ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

اطلاعاتی درباره میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر فورمترول

  شنبه، 10 دی 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
اطلاعاتی درباره میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر فورمترول
فورمترول (formoterol) یک گشاد کننده برونش طولانی اثر است که منجر به شل شدن عضلات و گشاد شدن مجاری هوایی و بهبود تنفس می شود. فورمترول استنشاقی در پیشگیری از اسپاسم برونش همراه با انسداد برگشت پذیر راه های هوایی از جمله علائم آسم شبانه استفاده می گردد. در این بخش به میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر فورمترول در ساعد نیوز می پردازیم.

فورمترول یک گشاد کننده برونش طولانی اثر است که به صورت اسپری استنشاقی در ایران موجود است. این دارو به عنوان یک درمان طولانی مدت و نگهدارنده برای پیشگیری یا کاهش علائم آسم یا سایر بیماری های ریوی مانند بیماری انسداد مزمن ریوی(COPD)، برونشیت و غیره کاربرد دارد.

این دارو زمانی استفاده می شود که علائم آسم توسط سایر داروها مانند کورتیکواستروئیدهای استنشاقی کنترل نشده باشد. از فورمترول نباید به تنهایی برای درمان آسم استفاده شود. داروی فورمترول باید همراه با داروی دیگر کنترل کننده ی آسم، مانند بکلومتازون، فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون استفاده شود. بنابراین توصیه می شود بیماران مخصوصا کودکان و نوجوانان که برای درمان آسم به فورمترول نیاز دارند، از یک محصول ترکیبی مانند فورمترول/ بودزوناید یا فلوتیکازون استفاده کنند.

نکات نحوه ی مصرف فورمترول

توجه داشته باشید که مقدار مصرف و تعداد دفعات مصرف فورمترول به موارد زیر بستگی دارد:

  • سن
  • علت مصرف دارو
  • وخامت بیماری
  • سایر شرایط پزشکی بیمار
  • چگونگی واکنش به اولین دوز دارو
  • پاسخ به درمان

تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه را مطالعه کنید و راهنمای دارو و برگه ی دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گاهی اوقات دوز را بر حسب نیاز شما تغییر دهد.

  • فورمترول یک داروی نجات دهنده در حملات برونکواسپاسم و آسم نیست.
  • برای حملات فقط از داروی استنشاقی سریع الاثر مانند سالبوتامول استفاده می شود.
  • اگر مشکلات تنفسی شما به سرعت بدتر شد یا احساس می کنید داروهایتان خوب کار نمی کنند، به پزشک مراجعه کنید.
  • این دارو را در یخچال نگه دارید و در برابر نور و گرما از آن محافظت کنید.
  • شما نباید به طور ناگهانی مصرف فورمترول را قطع کنید.
  • توقف ناگهانی دارو می تواند وضعیت بیماری شما را بدتر کند.
  • مدت زمان اثر گذاری فورمترول ۱۲ ساعت است.
  • معمولا در شبانه روز بیشتر از ۲ بار تجویز نمی شود.
  • اگر در حین استفاده از فورمترول نیاز به دوز های بیشتر دارید باید از داروهای کوتاه اثر مثل سالبوتامول کمک بگیرید و هر چه سریعتر برای تغییر داروهای خود به پزشک مراجعه کنید.

نحوه مصرف فورمترول

  1. دارو را دقیقا طبق دستورالعمل روی برچسب دارو یا تجویز پزشک مصرف کنید. مصرف مقدار بیشتر از تجویز این دارو باعث عوارض جانبی تهدید کننده حیات می شود.
  2. دارو را در یخچال و به دور از نور و گرما نگهداری کنید.
  3. هر ویال را تا زمان استفاده در بسته بندی فویلی خود نگهداری کنید. دارو به محض باز شدن باید مصرف شود. ویال خالی را دور از دسترس کودکان و حیوانات دور بریزید.
  4. داروی باز نشده را می توانید در دمای اتاق نگهداری کنید ولی باید تا ۳ ماه مصرف شوند و یا دور ریخته شوند.
  5. از دارویی که تغییر رنگ داده و شفاف نیست و یا تاریخ مصرف آن گذشته است استفاده نکنید.
  6. استفاده از این دارو را ناگهانی قطع نکنید زیرا باعث بدتر شدن شرایط شما می شود.

مکانیسم اثر فورمترول

  1. فورمترول با اثر انتخابی بر روی گیرنده های بتا-2 آدرنرژیک عضلات صاف مجاری هوایی همراه با اثر کمی بر روی ضربان قلب، سبب شل شدن عضلات صاف مجاری هوایی می شوند.
  2. فورمترول دارای اثری طولانی مدت می باشد.
  3. فورمترول یک بتا -2 آگونیست انتخابی طولانی اثر گیرنده های بتا -2 آدرنرژیک عضلات صاف مجاری هوایی است. فورمترول فومارات استنشاقی به عنوان گشادکننده برونش به صورت موضعی بر روی ریه عمل می کند.

 فورمترول

فارماکوکینتیک فورمترول

فورمترول به سرعت وارد پلاسما می شود. فراهمی زیستی فورمترول از راه استنشاقی 21-37% است و 61-64% به پروتئین های پلاسما متصل می گردد. شروع اثر پودر استنشاقی حدود 3 دقیقه است و طی 15 دقیقه به 80% پیک اثر خود می رسد.نیمه عمر حذفی پودر استنشاقی فورمترول حدود 10-14 ساعت است. متابولیسم فورمترول کبدی است و از طریق گلوکورونیداسیون مستقیم و O – دمتیلاسیون، CYP2D6، CYP2C19، CYP2C8/9، CYP2A6 در کبد متابولیزه می گردد.دفع عمدتاً از طریق ادرار صورت می گیرد.

فراموشی یک دوز فورمترول

  1. آن دوز را مصرف نکنید و منتظر زمان مصرف دوز بعدی باشید. از استفاده داروی بیشتر برای جبران دوز فراموش شده اجتناب کنید.
  2. در صورت اوردوز با مراقبت های اورژانس تماس بگیرید. اوردوز با فورمترول می تواند کشنده باشد. علائم اوردوز عبارتند از درد قفسه سینه، افزایش ضربان قلب و ضربان قلب نامنظم، بی قراری، لرز، گرفتگی عضلانی، احساس سبک سری و از هوش رفتن.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (2 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
هشدار؛ خطر گمراه شدن بخاطر بوی کباب در منطقه!
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
منتخب روز   
گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟ (ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها
آخرین ویدیو ها