موانع منع مصرف
ریمانتادین با احتیاط برای استفاده در معرض ابتلا به صرع ، افراد مبتلا به بیماری کلیوی ، تیروتوکسیکوز و نارسایی کبد تجویز می شود ، زیرا احتمال بدتر شدن آن وجود دارد.هنگام مصرف دارومصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی به شدت ممنوع است.Rimantadine برای درمان عفونت ویروسی در کودکان زیر یک سال استفاده نمی شود.
برای سالمندان به بیماران توصیه می شود پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا با ریمانتادین را به شدت زیر نظر پزشک انجام دهند و مصرف آن با حداقل عوارض جانبی قطع شود.بعید نیست که این دارو نسبت به بیماری مزمن بیمار واکنش منفی نشان دهد و این باعث وخیم تر شدن وضعیت وی می شود.مصرف دارو ممکن است در نتیجه خطر انفارکتوس بواسیر را افزایش دهد.
تداخل دارویی ریمانتادین
قبل از مصرف ریمانتادین در صورت استفاده از هر یک از داروهای زیر با پزشک مشورت کنید:
- سایمتیدین
- آسپرین یا استامینوفن
- واکسن آنفلوآنزای استنشاقی
توجه داشته باشید:
در صورتی که تحت درمان با ریمانتادین هستید تا 48 ساعت بعد از قطع این دارو از واکسن آنفلوآنزای استنشاقی استفاده نکنید زیرا این دارو باعث کاهش اثر واکسن می شود.
قبل از مصرف ریمانتادین، در صورتی که طی 14 روز گذشته واکسن زنده آنفلوآنزا (واکسن آنفلوآنزای استنشاقی) دریافت کرده اید به پزشک اطلاع دهید.
مصرف همزمان این دارو با سایر داروهای خواب آور ممکن است خواب آلودگی را تشدید کند، قبل از استفاده از داروهای مسکّن خواب آور، قرص های خواب، شل کننده های عضلانی، داروهای ضد اضطراب و ضد تشنج با پزشک مشورت کنید.
توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف ریمانتادین حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.
موارد احتیاطی مصرف ریمانتادین
- قبل از مصرف ریمانتادین در صورت حساسیت به این دارو یا آمانتادین یا هر گونه آلرژی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
- قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:
– بیماری کبدی
– بیماری کلیوی
– تشنج
- این دارو ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود و مصرف الکل و ماری جوانا می تواند آن ها را تشدید کند، تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر کاری که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب کنید.
- از آن جا که این دارو توسط کلیه ها دفع می شود و عملکرد کلیه با افزایش سن کاهش می یابد مصرف آن در افراد مسن ممکن است باعث بروز سردرد، سرگیجه یا ضعف شود.
- از مصرف الکل اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا با پزشک مشورت کنید.
- قبل از عمل جراحی لیست داروهای خود را در اختیار پزشک یا دندانپزشک قرار دهید.
- در دوره درمان از تماس نزدیک با افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند بیمارانی که استروئید مصرف می کنند، تحت درمان سرطان هستند، از اختلالات مغز استخوان رنج می برند یا به بیماری همچون ایدز مبتلا هستند اجتناب کنید، در صورتی که به نوعی آنفلوآنزای مقاوم به این دارو مبتلا هستید ممکن است به راحتی آن را به افراد با سیستم ایمنی ضعیف انتقال دهید.
ریمانتادین در بارداری
مصرف ریمانتادین در دوران بارداری ممکن است برای جنین مضر باشد، اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید به پزشک اطلاع دهید.
لازم به ذکر است مصرف این دارو در دوران حاملگی تنها در مواقعی که واقعا نیاز است و زیر نظر پزشک امکان پذیر می باشد.
ریمانتادین در شیردهی
مشخص نشده ریمانتادین به شیر مادر منتقل می شود یا خیر، با این حال از آن جا که داروهای مشابه آن ها به شیر مادر منتقل شده و اثرات بدی روی نوزاد داشته اند توصیه می شود قبل از شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید.