میزان و نحوه مصرف داروی فکسوفنادین

  یکشنبه، 04 دی 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
میزان و نحوه مصرف داروی فکسوفنادین
فکسوفنادین یک آنتی هیستامین است که برای درمان علائم آلرژی فصلی ( تب یونجه ) در بزرگسالان و کودکان استفاده می شود. این دارو با نامهای تجاری مختلف مثل تلفست(Telfast) و آلگرا(Allegra) به فروش می رسد. در این بخش به میزان و نحوه مصرف داروی فکسوفنادین در ساعد نیوز می پردازیم.

فکسوفنادین نوعی آنتی هستامین است که برای تسکین علائم آلرژی مانند آبریزش بینی یا ریزش اشک چشم، خارش چشم و بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می شود. این دارو از تولید هیستامین (ماده ای طبیعی که بدن هنگام واکنش آلرژیک ترشح می کند)، جلوگیری می کند.

دوز مصرفی فکسوفنادین

  1. اگر بدون تجویز پزشک از فکسوفنادین استفاده می کنید تمامی دستورالعمل های مربوط به نحوه ی مصرف دارو را بخوانید. اگر با مشکلی مواجه شدید از دکتر داروخانه سوال کنید. در صورتیکه پزشک شما مصرف این دارو را تجویز کرده طبق راهنمایی پزشک، معمولا دوبار در روز و هر دوازده ساعت یک بار، دارو را مصرف کنید.
  2. اگر از شکل شربت داروی فکسوفنادین استفاده می کنید قبل از هر بار مصرف محتوی مایع دورن شیشه را تکان دهید و برای استفاده از دارو از پیمانه ی مخصوص استفاده کنید. از قاشق های غذاخوری خانگی استفاده نفرمایید زیرا ممکن است دوز مقرر را مصرف نکنید. قرص، کپسول یا شربت فکسوفنادین را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. اگر از قرص های سریع حل شونده استفاده می کنید آن را با معده ی خالی مصرف کنید. اجازه دهید قرص به طور کامل روی زبان تان حل شود و سپس با آب یا بدون آب آن را فرو دهید. قرص را پیش از زمان مصرف از بسته خارج نکنید.
  3. در صورتی که برای استفاده از این دارو به مایع نیاز دارید (اگر شکل قرص یا کپسول این دارو را مصرف می کنید) برای فرو دادن شان از آب استفاده کنید. از آب میوه هایی مانند آب سیب، گریپ فروت و پرتقال استفاده نکنید زیرا ممکن است جذب دارو را کاهش دهند.
  4. دوز مصرف داروی فکسوفنادین به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. توجه داشته باشید که دوز دارو را خودسرانه به بیش تر از مقدار تجویزی افزایش ندهید. حداقل تا دو ساعت پس از مصرف فکسوفنادین از آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم استفاده نکنید. این آنتی اسیدها ممکن است جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.
  5. در صورتی که وضعیت بیماری شما بهبود نیافت یا حال تان وخیم تر شد به متخصص داخلی مراجعه کنید.

فکسوفنادین کودکان

فکسوفنادین از آنتی هیستامین های نوع ۲ است. این گروه را می توان در کودکان استفاده کرد. معمولا آنتی هیستامین را با احتیاط زیادی برای کودکان مصرف می کنند. آنتی هیستامین های نوع ۱ را بهتر است برای کودکان بالای ۲ سال تجویز کرد. برای کودکان بالای ۶ ماه می توان از فکسوفنادین استفاده کرد. تنها زمانی می توان از این دارو برای کودکان استفاده کرد که دکتر اطفال برای شما نسخه کرده باشد.

داروی فکسوفنادین

نحوه مصرف داروی فکسوفنادین

در صورت استفاده از این دارو بدون نسخه پزشک، تمام دستورالعمل های درج شده روی بسته محصول مطالعه شود. برای پاسخ به سؤال ها، با پزشک یا پزشک داروخانه مشورت شود. در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، طبق دستور یعنی 2 مرتبه در روز (هر 12 ساعت) مصرف شود.
در صورت مصرف نوع مایع این دارو (شربت)، بطری قبل مصرف تکان داده شود و برای اندازه گیری دوز لازم، از قاشق مخصوص استفاده شود. برای اندازه گیری از قاشق خانگی استفاده نشود زیرا دوز مناسب را نشان نمی دهد. این دارو همراه با غذا یا بدون غذا مصرف شود. قرص های حل شونده، با معده خالی مصرف شوند. قرص با قرار گرفتن روی زبان حل می شود سپس با آب یا بدون آب بلعیده شود. قبل از مصرف، قرص از بسته خارج نشود.برای مصرف این دارو از آب استفاده شود. استفاده از آب میوه (مانند سیب، گریپ فروت یا پرتقال) جذب دارو را کاهش می دهد.دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود. از افزایش دوز و مصرف بیش از حد مجاز اجتناب شود.
تا 2 ساعت پس از مصرف دارو، از مصرف داروهای ضد اسید حاوی آلومینیوم و منیزیم خودداری شود، این آنتی اسیدها جذب فکسوفنادین را کاهش می دهند. در صورت عدم بهبود و تشدید شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی داروی فکسوفنادین

سرفه، تب یا ناراحتی معده از عوارض جانبی این دارو می باشند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا داروساز اطلاع داده شود.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش و تورم (به خصوص صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

مصرف فکسوفنادین در بارداری

C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )

نکات مهم در مصرف فکسوفنادین

  • در صورت حساسیت به هر داروی ضد حساسیت (آنتی هیستامین ) با پزشک خود مشورت کنید.
  • در صورت بارداری و شیردهی نیاز به تایید پزشک معالج می باشد.
  • از مصرف مشروبات الکلی در زمان مصرف فکسوفنادین بپرهیزید و در صورت عادت به مصرف الکل با پزشک مصورت کنید.
  • در صورت داشتن سابقه ابتلا به مشکلات کلیوی ، فشار خون ، قند ،قلب ،پرکاری تیروئید مصرف فکسوفنادین را فقط در صورت تایید پزشک انجام دهید.
  • حتی الامکان در هنگام مصرف فکسوفنادین رانندگی نکنید و یا به هوشیاری کامل خود اطمینان پیدا کنید.
  • در صورتی خشکی دهان از آدامس یا آبنبات های بدون قند استفاده کنید.
  • دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  • دور از نور مستقیم ،رطوبت یا حرارت قرار داده شود.
  • در صورت عدم بهبود با فکسوفنادین پس از 5 روزپزشک را مطلع سازید.
  • از داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی همزمان با فکسوفنادین بدون تشخیص پزشک استفاده نکنید.
  • بیشتر از دوز توصیه شده مصرف نکنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها