ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی انواع کلاس خودرو

  دوشنبه، 19 آبان 1399   زمان مطالعه 12 دقیقه
معرفی انواع کلاس خودرو
کلاس خودرو، ساده‌ترین و کلی‌ترین روش دسته‌بندی خودرو‌ها است. دولت‌ها و سازمان‌های خصوصی بر اساس اهداف مختلفی مانند توصیف خودروها روش کلاس‌‌بندی خودرو‌ها را ابداع کرده‌اند

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر بخواهیم به بررسی خودروها براساس اندازه و کاربرد آنها بپردازیم؛ باید به یک فهرست طولانی از انواع مختلف آنها اشاره کنیم، اما قبل از آن باید یادآور شویم که خودروها در دو استاندارد مختلف آمریکایی و اروپایی طبقه بندی می شوند که تقسیم بندی آمریکایی صرفا از کلمات توصیفی مثل کوچک، جمع وجور یا بزرگ استفاده می کنند؛ ولی در استاندارد اروپایی با نام گذاری کلاس های مختلف به صورت A،B و… روبه رو هستیم. در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که کلاس خودرو چیست؟ و انواع آن را معرفی می کنیم.

کلاس خودرو بر اساس سایز و کاربرد

خودروها براساس سایز، در یک طبقه بندی تک حرفی در قالب 6 کلاس زیر قرار می گیرند: کلاس A (مینی یا کوچک)، کلاس B (شهری کوچک)، کلاس C (خانوادگی کوچک)، کلاس D (خانوادگی بزرگ)، کلاس E (نیمه لوکس) و کلاس F (لوکس و لاکچری). در ادامه مطلب، هر یک از کلاس ها را مورد بررسی قرار می دهیم:

کلاس A-segment) A) خودرو های سایز کوچک یا مینی

تصویر
کلاس A-segment) A) خودرو های سایز کوچک یا مینی

در این کلاس خودرو، خودروهایی با کوچک ترین سایز کابین قرار دارند. این خودرو های جمع و جور با تقریبا 3.5 متر طول، اغلب حجم موتوری کمتر از ۱۰۰۰ سی سی دارند. خودرو های کلاس A مانند دوو ماتیز یا ام وی ام 110، در تعداد سیلندر و مصرف سوخت نیز در پایین ترین رده قرار دارند.

کلاس B-segment) B) خودرو های شهری کوچک

تصویر
کلاس B-segment) B) خودرو های شهری کوچک

خودروهای این کلاس، کمی از خودرو های دسته قبلی بزرگ تر هستند و اغلب به عنوان خودرو های شهری شناخته می شوند. علاوه بر سایز کابین، خودرو های این کلاس مصرف بنزین بالاتری نیز دارند و از لحاظ امنیت نیز وضعیت بهتری نسبت به خودرو های کلاس A دارند. تفاوت اصلی این دسته با دسته قبلی، این است که با خودرو های این کلاس می توان به مسیر های خارج از شهر نیز تردد داشت. معمولا حجم موتور خودروهای کلاس B، بین 1000 تا 1600 سی سی است. از خودرو های این دسته می توان به پژو ۲۰۶ یا پراید هاچ بک اشاره کرد.

کلاس C-segment) C) خودروهای خانوادگی سایز جمع و جور

تصویر
کلاس C-segment) C) خودروهای خانوادگی سایز جمع و جور

خودرو های حاضر در این کلاس، برای مصارف خانوادگی مناسب هستند و اولین رده از خودرو هایی هستند که مناسب 5 سرنشین ساخته شده اند. اغلب این خودرو ها فضای صندوق عقب بزرگ و استاندارد دارند و حجم موتور و مصرف سوخت آن ها نسبت به دو کلاس قبلی بالاتر است. حجم موتورخودروهای این دسته نیز معمولا بین 1300 تا 2000 سی سی است. مزدا 3، هیوندای ورنا و مگان در این کلاس قرار دارند.

کلاس D-segment) D) خودروهای خانوادگی سایز بزرگ

تصویر
کلاس D-segment) D) خودروهای خانوادگی سایز بزرگ

خودروهای حاضر در این کلاس خودرو نیز برای خانواده طراحی شده اند؛ اما از لحاظ سایز و حجم موتور از دسته قبلی متمایز هستند. خودرو های کلاس D بسیار جا دار هستند و مناسب مسافرت های طولانی طراحی شده اند. حجم موتوراین خودروها ۱۶۰۰ تا ۲۸۰۰ سی سی است و امکانات و آپشن های رفاهی آن ها در وضعیت به مراتب بهتری نسبت به کلاس های قبلی قرار دارد. از نمونه های این کلاس، خودروهایی نظیرتویوتا کمری و کیا اپتیما هستند.

کلاس E-segment) E) خودرو های نیمه لوکس

تصویر
کلاس E-segment) E) خودرو های نیمه لوکس

خودروهای این دسته که با عنوان خودرو های نیمه لوکس شناخته می شوند، از نظر سایز، طول و عرض بیشتری نسبت به خودروهای کلاس D دارند. حجم موتورخودروهای کلاس E بین 2000 تا 3500 سی سی است. توان خروجی بالاتر، مصرف سوخت بیشتر و البته امکانات رفاهی متنوع تر، تفاوت های اصلی خودرو های کلاس E با کلاس قبلی است. در این کلاس خودرو، می توان به خودروهایی نظیر بی ام و سری 5، هیوندای آزرا و بنز E کلاس اشاره کرد.

کلاس F-segment) F) خودرو های لوکس و لاکچری

تصویر
کلاس F-segment) F) خودرو های لوکس و لاکچری

این کلاس، آخرین دسته خودرو های چهاردرب محسوب می شود. سایز کابین خودروهای این دسته، بزرگ تراز سایر خودرو های چهار درب است و حجم موتورآن ها اغلب بالاتر از 3000 سی سی است. طراحی، آپشن ها و امکانات رفاهی خودروهای این کلاس، در بهترین سطح قرار دارد. تمامی خودروهای حاضر در این کلاس خودرو، از نظر امنیت بهترین هستند و انواع تست ها را با بهترین نمره بپشت سر گذاشته اند. اکثر خودروهای این لیست اصطلاحاً راننده محور نیستند؛ زیرا به لحاظ کاربردی، مالکین این خودروها اغلب راننده اختصاصی دارند. رولزرویس فانتوم، بی ام و سری ۷ و بنز S کلاس در همین طبقه قرار دارند.

کلاس J (J-segment) مربوط به مجموعه خودرو های شاسی بلند و کلاس M یا (M-segment) مربوط به خودرو های نفربر است. در کلاس S (S-segment) نیز انواع خودروهای اسپرت، کوپه و کروک قرار دارند که با توجه به مشابهت این کلاس ها با کلاس خودرو درادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

کلاس خودرو بر اساس فرم اتاق و بدنه

طبقه بندی رایج بعدی، کلاس بندی خودروها بر اساس فرم اتاق و بدنه است. برخی از مهم ترین کلاس های خودرو بر اساس فرم به شرح زیر است:

سدان – Sedan

تصویر
سدان – Sedan

خودرو های کلاس سدان که به خودرو های Saloon نیز معروف هستند، یکی از پر طرف دار ترین انواع خودرو در جهان هستند. این کلاس خودرو ، شامل خودروهایی 4 درب با صندوق عقب کاملا مجزا است که دو ردیف صندلی دارند و 4 نفره هستند. سدان ها به دلیل فضای تقریبا مناسب و جا دار کابین، خودروهایی خانوادگی محسوب می شوند و مورد توجه تمام اقشار جامعه قرار دارند.

سدان متداول ترین نوع طراحی خودرو در کل دنیا به حساب می آید و علامت اختصاری SD روی بدنه و دفترچه خودروها، نشانه تعلق خودرو به این کلاس است. خود سدان ها نیز به انواع مختلفی نظیر سدان شهری، سدان متوسط، سدان نیمه لوکس یا حتی سدان لوکس دسته بندی می شوند. خودروهایی چون پژو 405، پژو پارس، سورن، دنا، سمند، هیوندا ورنا، تویوتا کمری و ب ام و‏ 528i در کلاس سدان قرار دارند.

هاچ بک – Hatchback

تصویر
هاچ بک – Hatchback

خودروهای هاچ بک به خودروهایی می گویند که در قسمت پشتی آن ها یک درب شیشه ای بازشونده به سمت بالا قرار دارد. بر خلاف تصور عامه، این خودروها بدون صندوق نیستند و لزوما در سایز کوچک تولید نمی شوند. درب پشت هاچ بک ها به جای درب صندوق عقب قرار دارد و معمولاً از آن ها به عنوان اتومبیل سه درب یا پنج درب یاد می شود. هاچ بک ها زمانی یکی از محبوب ترین کلاس های خودرو محسوب می شدند و در اروپا بسیار مورد توجه بودند. به عنوان نمونه، می توان از پژو و تیبا ۲ به عنوان خودروهای هاچ بک نام برد.

فست بک – FastBack

تصویر
فست بک – FastBack

این کلاس خودرو، جایگاهی میان کلاس سدان و هاچ بک دارد. فست بک ها خودرو هایی هستند که سقف آن ها در قسمت پشت با شیب ملایمی تبدیل به صندوق عقب می شود. طراحی کلی فست بک ها بر پایه سدان انجام می گیرد و تنها در قسمت پشتی، شاهد طراحی متفاوتی هستیم. پورشه پانامرا و بنز CLS نمونه هایی از خودروهای فست بک هستند.

لیفت بک – Lift Back

تصویر
لیفت بک – Lift Back

کلاس لیفت بک از نظر مفهومی طراحی جدیدی را نشان نمی دهد و تنها یک برچسب جدید برای انواع خودروهایی است که از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به سدان هستند. تنها تفاوت لیفت بک ها با سدان، در قسمت صندوق عقب این خودرو ها است. جایی که درصندوق با شیشه عقب یک جا بالا می رود. این اتفاق در مورد سدان ها رخ نمی دهد؛ زیرا شیشه عقب به صورت ثابت طراحی شده است. ام جی GT، تویوتا پریوس و سیتروئن زانتیا نمونه های از خودرو های لیفت بک به حساب می آیند.

کابریولت و کانورتیبل – Convertible، Cabriolet

تصویر
کابریولت و کانورتیبل – Convertible، Cabriolet

خودرو های این دسته که در ایران به کروک معروف هستند، خودروهایی هستند که سقف آن ها می تواند از حالت باز به حالت کاملاً بسته تبدیل شود. کانورتیبل ها در اواسط دهه 20 وارد بازار خودرو شده اند و گاهی با نام های دیگری چون کابریولت یا رودستر و… نیز شناخته می شوند. تفاوت این نام ها به دودرب یا چهار درب بودن آن ها، ظرفیت یا جنس سقف بستگی دارد؛ مثلا کلاس خودرو رودستر، خودروهایی با ظرفیت دو نفر را شامل می شود یا اگر جنس سقف پارچه ای یا برزنت باشد، سافت تاپ و اگر فلزی باشد، هارد تاپ نامیده می شود.

کوپه – Coupe

تصویر
کوپه – Coupe

کلاس بدنه کوپه به خودروهای سدان دودرب نسبت داده می شود. درب خودرو های کوپه دودرب معمولا کمی بزرگتر است و خودرو به صورت دو یا چهار صندلی طراحی می شود. اگرچه صندلی عقب در برخی مدل ها موجود است، اما سایز آن از صندلی های متوسط کوچک تر است و فقط می توان از طریق کشویی صندلی های جلو از آن استفاده کرد. این اتومبیل ها که اغلب ماهیتی اسپرت دارند، دارای یک صندوق عقب معمولی هستند که به سمت بالا باز می شود.

کوپه ها به دلیل شیب داربودن سقف های عقب، به شیک ترین انواع بدنه خودرو معروف هستند و در مواردی مانند تسلا مدل S ، آئودی A5 Sportback و BMW 6 به صورت چهاردرب نیز دیده می شوند. تفاوت اصلی این کلاس خودرو با سایر کلاس ها، طراحی اسپرت آن ها است. از کوپه های معروف می توان فورد موستانگ ، تویوتا سوپرا، نیسان GT-R و هیوندای جنسیس را نام برد.

اس یو وی – SUV

تصویر
اس یو وی – SUV

کلاس Sport Utility Vehicle یا به صورت مخفف SUV، به خودروهایی اطلاق می شود که قابلیت های آفرود فوق العاده ای مانند ارتفاع زیاد از زمین، چرخ های بزرگ، شاسی مستقل، فاصله زیاد دو محور، سیستم تعلیق های بسیار مستحکم و ویژگی چهار چرخ متحرک را ارائه می دهند. به طور کلی، خودرو های شاسی بلند به این کلاس خودرو تعلق دارند.

در بسیاری از کشورها SUV ها به عنوان خودرو های آفرود یا چهار چرخ متحرک (4WD) یا 4×4 شناخته می شوند. هم چنین به عقیده برخی کارشناسان، SUV ها فرزندان خودرو هایی مانند جیپ و لندرور هستند. با پایان قرن بیستم و افزایش محبوبیت SUV ها در بازار کشورهایی چون ژاپن و کره، مفاهیمی مانند SUV کوچک مثل سوزوکی جیمنی و SUV متوسط مثل نیسان مورانو شکل گرفت؛ در نتیجه، خودرو های کلاس SUV حقیقی مانند تویوتا لندکروزر، تحت عنوان SUV بزرگ شناخته می شوند.

کراس اوور – crossover

تصویر
کراس اوور – crossover

کلاس کراس اوور،SUV هایی هستند که برای بهبود سواری، راحتی و صرفه جویی در مصرف سوخت روی یک پلتفرم یک پارچه ساخته شده اند؛ به این معنی که بدنه و شاسی خودرو از یک ساختار واحد تشکیل شده اند. به زبان کلی، کراس اوورها مانند SUV های کوچک به نظر می رسند ولی از راحتی بیشتری برخوردار هستند و به دلیل مرکز ثقل پایین تر، ثبات بهتر و در مقایسه با SUV ها مصرف سوخت پایین تری دارند.

لازم به ذکر است که یا همان خودرو های کراس اوور، قابلیت های آفرود کمتری دارند. تفاوت اصلی یک SUV با کراس اوور، در شاسی آن ها است.SUV ها بر اساس شاسی های مستقل، شبیه چیزی که در کامیون ها به کار رفته است، ساخته شده اند؛ در حالی کهCUV ها بر اساس پلتفرم خودروهای سدان یا هاچ بک ساخته شده اند که همین موضوع، دلیل ایده آل نبودن کراس اوورها برای آفرود است.

استیشن واگن – Wagon

تصویر
استیشن واگن – Wagon

خودروهای کلاس واگن یا استیشن، تقریباً مشابه سدانی هستند که صندوق عقب آن تا سقف خودرو ادامه پیدا کرده است. در نگاه اول، ساختار بدنه یک خودرو کلاس استیشن، کمی به هاچ بک نیز شبیه است؛ اما به طورکلی، در مقایسه با سدان و هاچ بک، کلاس واگن دارای ستون D است. طول بیشتر خودرو نسبت به سدان و فاصله کم آن از زمین، پایه و اساس طراحی کلی این کلاس خودرو است. Mazda6 Sports Wagon و Volkswagen Santana GTD نمونه خودرو هایی در کلاس استیشن یا واگن هستند که برخلاف ایران، در کشورهای اروپایی بسیار پر طرف دار هستند.

ون – Van

تصویر
ون – Van

ون متداول ترین نوع وسیله نقلیه برای حمل ونقل است که عمدتاً برای جابه جایی کالا یا افراد استفاده می شود. ون به طور کلی، خودرویی مکعبی شکل، بلندتر و بزرگ تر از خودروهای معمولی، اما کوچک تر از کامیون است. این کلاس خودرو در دسته بندی خودروهای شخصی قرار نمی گیرد و مصارف کاملا تجاری دارد.

چند منظوره – MPV

تصویر
چند منظوره – MPV

خودرو های کلاس چندمنظوره (MPV) به طور کلی برای جابه جایی تعداد بیشتری از افراد طراحی شده اند. این خودروها دارای ظرفیت 7-5 صندلی هستند؛ اما ارتفاع آن ها از زمین به اندازه یک SUV بلند نیست. از نظر طراحی، MPVها دارای ظاهری کوچک تر از خودروهای ون هستند. این خودروها سه ردیف صندلی، درب عقب با لولای بالا و درب کشویی مسافر برای نسخه های بزرگ تر را دارند. هم چنین دور از انصاف نیست اگر این نوع بدنه را مینی ون بنامیم.

پیک آپ – Pick-up truck

تصویر
پیک آپ – Pick-up truck

خودروهای کلاس پیک آپ، در واقع همان خودروهای وانت هستند که دارای یک کابین محصور و یک قسمت بار در قسمت عقب هستند. در برخی مدل ها، به منظور راحتی بیشتر، پیک آپ ها به صورت دوکابین طراحی می شوند. خودروهای این کلاس تقریباً از ساختار بدنه یکسانی با خودروهای SUV برخوردار هستند؛ اما بخش انتهایی بدنه فاقد سقف است و فضایی برای قراردادن اجسام سنگین و حجیم در نظر گرفته شده است؛ علاوه براین، پیکاپ ها از نظر قیمت ارزان تر از SUVها هستند. نیسان پیکاپ، آمیکو آسنا و تویوتا هایلوکس نمونه های این کلاس خودرو هستند.

کلاس های دیگری چون لیموزین، رَگ تاپ، کارت و باگی نیز وجود دارند که عمومیت زیادی ندارند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر) دانلود آهنگ جدید مرتضی پاشایی با نام «آغوش تو»(هوش مصنوعی) (17 نظر) علی دایی: احترام زیادی برای مهران مدیری قائلم ولی دعوتش رو قبول نکردم چون...+فیلم (13 نظر) گریه‌های بی امان مسعود پزشکیان به یاد همسرش در آستانه روز زن؛ دلداری دادن زهرا، تنها دخترش به آقای رئیس جمهور+ویدیو/ همدردی خانم معاون با اشکهایش (12 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت‌های ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل جدول زمانبندی قطعی برق امروز سه شنبه 4 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید