موارد منع مصرف و تداخل دارویی راسبوریکاز

  جمعه، 02 دی 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی راسبوریکاز
راسبوریکاز یک آنزیم اورات اکسیداز نوترکیب است که با مهندسی ژنتیکی در ساکارومایسز سرویزیه تولید می شود. ژن کد کننده این آنزیم از آسپرژیلوس فلاووس گرفته می شود . در این بخش به موارد منع مصرف و تداخل دارویی راسبوریکاز در ساعد نیوز آشنا می شویم .

راسبوریکاز آنزیمی است که از افزایش سطح اوریک اسید در بدن جلوگیری می کند. سطح اوریک اسید در بدن ممکن است در حین شیمی درمانی و تخریب سلول های سرطانی افزایش یابدراسبوریکاز برای جلوگیری از افزایش سطح اوریک اسید در بدن حین شیمی درمانی در کودکان و بزرگسالان به کار می رود.

موارد منع مصرف راسبوریکاز

در موارد زیر نباید از این دارو استفاده کنید:

  • واکنش حساسیتی یا مشکلاتی خونی پس از دریافت این دارو
  • نقص ژنتیکی آنزیمی G6PD

اگر شبا از تبار آفریقایی یا مدیترانه ای هستید، پزشک قبل از درمان آزمایشزخون درخواست می کند تا مطمئن شود مصرف این دارو برای شما بی خطر است یا خیر.

تداخلات دارویی راسبوریکاز

مصرف همزمان چند دارو با هم توصیه نمیشود و این در حالی است که گاهی اوقات چند دارو با هم مصرف میگردند .در چنین مواردی احتمالا پزشک دوز مصرفی دارو را تغییر میدهد و یا از روش های دیگر استفاده میکند .قبل از مصرف این دارو حتما به پزشک خود در خصوص دارو های مصرفی تجویزی و غیر تجویزی اطلاع دهید .
مصرف همزمان دخانیات و الکل و تعدادی از مواد غذایی به همراه تعدادی از دارو ها توصیه نمیشود زیرا میتواند باعث بروز عوارض جانبی شود میتوانید با پزشکتان در خصوص مصرف همزمان این دارو با غذا ،الکل و دخانیات مشورت کنید .
بروز بیماری های دیگر تاثیر این دارو را کاهش میدهد .در صورتی که به هر یک از این بیماری ها مبتلا میباشید ,حتما پیش از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید :

  1. اختلالات خونی مانند آزاد شدن هموگلوبین از از گویچه سرخ و متهموگلوبینمی و یا سابقه ابتلا به آن
  2. فقر گلوکوز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PD) -نوعی اختلال متابولیک ارثی که بر گلبولهای قرمز اثر می گذارد -این بیماران نباید از این دارو مصرف کنند

عوارض جانبی راسبوریکاز

اگر علائم حساسیت به دارو را دارید با مرکز اورژانس تماس بگیرید: کهیر، تنگی نفس، تورم صورت، لب، زبان، گلو.در صورت واکنش آلرژی به این دارو درمان با آن به طور دائمی متوقف می شود.اگر علائم زیر را داشتید با پزشک خود تماس بگیرید:

  • پوست زرد یا رنگ پریده، ادرار تیره
  • زخم و لکه های سفید اطراف دهان، مشکل در بلع و صحبت کردن، خشکی دهان، تغییر طعم چشایی
  • تب، علائم آنفولانزا، افزایش ضربان قلب، تنفس سریع و سطحی، از هوش رفتن
  • علائم بیماری خونی جدی: لب ها و پوست آبی رنگ، سردرد، احساس ضعف و خستگی، تنگی نفس، احساس از هوش رفتن، تپش قلب

عوارض جانبی رایج این دارو عبارتند از:

  • تهوع، استفراغ، درد شکم
  • اسهال، یبوست
  • هیجان
  • تب
  • تورم در دست ها و پاها

نکات قابل توصیه در مورد راسبوریکاز

  1. عملکرد خونی را طبق دستور پزشک بررسی کنید.
  2. در صورت بارداری یا تصمیم به بارداری به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف راسبوریکاز در بارداری

C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها