میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت توسیان اطفال

  سه شنبه، 23 خرداد 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت توسیان اطفال
از شربت توسیان اطفال برای درمان سرفه و گرفتگی که به خاطر سرماخوردگی، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی رخ می‌ دهد، استفاده می‌کنند. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت توسیان اطفال بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن به مواد تحریک کننده تنفسی یا آلودگی هوا یا برای دفع ترشحات در هنگام بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا ایجاد می شود. در هنگام سرفه بر اثر انقباض عضلات تنفسی، سبب خروج سریع هوای بازدمی می شود. یکی از بیشترین موارد مراجعه بیماران به پزشک، درمان سرفه است. سرفه یکی از انواع عفونت های دستگاه تنفسی است که در صورت معالجه نشدن، ممکن است عوارض جدی به دنبال داشته باشد. شربت توسیان اطفال یکی از انواع بهترین شربت ضد سرفه گیاهی کودکان است. این شربت برای درمان سرفه آنفولانزا، سرماخوردگی و... تاثیرگذاری بالایی دارد.

میزان مصرف شربت توسیان اطفال


  • اطفال 1 تا 6 سال: روزی سه بار هربار یک قاشق مرباخوری

  • کودکان 6 تا 13 سال: روزی سه بار هر بار دو قاشق مرباخوری

مکانیزم اثر شربت توسیان اطفال


شربت توسیان فرآورده ای است که از گیاه آویشن تهیه شده است. این گیاه از قدیم الایام برای درمان آسم وبرونشیت استفاده می شد. ترکیبات اصلی این گیاه شامل تیمول، کارواکرول و لینالول است که دارای خاصیت ضد سرفه، ضد اسپاسم، ضد باکتری ،ضدویروس و آنتی اکسیدان است. مطالعات ثابت کرده است که تیمول موجود در این گیاه بر 9 گروه از باکتری‌های گرم منفی و 6 گروه از باکتری‌های گرم مثبت دارای خاصیت باکتریوستاتیک است. سرماخوردگی (رینوفارنژیت) یک عفونت ویروسی شایع سیستم تنفسی فوقانی است که بوسیله رینوویروس‌ها و یا کورونا ویروس‌ها ایجاد می شود. سایر عفونت‌های تنفسی فوقانی مانند فارنژیت، لارنژیت و … نیز در اثر باکتری‌ها ایجاد می شوند. ویروس‌ها و باکتری‌ها با نفوذ به مخاط سلول‌های تنفسی سبب فعالیت پروستاگلاندین‌های التهاب زا و در نتیجه ایجاد التهاب می شوند. ترشحات ایجاد شده در اثر التهاب، سرفه را سبب خواهد شد. گیاه آویشن با اثر برمدیاتورهای التهابی وکاهش اینترلوکین 1بتا واینترلوکین 8 به عنوان آنتی اینفلاماتور عمل کرده در نتیجه اسپاسم مجاری تنفسی کاهش خواهد یافت و در مجموع سبب کاهش دیس پنه، سرفه و شدت عفونت خواهدشد. COPD (بیماری مزمن انسدادی ریه) نیز یکی از بیماری‌های پیشرونده و محدود کننده مجاری هوائی است، که در واقع یک پاسخ التهابی مزمن به انفیلتراسیون سلول‌های التهابی در سطح اپیتلیوم مجاری هوائی بزرگ (برونشها) است و سبب اختلال در ساختار و عمل سیلیاری ها می شود. گیاه آویشن با کاهش اینترلوکین 1بتا، اینترلوکین 8 و NF-kB در درمان COPD نقش به سزائی دارد. می دانیم حرکات ضربه ای مژک‌های تنفسی در COPD، ضعیف شده و در نتیجه سبب تجمع ترشحات در مجاری هوائی می شود. مطالعاتی که در سال 2018 بر عصاره آویشن صورت گرفته ثابت نموده است که مصرف عصاره این گیاه پس از 12 ساعت، سبب افزایش cAMP و کاهش Ca2+ خارج سلولی گشته و در نتیجه افزایش فعالیت سیلیاری یا مژک‌های تنفسی را باعث خواهدشد. از طرفی آویشن با کاهش ترشح Muc5ac در مجاری هوایی، در درمان آسم و سیستیک فیبروزیس موثر است. Muc5ac نوعی موسین است که تجمع آن در مجاری هوایی سبب آسم و سیستیک فیبروزیس می شود. شربت توسیان که حاوی عصاره گیاه آویشن است با مکانیسم‌های گفته شده برای درمان علائم ناشی از عفونت تنفسی فوقانی و COPD بسیار موثر است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر