این پماد، نوعی داروی ضد قارچ است که می تواند قارچ ها را ضعیف کرده و در نهایت از بین ببرد و ریشه کن کند. درواقع برای درمان خارش کشاله ران، برفک دهان، عفونت های ناشی از قارچ های حلقوی، عفونت دستگاه تناسلی و واژن زنان می توانید از این پماد استفاده کنید.
میزان استفاده از کلوتریمازول
مدت استفاده از پماد کلوتریمازول به نوع عفونت شما بستگی دارد. مثلا برای عفونت واژن بهتر است حداقل 2 هفته از آن استفاده کنید، حتی اگر تمام علائم عفونت از بین رفته باشد، تا از عود آن جلوگیری کنید. در صورت نیاز تا 4 هفته قابل استفاده است. کلوتریمازول را 2 تا 3 بار در روز روی ناحیه آسیب دیده بمالید. اگر روزی 3 بار از آن استفاده کنید بهتر عمل می کند. اگر ناحیه آسیب دیده بزرگ یا مودار است، بهتر است از اسپری یا محلول استفاده کنید. اگر از کلوتریمازول روی پاهای خود استفاده می کنید، مطمئن شوید که قبل از استفاده از کلوتریمازول، پاهای خود را به خصوص بین انگشتان پا بشویید و کاملا خشک کنید.
مکانیسم اثر پماد کلوتریمازول
کلوتریمازول قارچ را با ایجاد سوراخ هایی در غشای سلولی آن و نشت محتویات به داخل از بین می برد. استفاده از این دارو به صورت موضعی موجب مهار بیوسنتز ارگوسترول که یکی از اجزای تشکیل دهنده غشای سلولی قارچی است، می شود. در این حالت دیگر سلول توانایی ساخت غشای سلولی سالم و فعال را نخواهد داشت و در نتیجه قارچ از بین می رود. علائم عفونت قارچی مثل خارش یا درد، طی چند روز پس از مصرف پماد کلوتریمازول باید کاهش یافته و رو به بهبود برود. البته دقت داشته باشید که قرمزی پوست و پوسته پوسته شدن آن ممکن است جهت بهبودی کامل نیاز به مدت زمان بیشتری داشته باشد.
چه کسانی نباید کلوتریمازول استفاده کنند ؟
اکثر کودکان و بزرگسالان بدون هیچ مشکل یا خطری می توانند از پماد، اسپری و محلول کلوتریمازول استفاده کنند. تنها در یک صورت است که این دارو منع مصرف دارد؛ آن هم اینکه فرد قبلا نسبت به آن واکنش آلرژیک از خود نشان داده باشد. در این حالت می توان پزشک را در جریان قرار داد تا یک داروی جایگزین دیگر به جای آن تجویز نماید.
عوارض کرم کلوتریمازول
- در پی مصرف کلوتریمازول نیز مانند مصرف سایر دارو ها می توانیم با برخی از عوارض جانبی دست و پنجه نرم کنیم، البته اکثر این عوارض بعد از قطع مصرف از بین می روند. برخی از این عوارض شامل قرمزی پوست، تحریک شدن پوست، پوسته پوسته شدن پوست و ایجاد حساسیت و ایجاد برجستگی های جوش مانندی روی پوست است که در صورت مشاهده هر یک از آن ها بهتر است مصرف را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.
- این دارو به طور نادر ممکن است برای کسی عوارض جانبی جدی داشته باشد اگر عوارض ایجاد شده رفته رفته شدید شوند یا برای مدتی تداوم پیدا کنند و به زخم، تاول یا ترشح تبدیل شوند، باید خیلی فوری به پزشک مراجعه کنید.
- بوی بد ترشحات واژن، تورم، خارش، درد و ناراحتی معده، تب و تهوع نیز می توانند از جمله عوارض مصرف این پماد باشند.
سوالات پرتکرار در مورد کرم کلوتریمازول
- در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف چه باید کرد؟اگر فراموش کردید که از داروی خود استفاده کنید، نگران نباشید. فقط به محض یادآوری آن را اعمال کنید و سپس به دنبال روال معمول خود باشید.
- اگر از دارو زیاد استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد؟اگر از کرم، اسپری یا محلول کلوتریمازول بیش از حد استفاده کنید یا بیشتر از حد نیاز از آن استفاده کنید، ممکن است پوست شما را قرمز یا تحریک کند. اگر این اتفاق افتاد، دفعه بعد کمتر استفاده کنید.