بررسی گلکسی نوت ۲۰ اولترا | پرچمدار قبلی کمپانی سامسونگ یعنی گلکسی S20 اولترا یک گوشی قدرتمند با قیمت بسیار بالا بود که یک سری ایرادات هم داشت و به همین دلیل نتوانست به بهترین تلفن هوشمند تبدیل شود. اما سامسونگ با پرچمدار جدید خود یعنی گلکسی نوت ۲۰ اولترا سعی کرده است که مشکلات گوشی پرچمدار قبلی خود را تا حد زیادی برطرف کند
یکی از بزرگترین مشکلات گوشی گلکسی S20 اولترا به فوکوس خودکار مربوط میشد به طوری که گوشی نمیتوانست کل سوژه را در فوکوس قرار دهد و کناره های سوژه بیش از حد معمول تار میشدند. گفتنی است که این مشکل در تصاویر پرتره بیشتر به چشم میآمد. دلیل اصلی این مشکل این بود که سامسونگ از یک سنسور بسیار بزرگ برای دوربین این گوشی استفاده کرده بود و در نتیجه عمق میدانی به مراتب کاهش یافت و همچنین نرم افزارِ دوربین نیز به اندازه ی کافی بهینه نبود.
خوشبختانه این مشکل اکنون برطرف شده است. گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا به یک سنسور فوکوس خودکار لیزری مجهز شده است که میتواند به خوبی بر روی سوژه فوکوس کند. بر اساس بررسی های انجام عملکرد این سنسور درست مطابق با گفته های سامسونگ است.
مشکل دوم گلکسی S20 اولترا زوم دیجیتال ۱۰۰ برابری بود که به اندازه ی کافی خوب نبود و تصاویری که با این درجه از زوم ثبت میشدند اصلاً کیفیت مناسبی نداشتند. در واقع هیچ دوربین موبایلی با تکنولوژی های فعلی نمیتواند چنین کاری را به خوبی انجام دهد. حتی پرچمدارهای شگفت انگیز کمپانی های هواوی و شیائومی نیز تا حدودی در این زمینه مشکل دارند.
البته این به معنی به درد نخور بودن لنزهای پریسکوپ نیست؛این لنزها عملکرد فوق العاده ای دارند، اما بهترین عملکرد آنها در زوم ۵ یا ۱۰ برابری است و همچنین زوم ۲۰ یا ۴۰ برابری نیز نهایت توان این لنزها است. اما کمپانی ها مجبور هستند که با اعداد بزرگ جلب توجه کنند و زوم ۱۰۰ یا ۱۲۰ برابری را با کیفیتی افتضاح ارائه دهند.
اما سامسونگ به خوبی به این موضوع پی برده است و با گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا نهایتاً زوم ۵۰ برابری را ارائه کرده است. خیلی کم پیش میآید که یک کمپانی بزرگ اشتباه خودش را بپذیرد و خیلی سریع آن را اصلاح کند، اما سامسونگ این کار را کرد و به نظر کاربران احترام گذاشت.
حال میرسیم به بحث قیمت؛ مدل پایه ی گلکسی نوت ۲۰ اولترا در مارکت ایالات متحده و تقریباً در تمام مارکت ها ۱۰۰ دلار ارزانتر از مدل پایه ی گلکسی S20 اولترا میباشد. البته گلکسی نوت ۲۰ اولترا با قیمت ۱,۳۰۰ دلاری همچنان گوشی گران قیمتی محسوب میشود، اما در مقایسه با پرچمدار قبلی سامسونگ گوشی بهتری است و قیمت پایین تری دارد.
نمایشگر، سخت افزار، مشخصات فنی گلکسی نوت 20 اولترا
گلکسی نوت ۲۰ اولترا تقریباً از همان زبان طراحی گلکسی نوت ۱۰ پلاس برخوردار است؛ گوشی طراحی تند و تیزی دارد و در اطراف نمایشگر نیز شاهد باریک ترین حاشیه هایی هستیم که تا به حال در اسمارت فون ها دیده ایم. همچنین در بالای نمایشگر این گوشی نیز یک حفره ی کوچک برای قرارگیری دوربین سلفی وجود دارد.
بیرون زدگی ماژول دوربین این گوشی به مراتب بزرگتر از چیزی است که در گلکسی نوت ۱۰ پلاس دیدیم، اما بر خلاف ماژول دوربین گلکسی S20 اولترا که هیچ جذابیتی نداشت، طراحان و مهندسان سامسونگ برای ماژول دوربین گلکسی نوت ۲۰ اولترا سنگ تمام گذاشتند. همچنین رنگ برنز این گوشی نیز در افزایش زیبایی پنل پشتی این گوشی تأثیرگذار بوده است. سامسونگ با قرار دادن حلقه در اطراف دوربین های این گوشی سعی کرده است که اهمیت سیستم دوربین پرچمدار جدیدش را نمایان کند.
با وجود اینکه قرارگیری گلکسی نوت ۲۰ اولترا در دست کمی سخت است، به شخصه خیلی طراحی این گوشی را دوست دارم. این در حالی است که گوشیهایی نظیر شیائومی می ۱۰ اولترا و گلکسی S20 اولترا به مراتب بهتر در دست قرار میگیرند.
سخت افزار داخلی گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیز با بهبود چشمگیری همراه شده است؛ مغز متفکر این گوشی تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس است که نسخه ی ارتقاء یافته ی تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ است که در اکثر پرچمداران سال ۲۰۲۰ به کار رفته بود. این تراشه با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.0 همراه شده است که نویدبخش پرفورمنس عالی است.
نمایشگر گلکسی نوت 20 اولترا
نمایشگر ۶.۹ اینچی AMOLED با رزولوشن ۱,۴۴۰ × ۳,۰۸۸ به واقع زیبا به نظر میرسد و همچنین این نمایشگر از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میمند که باعث میشود انیمیشن ها بسیار روان و سریع اجرا اجرا شوند. لازم به ذکر است که نرخ تازه سازی نمایشگر در این گوشی به شکلی است که بر اساس محتوایی که در حال اجرا میباشد، تغییر میکند. برای مثال اگر در یوتیوب در حال تماشای یک ویدیو با رفرش ریت ۳۰ هرتزی هستید، نمایشگر گوشی به صورت اتوماتیک به رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی سوییچ میکند. گفتنی است که نمایشگر گلکسی نوت ۲۰ اولترا به رفرش ریت ۱ هرتزی نیز سوییچ میکند. این مورد به شدت به باتری گوشی کمک میکند. بر خلاف تمام گوشیهای بازار، نمایشگر گلکسی نوت ۲۰ اولترا میتواند بین رفرش ریت های ۵ هرتزی، ۳۰ هرتزی و ۹۰ هرتزی سوییچ کند. همچنین این سوییچ کردن به قدری یکپارچه است که هیچ تغییری را حس نخواهید کرد.
موارد مذکور باعث میشوند که نمایشگر گلکسی نوت ۲۰ اولترا در مارکت بهترین باشد و همچنین نسبت به ۹۹ درصد نمایشگر های تلویزیون ها و موبایل ها از کیفیت بالاتری برخوردار باشد. با این حال من فکر میکنم که سایر تولید کنندگان پنل های OLED مانند ال جی، BOE و TCL در زمینه ی عمق و دقت رنگ توانسته اند به سامسونگ برسند.
قلم S Pen گلکسی نوت 20 اولترا
بی شک اصلی ترین مشخصه ی گوشی های نوت قلم S Pen است. این قلم امسال در دو بخش پیشرفت کرده است؛ مدت تأخیر پاسخگویی این قلم به ۹ میلی ثانیه رسیده است و نسبت به نسل قبل ۴۰ درصد کمتر شده است. اگر با قلم این گوشی کار کنید به خوبی میتوانید تفاوت را حس کنید چرا که S Pen اکنون حس یک قلم واقعی را به کاربر القا میکند. البته قلم S Pen مدل قبلی نیز به هیچ وجه کُند نبود. اما پیشرفت نمونه ی موجود در گلکسی نوت ۲۰ اولترا به واقع چشمگیر است.
لازم به ذکر است که S Pen به قابلیت های کنترل از راه دور بیشتری مجهز شده است. برای مثال با حرکت دادن این قلم استایلوس میتوانید بین اپ ها سوییچ کنید. همچنین باید به قابلیت های کنترل از راه دور برای دوربین اشاره کنیم که سامسونگ دو سال پیش آنها را معرفی کرد. مهم ترینِ آنها امکان کنترل شاتر دوربین از راه دور بود. با اینکه سری اول این قابلیت ها به شدت کاربردی بودند، سری دوم آنها به مراتب پیچیده تر شده اند و در کاربری روزمره چندان مورد استفاده قرار نمیگیرند. اگر مجبور نیستید که کنفرانس برگزار کنید، بعید به نظر میرسد که قابلیت های جدید S Pen برایتان چندان به درد بخور باشد.
کنترل های عمیق فیلمبرداری گلکسی نوت 20 اولترا
من پیش تر گفته بودم که آیفون در زمینه ی فیلمبرداری شکفت انگیز است و هیچ گوشی اندرویدی ای توانایی رقابت با آن را ندارد. اما اکنون باید حرف خودم را پس بگیرم چرا که گلکسی نوت ۲۰ اولترا در زمینه ی فیلمبرداری با بهبودهای محسوسی همراه شده است و میتواند رقیب بسیار خوبی برای آیفون باشد. البته من همچنان امتیاز بهترین لرزشگیر دوربین را به گوشی آیفون ۱۱ پرو میدهم و گلکسی نوت ۲۰ اولترا در جایگاه دوم قرار میگیرد.
در پرچمدار جدید سامسونگ شاهد ویژگی Pro Video هستیم که کنترلهای گسترده تری را در حین فیلمبرداری ارائه میدهد. همه چیز در دوربین این گوشی نظیر نقاط فوکوس و اکسپوژر قابل تنظیم هستند. همچنین گلکسی نوت ۲۰ اولترا به بهترین میکروفن های موجود مجهز شده است چرا که این میکروفن ها میتوانند صدا را (به انتخاب کاربر) فقط از یک جهت ضبط کنند
همچنین زوم کردن در این گوشی به شکل بسیار روان تری انجام میشود. در کل من از استفاده از Pro Mode بسیار لذت بردم و در بین اسمارت فون ها فقط گوشی های ال جی چنین آزادی عملی را به کاربر میدهند اما گلکسی نوت ۲۰ اولترا این کار را کمی بهتر انجام میدهد. به لطف سیستم لرزشگیر OIS و EIS، ویدیوها کاملاً روان ضبط میشوند.
عملکرد کلی دوربین گلکسی نوت 20 اولترا
سخت افزار و مشخصات فنی دوربین گلکسی نوت ۲۰ اولترا به شدت شبیه به نمونه ی موجود در گوشی گلکسی S20 اولترا هستند. بنابراین به غیر فوکوس خودکار بهبود یافته، تغییر دیگری بین دوربین های این دو گوشی وجود ندارد. این مورد هیچ اشکالی ندارد چرا که کیفیت دوربین S20 اولترا عالی بود اما همچنان در برابر پرچمداران گوگل و هواوی عملکرد ضعیف تری داشت.
دوربین اصلی این گوشی ۱۰۸ مگاپیکسلی است. این همان سنسوری است که برای گوشیهای گلکسی S20 اولترا و شیائومی می ۱۰ نوت مشکلات فراوانی را ایجاد کرد. دلیل این مورد این است که چنین رزولوشن بالایی برای یک گوشی به واقع بی کاربرد است. هر چه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد، اندازه ی سنسور نیز باید بزرگتر باشد. سامسونگ برای پرچمدار خود از یک سنسور ۱/۱.۳۳ اینچی استفاده کرده است که از فناوری pixel-binning نیز پشتیبانی میکند و میتواند با ترکیب پیکسل ها، تصاویری ۱۲ مگاپیکسلی ثبت کند، اما با این حال یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی برای گوشی مناسب نیست چرا که به عمق میدان لطمه میزند. گفتنی است که سامسونگ از یک سنسور جدید ۵۰ مگاپیکسلی رونمایی کرده است که در پرچمداران سال ۲۰۲۱ خود از آن استفاده خواهد کرد.
دوربین گلکسی نوت ۲۰ اولترا در طول روز تصاویری زیبا با رنگ های بسیار عمیق ثبت میکند. اما عملکرد دوربین این گوشی در شرایط نوری ضعیف است و در حد و اندازه ی پرچمداران هواوی و شیائومی نیست. اگر با گلکسی نوت ۲۰ اولترا در شرایط نوری ضعیف عکاسی کنید، نویز زیادی در تصاویر وجود خواهد داشت و همچنین منابع نوری نیز سوخته به نظر خواهند رسید. البته با تنظیمات دستی میتوانید تا حدودی این مشکلات را برطرف کنید. در کل دوربین گلکسی نوت ۲۰ اولترا در ۹۹ درصد مواقع عملکرد راضی کننده ای دارد.
همانطور که پیش تر گفتیم دوربین اصلی گلکسی نوت ۲۰ اولترا در زمینه ی فوکوس عملکرد بسیار بهتری نسبت به گلکسی S20 اولترا دارد. میتوانیم بگوییم که مشکل عمق میدان در این گوشی کاملاً برطرف شده است و میتوانید تصاویر پرتره ی باکیفیتی را با این گوشی ثبت کنید. عملکرد دوربین اولترا واید نیز در طول روز بی نقص است و نشانه ای اعوجاج و از دست رفتن جزئیات دیده نمیشود. اما کیفیت تصاویر اولترا واید در شرایط نوری ضعیف کمی کاهش مییابد.
کیفیت دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی نیز بسیار خوب است اما شگفت انگیز نیست. طبق معمول سامسونگ از پردازش های نرم افزاری زیادی استفاده کرده است و این باعث میشود که رنگ پوست تا حدودی مصنوعی ثبت شود.
خبری از زوم ۱۰۰ برابری نیست
دوربین پریسکوپ گلکسی نوت ۲۰ اولترا میتواند زوم اپتیکال ۵ برابری را ارائه دهد که در برابر زوم اپتیکال ۱۰ برابری پرچمدار هواوی حرفی برای گفتن ندارد. تصاویر پرچمدار سامسونگ در بازه ی زوم ۵x و ۲۰x کیفیت بسیار خوبی دارند و تقریباً هیچ جزئیاتی را از دست نمیدهند. در ادامه میتوانید مقایسه ی درجات مختلف زوم گلکسی نوت ۲۰ اولترا را مشاهده کنید.
تصاویر در زوم ۲۰ برابری همچنان باکیفیت هستند، اما در زوم ۵۰ برابری شاهد تار شدن هستیم. با اینکه عده ای معتقدند تصاویر تا به درد نخور هستند، من چندین بار از برخی تصاویر تار این گوشی استفاده کردم. این قابلیت برای خواندن نوشته های تابلو ها به شدت کاربردی است. به تصاویر زیر توجه کنید.
شارژدهی و جمع بندی
باتری ۴,۵۰۰ میلی آمپر ساعتی گلکسی نوت ۲۰ اولترا میتواند انرژی مورد نیازِ گوشی برای یک روز کامل را تأمین کند. شارژ این گوشی پس از دو ساعت کار در زیر نور خورشید به میزان ۱۰ درصد کم میشود. میتوانیم بگوییم که این شارژدهی خوب است اما به هیچ وجه در حد و اندازه ی شارژدهی گوشیهای هواوی نیست.
اگر از طرفداران گوشیهای سری گلکسی نوت هستید، میتوانیم بگوییم که این مدل نسبت به گوشیهایی نظیر نوت ۸ و نوت ۹ ارتقاء یافته است، اما بهبود هایش نسبت به گلکسی نوت ۱۰ پلاس خیلی چشمگیر نیستند.
همچنین اگر به قلم استایلوس نیاز دارید، خرید S20 اولترا منطقی تر است چرا که اکنون تخفیف خورده است و مشکلاتش نیز در حدی نیستند که در کاربری روزمره ی شما اختلال ایجاد کنند. توجه داشته باشید که سایر پرچمداران بازار نیز در همین سطح هستند.
معرفی | 2020، 5 اوت | |
---|---|---|
وضعیت |
|
نوع | Dynamic AMOLED 2X لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ | |
---|---|---|
ابعاد | 6.9 اینچ (~92.5% نسبت نمایشگر به بدنه) | |
رزولوشن | 1440 در 3088 پیکسل (~494 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) | |
محافظ | کورنینگ گوریلا گلس Victus | |
|
ابعاد |
|
|
---|---|---|
وزن | 208 گرم | |
ساخت | جلوی شیشهای (گوریلا گلس Victus)، پشت شیشهای (گوریلا گلس Victus)، فریم استیل ضدزنگ | |
سیمکارت | تک سیمکارته (نانو-سیم به) یا دو سیمکارتهی هیبریدی (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
سیستمعامل در زمان عرضه | - اندروید 10 - وان UI 2.5 |
---|---|
تراشه | Exynos 990 - نسخه گلوبال +Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 - آمریکا |
پردازنده مرکزی | 8 هستهای (دو هستهی 2.73 گیگاهرتز Mongoose M5 و دو هستهی 2.50 گیگاهرتز Cortex-A76 و چهار هستهی 2.0 گیگاهرتز Cortex-A55) - نسخه گلوبال 8 هستهای (یک هستهی 3.09 گیگاهرتز Kryo 585 و سه هستهی 2.42 گیگاهرتز Kryo 585 و چهار هستهی 1.8 گیگاهرتز Kryo 585) - نسخه آمریکا |
پردازنده گرافیکی | Mali-G77 MP11 - نسخه گلوبال Adreno 650 - نسخه آمریکا |
درگاه حافظه | microSDXC (استفاده از شیار دوم سیمکارت) |
---|---|
حافظه داخلی | 128 گیگابایت، 12 گیگابایت رم یا 256 گیگابایت، 12 گیگابایت رم یا 512 گیگابایت، 12 گیگابایت رم |
اصلی | 108 مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/1.33 اینچ سایز سنسور، لنز واید 26 میلیمتری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر خودکار تصویر، فوکوس خودکار لیزری) 12 مگاپیکسل (لنز پریسکوپ تلهفوتو 103 میلیمتری، f/3.0، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، f/3.0، لرزشگیر اپتیکال تصویر، بزرگنمایی اپتیکال 5 برابری تصویر، بزرگنمایی هیبریدی 50 برابری) 12 مگاپیکسل (لنز 13 میلیمتری اولتراواید، 1/2.55 اینچ سایز سنسور، 1.4 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، حالت فیلمبرداری سوپر Super Steady برای حذف لرزش |
|
---|---|---|
قابلیتها |
|
|
فیلمبرداری | 8K@24fps، 4K@30/60fps، 1080p@30/60/240fps، 720p@960fps، HDR10+، ضبط صدای استریو.، لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی و لرزشگیر اپتیکال تصویر | |
سلفی | 10 مگاپیکسل (1.22 میکرومتر سایز پیکسل، 1/3.2 اینچ سایز سنسور، لنز واید 26 میلیمتری، f/2.2، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) | |
فیلمبرداری سلفی | 4K@30/60fps، 1080p@30fps |
جک ۳.۵ میلیمتری | خیر |
---|
باتری | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 4500 میلی آمپر ساعت | |
---|---|---|
شارژر |
|
حسگرها | حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اولتراسونیک)، شتابسنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطبنما، فشارسنج |
---|
فناوری | GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G |
---|
شبکه بیسیم | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6، دو بانده، Wi-Fi Direct، هاتاسپات | |
---|---|---|
بلوتوث |
|
|
GPS | بله، با A-GPS، GLONASS، BDS، GALILEO | |
رادیو | خیر | |
USB |
|
رنگها | برنزی، مشکی، سفید | |
---|---|---|
مدلها | ||
نرخ مخصوص جذب (SAR) | ||
نرخ مخصوص جذب اروپا (SAR EU) | ||
حدود قیمت در زمان عرضه |
|
3 سال پیش