میزان و نحوه مصرف داروی اتوسوکسیمید

  پنجشنبه، 24 آذر 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
میزان و نحوه مصرف داروی اتوسوکسیمید
اتوسوکسیمید یک داروی ضد صرع است که به تنهایی و یا در ترکیب با داروهای دیگر برای درمان صرع غایب در کودکان و بزرگسالان به کار می رود. در این بخش به میزان و نحوه مصرف داروی اتوسوکسیمید در ساعد نیوز اشاره می کنیم.

اتوسوکسیمید یک داروی ضد صرع است که به تنهایی یا همراه با سایر داروها در درمان صرع غیاب (پتیت مال) در بزرگسالان و کودکان استفاده می شود . اتوسوکسیماید به کانال های کلسیمی حساس به ولتاژ نوع تی وصل شده و باعث تغییر ورود یون کلسیم به سلول های قابل تحریک می شود از طرفی باعث تغییر فرایندهای وابسته به کلسیم مانند انقباض ماهیچه ها , ترشح هورمون ها و نوروترنسمیترها , بیان ژن, تحرک سلول ها, تقسیم و مرگ آن ها می شود.

قبل از مصرف اتوسوکسیمید

اگر به این دارو یا داروهای دیگر ضد تشنج حساسیت دارید نباید از اتوسوکسیمید استفاده کنید.

برای اینکه مصرف این دارو برای شما بی خطر باشد، موارد زیر را به پزشک خود اطلاع دهید:

  • بیماری کبدی
  • لوپوس
  • بیماری کلیوی
  • سابقه افسردگی، مشکلات مود، اعمال یا افکار خودکشی

مصرف این دارو در شما ممکن است باعث ایجاد افکار خودکشی شود. پزشک شما باید روند درمانی شما را به طور منظم چک کند. خانواده و کادر درمانی شما باید هوشیار باشند تا اگر تغییر مود و علائم داشتید، متوجه آن شوند.

مقدار مصرف اتوسوکسیمید

  • بزرگسالان : ابتدا 500 میلی گرم روزانه مصرف شود و در ادامه با دوز کم 250 میلی گرم در روز هر 4 تا 7 روز افزایش یابد تا به بهترین کنترل صرع با کمترین عوارض جانبی دست یابیم . دوزهای بیش از 1.5 گرم روزانه, باید به صورت منقسم استفاده شوند .
  • کودکان: 3 تا 6 سال : اتوسوکسیماید ابتدا 250 میلی گرم روزانه مصرف شود و در ادامه با دوز کم 250 میلی گرم در روز هر 4 تا 7 روز افزایش یابد تا به بهترین کنترل صرع با کمترین عوارض جانبی دست یابیم. برای بیشتر کودکان دوز مناسب 20 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز است که باید به صورت منقسم استفاده شود.
  • کودکان:6 تا 18 سال : ابتدا 500 میلی گرم روزانه مصرف شود و در ادامه با دوز کم 250 میلی گرم در روز هر 4 تا 7 روز افزایش یابد تا به بهترین کنترل صرع با کمترین عوارض جانبی دست یابیم . دوزهای بیش از 1.5 گرم روزانه, باید به صورت منقسم استفاده شوند.

روش درست مصرف داروی اتوسوکسیماید

  • قبل از شروع درمان با داروی اتوسوکسیماید (Ethosuximide) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
  • دوز و مقدار داروی اتوسوکسیماید از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که متخصص مغز و اعصاب برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  • Ethosuximide را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید.
  • اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مورد نظر مصرف کنید، هر زمان از روز که یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اگر به زودی، به یاد نیاوردید که باید دارویتان را مصرف کنید، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
  • معمولاً در ابتدا درمان با دوز کم این دارو آغاز می شود و سپس به مرور زمان پزشک دوز دارو را افزایش می دهد.
  • وقتی برای اولین بار یک درمان جدید را برای بیماری صرع شروع می کنید، ممکن است در تعداد یا نوع تشنج هایی که تجربه می کنید تغییری ایجاد شود. پزشک توصیه های لازم در این مورد را به شما خواهد کرد.
  • دوره درمان با این دارو را کامل کنید.
  • از قطع خودسرانه و ناگهانی داروی اتوسوکسیماید بپرهیزید. قبل از قطع دارو حتماً با پزشک مشورت نمایید ممکن است لازم باشد این دارو به تدریج قطع شود تا احتمال بروز حملات صرعی کاهش یابد.
  • این دارو را می توانید قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.
  • هرگز کپسول اتوسوکسیماید را نجوید، آن را با آب قورت دهید.

فرمول اتوسوکسیمید

توجهات بیمار - خانواده در مورد اتوسوکسیمید

  1. در طول درمان با اتوسوکسیماید از انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب کنید.
  2. اتوسوکسیماید را مطابق با دستور پزشک استفاده کنید. از قطع ناگهانی اتوسوکسیماید بپرهیزید زیرا سبب افزایش حملات صرع می گردد.
  3. داروی اتوسوکسیماید نباید همراه با الکل استفاده شود زیرا سبب بروز عوارض جانبی می گردد.
  4. اتوسوکسیماید ممکن است رنگ ادرار را صورتی یا قهوه ای کند.
  5. علائم مسمومیت دارویی را گزارش کنید.
  6. در طول مصرف داروی اتوسوکسیماید از تماس با افراد مبتلا به بیماری های عفونی اجتناب کنید. در صورت داشتن علائمی از عفونت با پزشک تماس بگیرید.
  7. در طول درمان با داروی اتوسوکسیماید لازم است تست های خونی مکرری انجام دهید. در این مدت عملکرد کلیوی باید مورد بررسی قرار گیرد.
  8. در صورتی که مشکوک به بارداری هستید، پزشک را آگاه سازید زیرا اتوسوکسیماید می تواند سبب آسیب به جنین در حال رشد شود.
  9. در طول درمان با داروی اتوسوکسیماید در صورت بروز تغییرات خلقی، رفتاری، اضطراب،حملات پانیک و یا بی قراری پزشک را در جریان قرار دهید.

هشدارها در مورد اتوسوکسیمید

  • مواردی از دیسکرازی های خونی شدید و گاها کشنده گزارش شده است. تعداد سلول های خونی باید به صورت دوره ای تحت نظر باشد و در صورت بروز علائم عفونت با پزشک مشورت شود.
  • اتوسوکسیمید ممکن است باعث تضعیف سیستم اعصاب مرکزی و توانایی های جسمی و ذهنی شود بنابراین باید از انجام رانندگی و کارهای دقیق طی مصرف آن خودداری شود.
  • در مواردی واکنش های پوستی شدید شامل سندرم استیون جانسون گزارش شده است که معمولا در 28 روز ابتدای درمان مشاهده می شود هرچند احتمال بروز این واکنش ها در هر زمانی از فرایند درمان وجود دارد. در صورت بروز هرگونه راش پوستی که منشا آن مشخص نیست با پزشک مشورت شود و در صورت تشخیص سندرم استیون جانسون, دارو باید قطع شود.
  • با مصرف داروی اتوسوکسیماید ، مواردی از تغییر عملکرد و اختلالات کبدی مشاهده شده است. بیمار باید به صورت دوره ای بررسی شود و در موارد بروز اختلال , مصرف با احتیاط فراوان صورت گیرد.
  • واکنش های حساسیت مفرط چند ارگانی گهگاه کشنده با علائم سیستمیک و ائوزینوفیلی گزارش شده است. بیمار باید کاملا از نظر علائم این سندروم تحت نظر باشد و و علائم تب, راش, درماتیت اکسفولیاتیو, لنف آدنوپاتی, تورم صورت و ائوزینوفیلی را گزارش کند. همچنین بیمار باید از نظر هپاتیت, نفریت, اختلالات هماتولوژیک, پنومونی, میوکاردیت, میوزیت و پریکاردیت تحت نظر باشد و در صورت بروز علائم این اختلالات دارو قطع شود.
  • در مواردی در عملکرد کلیوی اختلالاتی ایجاد شده است بنابراین کارکرد کلیه باید دوره ای بررسی شود.
  • مواردی از لوپوس اریتماتوز سیستمیک گزارش شده است.
  • با مصرف داروی اتوسوکسیماید احتمال افزایش تمایل به خودکشی وجود دارد و بیشترین خطر در 24 هفته ابتدای درمان است. طی درمان بیمار باید کاملا تحت نظر باشد و هرگونه تغییرات رفتاری که نشان دهنده افزایش تمایل به خودکشی باشد گزارش شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها