داروی امپاگلیفلوزین نسل جدید داروهای کنترل کننده قند خون است که به تنهایی یا همراه با سایر داروهای قند خون در دیابت نوع دو (Type 2 Diabetes) کاربرد دارد. همچنین این دارو در کاهش ریسک خطرات قلبی عروقی نیز به کار می رود.داروی امپاگلیفلوزین از دسته داروهای مهارکننده بازجذب گلوکز- سدیم به شمار می رود که از طریق مهار بازجذب گلوکز در کلیه باعث کاهش قندخون می شود. داروی امپاگلیفلوزین در افراد زیر ۱۸ سال، بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و کتواسیدوز دیابتی (افزایش کتون ها در خون و ادرار) مصرف نمی شود.
مقدار مصرف اِمپاگلیفلوزین
- بزرگسالان : 10 میلی گرم خوراکی یک بار در روز.ممکن است در صورت نیاز و تحمل به 25 میلی گرم در روز افزایش یابد.
- کودکان: <18 سال: ایمنی و اثربخشی ثابت نشده است.
روش مصرف داروی امپاگلیفلوزین
- قبل از شروع درمان با داروی امپاگلیفلوزین (Empagliflozin)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی امپاگلیفلوزین، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن مقدار آن خودداری نمایید.
- داروی امپاگلیفلوزین را به طور منظم و در ساعت مشخصی از روز مصرف کنید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری (چنانچه کمتر از ۱۲ ساعت تا دوز بعدی داروی شما باقی مانده باشد) نوبت فراموش شده را مصرف کنید. در غیر اینصورت از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کرده و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچ گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- داروی امپاگلیفلوزین را می توانید همراه با غذا یا بدون آن میل کنید.
عوارض جانبی امپاگلیفلوزین
- ادراری تناسلی: عفونت مجاری تنفسی
- عوارض نسبتا شایع (%10-1):
- غدد درون ریز و متابولیسم: اختلال چربی خون، عطش
- گوارشی: تهوع
- ادراری تناسلی: افزایش برون ده ادراری
- هماتولوژی و انکولوژی: افزایش هماتوکریت
- عفونی: عفونت قارچی ادراری تناسلی
- سایر عوارض (درصد نامشخص):
- غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش کلسترول LDL