ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

میزان و نحوه مصرف داروی کلوبازام

  پنجشنبه، 24 آذر 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
میزان و نحوه مصرف داروی کلوبازام
کلوبازام دارویی از دسته ی بنزودیازپین ها می باشد که در درمان انواع صرع و تشنج در کودکان و بزرگسالان تجویز می شود.در صورتی که مبتلا به صرع باشید، حتما تاکنون بیهوشی یا ازحال رفتن ناگهانی و یا تشنج را تجربه نموده اید. در این بخش به میزان و نحوه مصرف داروی کلوبازام در ساعد نیوز اشاره می کنیم.

کلوبازام متعلق به گروهی از داروها بنام بنزودیازپین ها است که با کند کردن حرکت مواد شیمیایی در مغز که ممکن است عدم تعادل داشته باشد ، منجر به کاهش تنش های عصبی (اضطراب) می شود. داروی کلوبازام در ترکیب با دیگر داروها در درمان تشنج ناشی از سندروم لنوکس-گاستوت ، نوعی از صرع دوران کودکی که موجب مشکلات رشدی و رفتاری می شود، بکار می رود.

درخصوص نحوه صحیح مصرف دارو به این نکات توجه کنید:

  1. این دارو را فقط بر اساس دستور پزشک مصرف نمایید. از مصرف مقادیر بیشتر، تعداد و دفعات بیشتر از دستور پزشک خودداری کنید. مصرف مقادیر زیاد این دارو ممکن است باعث ایجاد وابستگی به دارو شود.
  2. در صورت احساس عدم اثربخشی دارو طی چند هفته از مصرف آن، از افزایش مقدار مصرف دارو خودداری نموده و با پزشک خود مشورت نمایید.
  3. به منظور کنترل حملات تشنجی، دارو باید هر روز در فواصل زمانی مشخص طبق دستور پزشک مصرف شود. این موضوع جهت ثابت نگهداشتن مقدار دارو در خون ضرورت دارد. ضمناً مصرف هیچ یک از نوبت ها نباید فراموش شود.
  4. درصورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به یادآوردن طی یک ساعت از نوبت فراموش شده، فوراً آن را میل کنید. ولی اگر تقریباً زمان نوبت مصرف بعدی فرا رسیده باشد، فقط آن نوبت را مصرف نموده و از دوبرابرکردن مقدار دارو خودداری کنید.

مقدار مصرف کلوبازام برای بزرگسالان

  • کلوبازام باید در مقادیر منقسم ، دو بار در روز( مقدار 5 mg میتواند بصورت تک دوزروزانه استفاده شود.). تغییر مقدار مصرف نباید زودتر از هر 7 روز انجام شود.
  • مقادیر نهایی اولیه برای وزن های مختلف:وزن 30 kg و کمتر: 5 mg خوراکی ، روزانه . وزن 30 kg و بیشتر :10 mg خوراکی ، روزانه،.
  • مقدار مصرف از روز 7-14: وزن 30 kg و کمتر: 10 mg خوراکی ، روزانه، . وزن 30 kg و بیشتر :20 mg خوراکی ، روزانه،.
  • مقدار مصرف از روز 14: وزن 30 kg و کمتر:20 mg خوراکی ، روزانه، .وزن 30 kg و بیشتر :40 mg خوراکی ، روزانه.

کلوبازام

روش مصرف قرص کلوبازام (کلوزام)

  • قبل از شروع درمان با داروی کلوبازام (Clobazam) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
  • دوز و مقدار داروی کلوبازام از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  • داروی کلوبازام را به طور منظم مصرف کرده و دوره درمان با این دارو را کنید.
  • دقت کنید تا هیچ نوبتی از مصرف کلوبازام را فراموش نکنید. اما در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت از دست رفته اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچ گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
  • پزشک ممکن است درمان را با دوز کم داروی کلوبازام شروع کرده و پس از عادت کردن بدن، مقدار آن را افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
  • در ابتدای شروع درمان بیماری صرع با کلوبازام ممکن است تعداد یا نوع حملات تشنج کمی تغییر کند اما نگران نباشید زیرا به مرور این مشکل برطرف می شود. لذا احتیاطات لازم را رعایت کنید و با پزشک خود در تماس باشید.
  • در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ای داشته باشید اما نگران نباشید، این افکار به مرور زمان برطرف خواهند شد. در این موارد افکار خود را با نزدیکان و مشاور یا پزشک خود در میان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
  • اگر پس از چند هفته مصرف کلوبازام، اثربخشی آن کاهش یافت، از افزایش خودسرانه مقدار دارو خودداری نموده و حتماً با پزشک مشورت نمایید.
  • قطع این دارو به صورت ناگهانی و خودسرانه می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حملۀ تشنجی را برای بیمار در برداشته باشد. لذا قطع این دارو باید بصورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود.
  • قرص کلوبازام را می توانید قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.

قرص کلوبازام در بارداری و شیردهی

  • بارداری: مصرف این دارو در سه ماهه اول بارداری ممکن است احتمال بروز ناهنجاری های مادرزادی را افزایش دهد. همچنین مصرف مداوم دارو در طی دوران بارداری ممکن است باعث وابستگی فیزیکی شده که با عوارض قطع مصرف دارو در نوزاد همراه است. لذا مصرف این دارو در دوران بارداری ممنوع است، مگر آن که با نظر پزشک متخصص صورت گیرد.
  • شيردهی: این دارو در شیر مادر ترشح می گردد و ممکن است باعث خواب آلودگی، اشکال در تغذیه و کاهش وزن در نوزادان شیرخوار گردد. لذا مصرف دارو در دوران شیردهی توصیه نمی گردد.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز سه‌شنبه 18 دی 1403 + جدول
از بوکسور عاشق تا قصاب کرمانشاهی؛ کسانی که بخاطر غلامرضا تختی خودشان را کُشتند!
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز سه‌شنبه 18 دی 1403
منتخب روز   
ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس انتقاد تند و تیز ویدا جوان از منتقدین و رسانه‌های رشوه‌گیر و بی‌وجدان/ چاه بر سر راهتون می‌کنید!
آخرین ویدیو ها