پرورش حسن یوسف
نیازها:
آبیاری: هر وقت خاک خشک شد اقدام به آبیاری کنید در فصل سرما نیز اجازه دهید قبل آبیاری خاک خشک شود! در زمستان و تابستان داخل منزل که تهویه خوبی ندارند آبیاری زیاد باعث سیاه شدن ساقه ها می شود.
نور : حسن یوسف در نور زیاد و سایه کم رشد نمیکند، بهترین نور،نور فیلتر شده پنجره جنوبی میباشدولی پنجره شمالی نیز مناسب است.نور مستقیم باعث کمرنگ شدن برگها می شود و نور کم هم باعث زرد شدن و عدم رشد و سبز شدن برگها میشود. ضمن اینکه تهویه گل از همه چیز مهم تره !
تغذیه : دوستان عزیزم برای جذب بهترعناصر بهتره همین تفاله جای قوری رو توی خاک این گل خالی کنید و دور نریزید ! اینطوری همیشه خاک اسیدی و ضدعفونی شده میمونه ! و قارچ نمیتونه سریع گلتونو خراب کنه ! در فصول رشد دو هفته یکبار با کودهای توصیه شده در لینک زیر مطلب، گلتان را تغذیه کنید.
تهویه : دوستان این گل به تهویه هوا نیاز داره توی اتاق های تنگ تاریک خراب میشه به مرور ، بهتره که توی محیط های بزرگ ، مثه اداره ها ، شرکت ها بانکها ! مغازه ها و داخل منزل کنار پنجره ها باشه تا هوای تازه رو حس کنه !
تکثیر: با کاشت بذر به صورت سطحی در هوای خنک طبق دستور ، یا گرفتن قلمه در بهار و تابستان! طبیعتابا قلمه گیاه سری تر رشد میکند ،قلمه را باید در آب یا در پرلیت یا ماسه بزنید.بهتر است در بهار قلمه زنی انجام شود زیرا ریشه های حسن یوسف از لایه زاینده ریشه بیرون می آید و این لایه در هوای خنک شروع به کار میکند، در تابستان معمولا قلمه زنی موفق نمی باشد، نیازی هم به هورمون ریشه زایی نیست. بذر ۴ رنگ ازین گل در فروشگاه ما موجود است.
قلمه حسن یوسف
دما : به هوای خنک نیازدارند بهترین دما ۱۸ درجه میباشد سرما باعث بروز سرمازدگی یا قارچ شده و گرمای تابستان بدون تهویه باعث سیاهی ساقه و قارچ می شود.معمولا مردم با این گل در تابستان مشکل داشته و دجار سیاهی ساقه میشوند که با کفبر کردن آب و تعویض خاک درست میشود.در زمستان هم باید حتما تهویه صورت بگیرد.
تعویض گلدان : هر ۶ ماه ته گلدان را چک کنید که آیا ریشه ها بیرون زده یا خیر در بیرون زدن ریشه گلدان را تعویض کنید.حسن یوسف گیاهیست با رشد سریع و ۶۰ سانتی متر در سال
خاک : بهترین خاک برای این گل،نسبت های مساوی ماسه شسته شده +خاک برگ+کودپوسیده دامی+ خاک باغچه میباشد
هرس : با هرس کردن دائم جوانه های انتهایی گیاه توپی و چهل چراغی داشته باشد.در صورت گل دادن در آخر تابستان گل ها را با ناخن بچینید تا انرژی گل صرف تولید دانه و بذر نشود و گل ضعیف گردد.
چنانچه در اثر بی توجهی رشد زیادی کند و برگ های پایینی خود را از دست بدهدو به اصطلاح Leggy شود،باید از سر شاخه ها قلمه گیری و آنرا ریشه دار کرده،گیاه قدیمی را دور انداخت!!
رطوبت : به رطوبت متوسط نیاز دارد میتوان با زیر گلدانی پر از آب رطوبت آن را تامین کرد.
عوارض و درمان :
- برگها زرد میشود می ریزد: میتواند از کمبود رطوبت یا تشنگی باشد شرایط را بازبینی کنید
- برگهای پایین زرد شده و میریزد: آبیاری زیاد است آبیاری را کم کنید و زهکش گلدان را بازدید کنید
- برگها خشک شده و میریزد: به خاطر خشکی و گرمی هواست آبیاری را تنظیم کنید
- برگها در حالی که سالمند میریزد : هوا سرد است ممنکن است از آبیاری کم هم باشد
- گیاه خوذ را انداخته است: عوامل مختلف عامل آن است به خاطر تشنگی یا آبیاری زیاد یا سرما یا کمبود نور ویا از همه مهم تر نور مستقیم خورشید باشد!! شرایط را چک کنید
- رنگ برگها کمرنگ و محو میشود : بدلیل نور کم و یا احتمالا استفاده از کود شکری (ازته) میباشد
- نقاط سوخته روی برگ بوجود آمده : از غبار پاشی جلو آفتاب و یا نور مستقیم آفتاب باشد
- حشرات سفید پنبه مانند روی گیاه مشخص می باشند : شپشک آرد آلود است سعی کنید اول با پنبه آغشته شده به الکل یا شیره تنباکو روی حشرات بمالید اگر نتیجه نداد از سموم سیستمیک مثل سم کونفیدور استفاده کنید