میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ال کارنیتین

  جمعه، 28 بهمن 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ال کارنیتین
ال کارنیتین یکی از مشتقات اسید آمینه است و باعث چربی سوزی و کاهش کلسترول می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ال کارنیتین بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

ال کارنیتین (با نام انگلیسی: L-carnitine) نوعی اسید آمینه است که به طور طبیعی توسط بدن و در کبد و کلیه ها تولید شده و برای عملکرد درست قلب و مغز، حرکات عضلانی و بسیاری از فرایندهای مهم بدن ضروری است. بدن برای انتقال اسیدهای چرب به داخل و خارج سلول ها و تولید انرژی به ال کارنیتین نیاز دارد، اما گاهی به دلایل مختلف نمی تواند به اندازه کافی ال کارنیتین تولید کرده و دچار کمبود این اسید آمینه می شود و در این گونه موارد نیاز به مصرف مکمل های ال کارنیتین است. مکمل ال کارنیتین برای افزایش سطح ال کارنیتین در افرادی که به دلایل مختلف از جمله اختلالات ژنتیکی، مصرف داروهای خاص همچون اسید والپروئیک و یا ابتلا به برخی بیماری ها از کمبود ال کارنیتین رنج می برند مصرف می شود.

داروی ال کارنیتین

میزان مصرف داروی ال کارنیتین

میزان استاندارد مجاز روزانه برای ال کارنیتین، 500 تا 2000 میلی گرم است. این میزان دارای تاثیر کافی و حداقل عوارض جانبی توصیه می‌شود. البته، استیل ال کارنیتین می‌تواند تا 2500 میلی گرم در روز هم استفاده گردد. تا زمانی که میزان مورد نیاز ال کارنیتین خود را از رژیم غذایی روزانه دریافت می‌کنید. نیازی به مصرف مکمل آن نیست اما اگر به هر دلیل این قصد را دارید باید بدانید که نحوه مصرف ال کارنیتین چگونه است. از آنجا که ال کارنیتین می‌تواند به سرعت به بدن جذب شود، (بویژه ال کارنیتین مایع) بهترین زمان برای مصرف آن صبح یا قبل از تمرین است. قرص ال کارنیتین 500 میلی‌گرم متداول‌ترین دوز تولید شده این مکمل است. اگر فکر می‌کنید که این مکمل می‌تواند به اهداف ورزشی شما کمک کند و برای مصرف آن مصمم هستید، بهترین نحوه مصرف ال کارنیتین این است که حدود دو میلی‌گرم از آن را در دو وعده صبح و پیش از تمرین مصرف نمایید.

مکانیزم اثر و اثر فارماکوکیتیک داروی ال کارنیتین

یکی از مشتقات آمینو اسیدها است‌ که به صورت طبیـعی از متیونین و لزین سنتز مـی‌شود و به عـنوان کوفاکتور جهت متابولیسم انرژی مورد نیاز است‌. با آسان‌کردن ورود اسیدهای چرب زنجیره طویل به داخل میتوکندری سلول باعث تحویل سوبسترا و متعاقب آن تولید انرژی مـی‌شود. از طـرفی مـی‌توانـد بـاعث تسهیل دفع اعضای سلول یا اسیدهای چرب اضافی در بیماران دارای نقص در متابولیسم اسیدهای چرب شود که استرهای استیل کوا داخل سلول‌های آن‌ها تجمع پیدا کرده‌اند. قرص L -‌کارنیتین از لحاظ زیستی معادل محلول خوراکی آن است به دنبال مصرف 1980 میلی‌گرم از این ماده به تعداد 2 بار در روز حداکثر غلظت پلاسمایی CmaX حدودآ 80nmol/ml است‌. در حداکثر زمان (rm) حدود 3.3 سـاعت در پلاسما ایجاد می‌شود. حدود %76 ال -‌کارنیتین آزاد از طریق ادرار دفع می‌شود و نیمه عـمر تـوزیع ایـن ترکیب 0.585 ساعت و نیمه‌عمر حذفی آن حدود 17.4 ساعت است‌.کلیرانس‌کلی L -‌کـارنیتین حدود 4L/hr است این ماده به پروتئین‌های پلاسما از جمله آلبومین متصل نمی‌شود حدود 58 تا 65 درصد دوز تجویزی L -‌کارنیتین در داوطلبان مرد بزرگسالان در عرض 5 تا 11 روز در ادرار و مدفوع دفع شده‌ که متابولیت اصلی آن در ادرار ترکیب تری‌فنیل آمین -Nسید اکسید و در مدفوع [‌H3]‌-‌g- بوتیروبوتائین است‌.

سخن آخر

در واقع عملکرد کارنیتین اینگونه است که برخی مواد سمی درون سلولی و اسیدهای چرب را به میتوکندری برده تا آن جا بسوزند. پس در سوزاندن چربی ها توسط این ماده شکی نمی باشد. با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفته مصرف قرص ال کارنیتین در سوزاندن چربی ها در افراد عادی نقش چندانی نداشته است. در واقع استفاده از این ماده باید در کنار یک ورزش مستمر و رژیم مناسب صورت گیرد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها