مشکلات پوستی ناشی از کار کردن در فصل بهار و راه حل آن ها

  سه شنبه، 15 تیر 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
مشکلات پوستی ناشی از کار کردن در فصل بهار و راه حل آن ها
فصل بهار با وجود تمام زیبایی‏‌ها و طراوت‏هایی که همراه دارد، به دلیل شروع کار و فعالیت انسان‌ها و حضور بیشترشان در طبیعت، مشکلاتی را برای آن‌ها به ارمغان خواهد آورد. از جمله این بیماری‏‌ها می‌‏توان به بیماری‏های پوستی اشاره کرد که در ادامه همراه با راههای پیشگیری از آن ذکر شده است.

فصل بهار با وجود تمام زیبایی‏ ها و طراوت‏هایی که همراه دارد، به دلیل شروع کار و فعالیت انسان ها و حضور بیشترشان در طبیعت، مشکلاتی را برای آن ها به ارمغان خواهد آورد. از جمله این بیماری‏ ها می ‏توان به بیماری‏های پوستی اشاره کرد که در ادامه همراه با راههای پیشگیری از آن ذکر شده است.بیماری های پوستی فصل بهار به ۲ گروه کلی تقسیم بندی می شوند. بخشی از این بیماری ها به دلیل تغییرهای طبیعت رخ می دهند. این تغییرها شامل تابش نور خورشید، حیات مجدد درختان، گل ها، گیاهان و گرده افشانی آنها و تکثیر و زادوولد حشرات و مایت هاست. گروه دوم بیماری های پوستی به فعالیت انسان ها و تغییرهای رفتاری آنها در فصل بهار وابسته است و براساس شغل و کاری که انجام می دهند متفاوت خواهد بود.

رشد گل ها و گیاهان و گرده افشانی آنها در فضا به ۲ صورت مستقیم و غیرمستقیم روی پوست اثر می‏گذارند. یکی از مهم ترین بیماری‏های پوستی که به صورت مستقیم از ترشح گل ها و گیاهان ایجاد می شود، بیماری فیتوفتودرماتیت نام دارد. این بیماری در افرادی که بیشتر در طبیعت حضور دارند یا در باغداران و باغبانی هایی که در باغ ها و مزارعشان کار می کنند و با گل ها و گیاهان متعددی سروکار دارند دیده می شود. به این صورت که ترشح های حاصل از گل ها و گیاهان روی پوست این افراد می نشیند و وقتی در معرض آفتاب قرار می گیرند، شروع به فعالیت کرده و به راحتی در پوست نفوذ می کنند و باعث ایجاد لک های قهوه ای در پوست می شوند. این بیماری در فصل بهار که گرده گل ها و گیاهان و تابش نور خورشید افزایش می یابد، شیوع بیشتری دارد.

آکنه یک التهاب پوستی است که به صورت جوش های قرمز و معمولا چرکی در پوست و به ویژه در ناحیه صورت ظاهر می شود و اغلب در نوجوانان شایع است. مصرف غذاهای چرب و شیرین التهابات آکنه را افزایش می دهد. تغییر فصل، اختلالات هورمونی، رژیم غذایی پرچرب، دستکاری جوش های صورت، سفرها مداوم هوایی، استرس، استفاده از داروهای خاص و تغییرات جوی مهمترین دلایل بروز آکنه هستند.در حال حاضر آکنه با داروی ایزوترتینوئین، یکی از مشتقات ویتامین A، درمان می شود که عوارض جانبی جدی به همراه دارد.
مطالعات نشان می دهد عود آکنه در بهار و تابستان شدیدتر است. محققان فعالیت بیشتر افراد در فصل بهار، افزایش دما، تعریق پوست و تغییر رژیم غذایی را عامل شدت آکنه در بهار می دانند. همچنین ممکن است در فصل بهار آکنه در نقاط دیگر بدن به غیر از صورت نیز دیده شود.محققان استفاده از پاک کننده های حاوی ضد آکنه مانند سالیسیلیک و گلیکولیک اسید را مفید می دانند.
درماتیت تماسی نوعی التهاب پوستی است که با علائمی مانند خشکی پوست، خارش، بثورات پوستی و وروم و قرمزی پوست همراه است. این حالت معمولا زمانی رخ می دهد که پوست به طور مستقیم با عامل حساسیت زا در تماس باشد. این عامل می تواند لوازم آرایشی بهداشتی یا گیاهان خاص باشد. این حالت معمولا دو تا چهار هفته ادامه می یابد.جلوگیری از تحریک و تماس با عامل حساسیت زا مهمترین روش برای پیشگیری است. پمادهای حاوی هیدروکورتیزون نیز برای توقف خارش و علائم می تواند موثر باشد.

مشکلات پوستی ناشی از فعالیت های شغلی در فصل بهار

بیماری های کارگران ساختمانی: فصل بهار شروع ساخت وساز مجدد ساختمان ها و کار و فعالیت کارگران ساختمانی است. یک بیماری پوستی بسیار مهم بین کارگران ساختمانی درماتیت یا اگزمای سیمانی است. کارگرانی که دچار این مشکل پوستی می شوند باید شغلشان را تغییر دهند زیرا اگر کارگری به سیمان حساس باشد و بار اول در تماس با سیمان دچار عارضه شود و رعایت نکند دفعه های بعد حتی وقتی از کنار ساختمان در حال ساخت عبور و گردوخاک حاصل از آن را در محیط استنشاق می‏کند، دچار عارضه اگزمای سیمانی خواهد شد.
بعضی از افراد هم پس از مراجعه به کلینیک های پوست از خارش شدید بدن به خصوص در فصل بهار و تابستان شکایت می کنند در حالی که هیچ مشکل داخلی خاصی ندارند اما در شرح حالشان مشخص می شود در نزدیکی محل زندگی شان کار ساخت وساز ساختمان انجام می شود. در واقع استنشاق گردوخاک کار ساختمان سازی که وارد محیط خانه آنها می شود از یک طرف و پتانسیل درونی موجود در فرد، باعث ابتلای او به اگزما می شود.


پیشگیری: هنگام کار با مواد ساختمانی حتما دستکش بپوشید، ماسک بزنید یا از کنار ساختمان‏های در حال ساخت عبور نکنید.
بیماری های دامداران: فصل بهار فصل فعالیت دامداران و شروع جابجایی، ییلاق و قشلاق، تراشیدن موی دام ها، مراقبت از زادوولدشان و... است در نتیجه تماس پوستی آنها با حیوانات افزایش می یابد. در نتیجه بیماری های قارچی مشترک بین حیوان و انسان بین دامداران بیشتر دیده می شود.
نکته مهم اینکه شدت بیماری قارچ های حیوانی بسیار شدیدتر از قارچ های ساده است و فرد را دچار عفونت های وسیع و گسترده می کند و بیماران باید علاوه بر مصرف داروهای ضدقارچ از آنتی بیوتیک استفاده کنند.
پیشگیری: توصیه مهم به همه دامداران این است که حتما با پوشش کافی و با دستکش مناسب به سمت دام هایشان بروند و پس از کار حتما دست هایشان را با آب و صابون بشویند و ضدعفونی کنند و از بردن لباس های کار به خانه جدا بپرهیزند زیرا می توانند به راحتی بیماری را به داخل خانه و خانواده منتقل کنند.
بیماری های ورزشکاران: با توجه به هوای معتدل بهاری فعالیت های ورزشی در فصل بهار افزایش پیدا می کند و افرادی که تمایل بیشتری به انجام فعالیت های بدنی و ورزشی دارند بیشتر عرق می‏کنند. بیماری هایی که با تعریق بدن در ارتباط هستند شامل فعالیت قارچ های سطحی ورسیکالر است که ضایعه هایی را در پوست ایجاد می‏کند.
حتما شنیده اید بعضی از افراد به دلیل ورزش یا پیاده روی در فصل بهار، دچار راش‏ها یا سوختگی کشاله ران می شوند. علت این بیماری عرق کردن در ناحیه کشاله ران است. از طرفی پوست این ناحیه بهم ساییده شده و التهاب و ناراحتی را دوچندان می‏کند و فرد هنگام راه رفتن اذیت می شود. از سوی دیگر مواد موجود در عرق از جمله کلرورسدیم باعث می شود کشاله ران یا زیر بغل دچار سوختگی و ناراحتی شود و مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند.
پیشگیری: بعد از هر فعالیت ورزشی استحمام و خوب خودتان را خشک کنید و لباس های نخی گشاد بپوشید.
بیماری های کشاورزان: با شروع فصل بهار کشاورزی و تماس با انواع سموم و به خصوص کار و تلاش زیر نور آفتاب شاهد بیماری های پوستی مختلفی در بین کشاورزان هستیم.
پیشگیری: هنگام کار از کلاه و لباس های مناسب استفاده کنید تا تماس با نور آفتاب به حداقل برسد. هنگام استفاده از سموم نیز حتما ماسک بزنید و لباس های مناسب و دستکش بپوشید.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟ در صورت وجود هر ضایعه‏ای روی پوست باید به پزشک متخصص پوست مراجعه و آن را بررسی و درمان کرد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها