انسولین هورمونی است که لوزه المعده (پانکراس) در بدن تولید می کند. این هورمون، قند را از خون گرفته و به داخل سلول های بدن منتقل می کند تا بدن از آن قند به عنوان انرژی استفاده کند. در مبتلایان به دیابت یا میزان انسولین کم است یا انسولین به دلایل گوناگون تأثیر کافی ندارد و سلول ها نمی توانند قند موجود در خون را به درستی جذب کنند. در نتیجه، میزان قند یا گلوکز در خون بالا می رود و با گذشت زمان، این موضوع باعث آسیب به برخی اعضای بدن می شود.
به طور کلی دو نوع دیابت وجود دارد:
- دیابت نوع یک
- دیابت نوع دو
در دیابت نوع یک که به آن دیابت وابسته به انسولین نیز گفته می شود و شیوع کمتری دارد، دلایل ژنتیکی و محیطی علت آغاز بیماری هستند که هنوز به طور کامل هم شناسایی نشده اند.افراد در هر سنی ممکن است که به دیابت نوع یک مبتلا شوند، اگرچه این نوع دیابت در کودکان و جوانان شایع تر است. دیابت نوع دو که از آن به عنوان دیابت غیر وابسته به انسولین نیز یاد می شود، شایع ترین نوع دیابت در جهان است که معمولاً به دلیل مقاومت سلول های بدن نسبت به انسولین رخ می دهد.
دیابت نوع دو در بزرگسالان بیشتر دیده می شود ولی به دلیل اضافه وزن، کاهش تحرک و تغذیه نامناسب شیوع آن در جوانان و نوجوانان هم رو به افزایش است. گاهی ممکن است دیابت در گروه خاصی مانند زنان رخ دهد که به آن دیابت بارداری گفته می شود. در دیابت بارداری، فرد باردار برای اولین بار با افزایش قند خون روبرو می شود. هرچند علائم و نشانه های دیابت بارداری معمولاً پس از زایمان از بین می رود، اما این زنان در آینده مستعد ابتلا به دیابت نوع دو خواهند بود.
مقدار مصرف تولازامید
- 100-250 میلی گرم خوراکی یک بار در روز یا هر 12 ساعت
- دوز هر 100-250 میلی گرم در روز با فواصل یک هفته ای افزایش داده می شود تا پاسخ درمانی ایجاد شود.بیش از 1 گرم در روز مصرف نشود.
- قند ناشتا کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر: 100 میلی گرم در روز خوراکی
- قند ناشتا بیشتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر: 250 میلی گرم در روز خوراکی
- افراد مسن، کم وزن، دچار سوءتغذیه: 100 میلی گرم در روز خوراکی
روش درست مصرف داروی Tolazamide
- قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
- دوز و مقدار داروی Tolazamide ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً درمان با یک قرص Tolazamide همراه با صبحانه است.
- قرص تولازامید را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص به همراه مقداری آب مصرف کنید.
- در دوران استفاده از این دارو میزان قند خون خود را چک کنید تا میزان سطح خون شما کنترل شود و یا دچار افت قند خون نشوید.
- اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
هشدار درباره مصرف Tolazamide
بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی تولازامید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
- در صورتی که به اختلالات کبدی و یا کلیوی دچار هستید.
- اگر میزان الکترولیت های خون (سدیم خون پایین) شما نامنظم است.
- در صورتی که مشکل تیروئید دارید.
- اگر رژیم غذایی نامناسبی دارید و یا زمان غذا خوردن شما نامنظم است.
- در صورتی که مشکل هورمونی خاصی دارید.
- اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.