نکاتی مهم درباره ی خال‌های صورت

  جمعه، 28 آذر 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
نکاتی مهم درباره ی خال‌های صورت
خیلی افراد از وجود خال در چهره‌شان ناراضی هستند و برای از بین بردن آن حاضرند هر کاری انجام دهند. خال‌ها انواع مختلفی دارند و برای حذف آن‌ها از صورت با توجه به ماهیت هر کدام روشی خاص انتخاب می‌شود. تصمیم‌گیری برای این که چه روشی برای برداشتن خال شما مناسب است با پزشکی است که به او مراجعه کرده‌اید.

خیلی افراد از وجود خال در چهره شان ناراضی هستند و برای از بین بردن آن حاضرند هر کاری انجام دهند. خال ها انواع مختلفی دارند و برای حذف آن ها از صورت با توجه به ماهیت هر کدام روشی خاص انتخاب می شود. تصمیم گیری برای این که چه روشی برای برداشتن خال شما مناسب است با پزشکی است که به او مراجعه کرده اید. در ادامه با روش های مختلف برداشتن و خال و همچنین بهترین روش برای این انجام این کار آشنا می شوید.خال صورت انواع و اقسام متفاوتی دارد، خال های رنگی و یا مشکی رنگ ممکن است از کودکی یا بلوغ شروع شوند ولی بیشترین تعداد خال های رنگی بین ۲۰ الی ۳۰ سالگی به دلایل ژنتیکی ظاهر می شود و این در صورتی است که در هنگام تولد سلول اولیه آن در بدن وجود داشته باشد، که بعضی در همان کودکی ظاهر می شود و اکثریت آن بعد از بلوغ رشد می کند. اکثر خال هایی که در نواحی سر و صورت و بدن ایجاد می شوند از جنس سلول های رنگدانه ساز یا ملانوسیت هستند. این ها اغلب تیره و به اندازه یک نقطه و یا حداکثر چند سانتی متر هستند. اغلب این خال ها بدون خطر و عارضه بوده و فقط از جنبه زیبایی اهمیت دارند.

انواع خال های صورت

برای آنکه بفهمیم آیا خال با لیزر و دیگر روش های موجود قابل حذف است و یا خیر، بهتر است ابتدا نوع خال را بشناسیم:

  • خال سطحی: این نوع خال ها سطحی و معمولاً به رنگ قهوه ای هستند که اندازه آن ها معمولاً زیر 5 میلی متر است. خال های سطحی به دلایل وراثتی و یا قرارگیری در معرض خورشید شکل می گیرند.
  • خال درمال: این نوع خال ها برآمده هستند و معمولاً رنگ پوست می باشند. البته در مواردی ممکن است قهوه ای رنگ نیز باشند.
  • خال ترکیبی: این خال ها همچون خالی های درمال برآمده هستند؛ اما رنگی تیره و یا قهوه ای دارند. معمولاً این خال ها دارای مو نیز می باشند.

روش جراحی

پرکاربردترین روش برای برداشتن خال روش جراحی است . خال ها با بی حس کردن پوست و حذف بخش رشد کرده با قیچی یا با چاقوی جراحی خال برداشته می شوند. سه روش برای برداشتن خال صورت و بدن با جراحی وجود دارد:خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی .

روش خارج سازی کامل تراشه ای:

در این روش پزشک برای برداشتن خال از بیهوشی موضعی استفاده می کند و با چاقوی جراحی تیز و کوچک جراحی سطح خال را برش زده و آن را با پوست مجاور همسطح می سازد.

روش بیوپسی پانچ:

در این روش با یک دستگاه مخصوص خال ها را برمی دارندو قطعه مکعبی شکلی از پوست را پانچ می کنند . این روش برای برداشتن خال های پوستی کوچکتر مناسب است.

جراحی برشی :

با روش جراحی همراه با برش ، خال را کامل برش زده و زخم را بخیه می زنند . در مطلب قبلی بخش سلامت نمناک با عنوان "کدام خال ها را می توان برداشت و کدام را نمیتوان ؟" توضیح دادیم که این روش برای خال های پوستی که صاف یا بدخیم هستند ، مناسب است.

نکاتی درباره برداشتن خال ها

بعضی از خال ها را با عنوان ، خال مادرزادی می شناسیم. که حدود یک درصد نوزادان در هنگام تولد، دچار این نوع خال هستند. اندازه این خال ها می تواند از کوچک، متوسط تا بزرگ متغیر باشد. خال های بزرگ ممکن است به قدری بزرگ باشند که تمام یا قسمتی از تنه یا اندام را در بر بگیرند. خال های کوچک و متوسط، سرعت رشد کمتری نسبت به رشد نوزاد دارند و با گذشت زمان کوچک می شوند.خال های دیگری نیز در بدن وجود دارد، که می توان به خال های هاله دار، خال آبی، خال برجسته و... اشاره کرد.بعضی از انواع خال احتمال سرطانی شدن را دارند. ملانوم، خطرناک ترین سرطان پوستی، می تواند روی بعضی از خال ها ایجاد شود.خال های خوش خیم اغلب دارای شکل متقارن، مدور، لبه دار، رنگ یکنواخت و اندازه ای (قطر) کمتر از 6 میلی متر دارند.خال ها معمولا ابتدا ضایعات قهوه ای رنگ مسطح و صاف، شبیه به کک و مک هستند


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
آخرین ویدیو ها