میزان، تاثیرات ومکانیزم اثر داروی کالاندولا

  یکشنبه، 30 بهمن 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
میزان، تاثیرات ومکانیزم اثر داروی کالاندولا
کالاندولا دارویی است که می‌تواند به بهبود التهابات پوستی مانند: ادرار سوختگی، آفتاب سوختگی، قرمزی و سوزش ناشی از گزش حشرات و التهابات ناشی از پرتودرمانی کمک کند. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی کالاندولا بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

پماد کالاندولا از گلبرگ گل همیشه بهار تولید شده است. از این گل به صورت خشک و یا پودر نیز استفاده می شود که حاوی 2 تا 5 درصد گل همیشه بهار است. عصاره گیاهان دارویی، به صورت موضعی استفاده می شود، مانند چای که در کمپرس استفاده می شود، اما این پماد عمر طولانی تر و مفید تری، برای استفاده ما دارد، بنابراین اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که در مورد پماد کالاندولا اطلاعات کافی ندارید می توانید تا پایان مطلب همراه ما باشید. طبیعت اطراف ما پر از گیاهان مفید و دارای خواص معجزه انگیز وجود دارد که یکی از گیاهان پر از فایده، گل همیشه بهار است. به دلیل خواص زیاد و معجزه آور این گل برای پوست، محققان آن را به صورت پماد در آورده اند تا استفاده از این گل پر از فایده آسان تر باشد. از این پماد به صورت یک لوسیون و یا مانند یک مرهم شفا استفاده می شود.

پماد گیاهی کالاندولا

میزان مصرف داروی کالاندولا

  • قبل از شروع درمان با داروی کالاندولا (Calendula)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به کالاندولا به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف کالاندولا با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.

  • مقدار و نحوۀ مصرف پماد کالاندولا براساس نوع التهاب و بیماری پوستی در افراد مختلف، متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک متخصص پوست و مو به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و کالاندولا را بیش از دوز تجویز شده مصرف نکنید. به طور معمول کالاندولا را باید روزی چند مرتبه روی محل آسیب دیده بمالید.

مکانیزم اثر و اثر فارماکولوژیک داروی کالاندولا

اثرات ضد سرطانی همیشه بهار بر روی سلول های سرطان رده سلولی لوسمی، ملانوما، فیبروسارکوما، پروستات، سرویکس، پانکراس و کولورکتال ثابت شده است، به طوری که عصاره این گیاه با مهار تقسیم سلولی در فاز G1 و فعال کردن آنزیم کاسپاز-3 باعث راه اندازی آبشار کاسپازی و آپوپتوزیس سلول های سرطانی می گردد، که این اثر را به ساپونین های این گیاه نسبت داده اند. عصاره این گیاه دارای خاصیت ضد ویروس HIV است. مصرف خوراکی عصاره گل همیشه بهار برای پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی نیز مفید است، که این اثر به دلیل وجود کاروتنوئیدها و خصوصا بتاکاروتن است که نقش محافظتی ویژه ای در مقابل واکنش های حساسیت به نور ایفا می کند. استعمال موضعی این گیاه دارای اثرات مفید برای درمان سوختگی ها، سرمازدگی، رفع بثورات جلدی، زرد زخم و انواع مختلف درماتیت و اگزما است و مانع از التهاب و عفونت زخم می گردد. این گیاه دارای اثر وازوپروتکتیو (Vasoprotective) است، لذا در درمان اولسرهای واریسی به صورت موضعی به کار می رود. به طور کلی استفاده از فرآورده های این گیاه به طور موضعی اثر نرم کنندگی روی پوست دارد.

از این گیاه همچنین به عنوان یک شستشودهنده و نرم کننده مو و یک حمام دیافورتیک استفاده می شود. این گیاه دارای اثر آنتی سپتیک (Antiseptic) نیز هست و عصاره آن همراه اریترومایسین به طور موضعی اثر قابل توجهی در درمان انواع پیودرماتیتیس مثل آکنه،ایمپتیگو و پیوریگو دارد. مکانیسم اثرات موضعی این گیاه دقیقا مشخص نیست، ولی با توجه به بررسی های انجام شده،خاصیت ضد التهابی این گیاه را به فلاونوئیدها و کاروتنوئیدهای موجود در آن نسبت می دهند. فلاونوئیدهای این گیاه خصوصا کوئرستین،کامفرول و روتین دارای خاصیت ضد التهابی بالایی هستند. روتین دارای اثر وازوپروتکتیونیز هست و نفوذپذیری مویرگی را کاهش می دهد و استفاده از آن برای درمان شکنندگی مویرگ ها مفید است.کاروتنوئیدهای گل همیشه بهار خصوصا بتاکاروتن پیش ساز بیوسنتز ویتامین A بوده و به همراه منگنز موجود در این گیاه اثر التیام بخش و ضد التهاب دارد. همچنین با توجه به اثر ضد میکروبی مشخص عصاره گل همیشه بهار که خصوصا بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس فعال است، می توان نتیجه گرفت که حذف عفونت به عنوان یک عامل تشدید کننده درماتیت آتوپیک، مکانیسم غیرمستقیم دیگری است که اثرات ضد اگزمایی این گیاه را توجیه می کند. همچنین در درمان بیماری های قارچی پای ورزشکاران، درد و ترک پا، سوختگی، کبودی و کشیدگی پوست شکم در دوران بارداری مؤثر است.

سخن آخر

پماد کالاندولا در دسته داروهای ضد التهاب قرار می گیرد که با بلوکه کردن مسیر آراشیدونیک اسید باعث مهار فسفولیپاز A و مهار مسیرهای سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز شده و به این ترتیب تاثیر ضد التهابی خود را اعمال می کند و اثر آن قابل مقایسه با ایندومتاسین می باشد. کاروتنوئیدهای کالاندولا با اثر آنتی اکسیدان خود باعث از بین بردن رادیکال های آزاد شده و کمک به بهبود زخم ها می کنند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها