تولازامید دارویی از خانواده سولفونیل اوره ها است که برای کاهش غلظت گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و استعمال می شود. این دارو جذب ویتامین تیامین یا ب یک را کاهش نمیدهد بلکه از طریق افزایش دفع ادرار موجب افزایش دفع این ویتامین از بدن و کمبود آن و در نتیجه بری بری میشود.
مقدار مصرف داروی Tolazamide
- قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
- دوز و مقدار داروی Tolazamide ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً درمان با یک قرص Tolazamide همراه با صبحانه است.
- قرص تولازامید را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص به همراه مقداری آب مصرف کنید.
- در دوران استفاده از این دارو میزان قند خون خود را چک کنید تا میزان سطح خون شما کنترل شود و یا دچار افت قند خون نشوید.
- اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
مکانیسم اثر داروی Tolazamide
سولفونیل اوره ها به گیرنده کانال پتاسیمی حساس به ATP سطح سلول های پانکراسی متصل می شوند و موجب کاهش جریان پتاسیم می شوند و غشا را دپلاریزه می کنند. دپلاریزاسیون موجب نشت یون کلسیم از کانال های کلسیمی حساس به ولتاژ می شود و غلظت داخل سلولی یون های کلسیم را افزایش می دهد که خود موجب ترشح یا اگزوسیتوز انسولین می شود.
فارماکودینامیک داروی Tolazamide
- تولازامید یک داروی خوراکی کاهنده قند خون از دسته سولفونیل اوره ها است. موجب افزایش ترشح انسولین از سلول های بتا پانکراس می شود.
- مکانیسم اثر دراز مدت آن مشخص نیست.
- در تجویز مزمن در بیماران دیابت نوع 2 اثر کاهنده قند خون در پاسخ به دارو با وجود کاهش ترشح انسولین ادامه میابد.
- برخی بیماران باگذشت زمان دیگر به سولفونیل اوره ها پاسخ نمی دهند یا کمتر پاسخ می دهند.
- تولازامید در بیمارانی که به سایر سولفونیل اوره ها مقاوم شده اند شاید مؤثر باشد.
- تولازامید علاوه بر کاهش قند خون دیورز خفیفی با افزایش کلیرانس آب آزاد از کلیه ایجاد می کند.
فارماکوکینتیک داروی Tolazamide
- نیمه عمر: 7 ساعت
- دوام اثر: 14-24 ساعت
- شروع اثر: 20 دقیقه
- اتصال به پروتئین: 94%
- زمان رسیدن به حداکثر اثر کاهش قند خون: 4-6 ساعت
- متابولیسم: کبدی به متابولیت های غیر فعال تبدیل می شود.
- دفع: 85% ادرار، 7% مدفوع
مصرف در دوران حاملگی تولازامید Tolazamide
C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد