سفادروکسیل دارویی از گروه سفالوسپورین ها (آنتی بیوتیک سفالوسپورین) است. سفادروکسیل با کشتن باکتری ها (ضد باکتری) عمل می کند و برای درمان تعدادی از عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد:
- عفونت های دستگاه تنفسی (لوزه، گلودرد، پنومونی)
- عفونت های گوش میانی (مدیای اوتیت)
- عفونت های زنان و زایمان
- عفونت های دستگاه ادراری (سیستیت، پیلونفریت)
- عفونت های پوستی و بافت نرم
موارد منع مصرف داروی سفادروکسیل
- به تاریخ انقضا دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
- هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- دارو را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید.
- تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.
تداخل دارویی سفادروکسیل
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی (به خصوص واکسن باکتریایی)) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
اگر چه بیشتر آنتی بیوتیک ها بعید است که کنترل بارداری را تحت تأثیر قرار دهند اما آنتی بیوتیک هایی مثل ریفامپین (rifampin) و ریفابوتین (rifabutin)، اثر بخشی کنترل بارداری هورمونی از قبیل قرص، پچ، یا حلقه را کاهش می دهند. قبل از استفاده از آنتی بیوتیک ها با پزشک خود مشورت کنید.
سفادروکسیل ممکن است با برخی مواد آزمایشگاهی تداخل کند و نتایج مثبت کاذب نشان دهد، به طور مثال سفادروکسیل با برخی از مواد آزمایش ادرار دیابتی (از نوع سولفات مس (cupric sulfate-type)) نتیجه مثبت کاذب نشان می دهد. این دارو همچنین ممکن است بر نتایج تست های آزمایشگاهی خاص نیز تأثیر گذارد. قبل از انجام هر آزمایشی، به پزشک و یا پرستار خود بگویید که در حال مصرف دارو هستید.
عوارض جانبی سفادروکسیل
اسهال از عوارض معمول سفادروکسیل خوراکی است. مانند سایر آنتی بیوتیک های بتالاکتام احتمال بروز علائم حساسیت شدید ممکن است اتفاق بیافتد.
ادار تیره٬ خستگی٬ گرسنگی٬ ناراحتی معده و زرد شدن رنگ پوست از علائمی است که باید به پزشک اطلاع داده شود.
تب و لرز٬ تشنج٬ گلو درد و خارش واژن از عوارض گزارش شده برای این دارو است
احتیاط درباره ی سفادروکسیل
- از مصرف سفادروکسیل، باید در بیمارانی که به این دارو یا داروهای مشابه مانند سفالکسین (پالیترکس)، سفتریاکسون (لونگاسف)، سفپیم، سفتازیدیم، سفوروکسیم، سفدینیر، سفادروکسیم حساسیت دارند اجتناب شود. شما باید بدانید که بیمارانی که به پنیسیلین و داروهای مشابه حساسیت دارند: آمپی سیلین، آموکسی سیلین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین (پانکلاو) حساس باشند، همچنین ممکن است به سفادروکسیل، حساسیت یا آلرژی داشته باشند.
- در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی (اگر کلیه کراتینین کمتر از ۵۰ میلی لیتر در دقیقه باشد)، باید با احتیاط های اضافی از سفادروکسیل، استفاده شود.
- بیماران مبتلا به کولیت مزمن مثانه (عفونت روده ای) ناشی از آنتی بیوتیک ها باید از مصرف سفادروکسیل، اجتناب کنند. اگر اسهال دارید، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا اسهال ممکن است نشانه ای از کولیت (عفونت روده ای) باشد.