیماران بایستی نسبت به گزارش علائم هم چون تب، گلودرد، زخمهای دهانی و سایر علائم عفونت متعاقب مصرف این دارو هشدار داد. در چنین مواردی بایستی دارو قطع و شمارش خونی انجام شود.
5- بدلیل ایجاد خواب آلودگی ناشی از دارو به خصوص در شروع درمان، بایستی از رانندگی و کار با ماشی آلات خودداری گردد.
6- قطع دارو بایستی تدریجی باشد تا علائم ترک به حداقل برسد.