جوش کودکان یک واکنش پوستی و امر طبیعی است ممکن است کودک بعداز تولد یا با گذشت چند روز از تولد دچار آکنه شود .جوش کودکان نیز شبیه به آکنه نوجوانان است که در بلوغ نوجوانی بروز می کنند و معمولا بر روی گونه ها و گاهی اوقات در پیشانی، چانه و حتی روی کمر آنها نیز ظاهر می شود. جوش کودکان اگر ناشی از ویروس باشد آسیبی به کودک به کودک نمی رسانند و به تدریج بدون هیچ درمانی برطرف می شوندبسیاری از نوزادان و خردسالان این آکنه ها را تجربه می کنند. به طور معمولجوش کودکان چیز نگران کننده ای نیست.
هنوز علت دقیق آکنه در کودکان مشخص نشده است ولی دانشمندان اثر هورمون ها را پررنگ تر می دانند. علاوه بر آن داروهایی که مادر در دوران شیر دهی یا جنینی کودک مصرف می کرده می تواند تاثیر گذار باشد. آکنه در بیشتر نوزادان پس از چند هفته ناپدید می شود. اگرچه بعضی از نوزادان آکنه را برای بیش از ۶ ماه هم تجربه می کنند.
وجود آکنه در کودکان رایج است و معمولا یک شرایط پوستی موقت است که بر روی صورت یا بدن کودک ایجاد می شود و به صورت برآمدگی های ریز قرمز یا سفید و یا جوش ظاهر می شود. تقریبا در همه ی شرایط، آکنه درمان نمی شود. آکنه در کودکان که همچنین به عنوان آکنه نوزادان شناخته می شود، تقریبا در 20 درصد از نوزادان رخ می دهد.
آکنه کودکان با آکنه مادرزادی متفاوت است. آکنه مادر زادی علائمی مانند جوش های کوچک دارد. آکنه مادرزادی ممکن است مانند کیست یا گره نیز ظاهر شود و در موارد نادر می تواند بدون درمان از بین رود. آکنه کودک فقط در چند ماهه اول تولد نوزاد شما ایجاد می شود. اما آکنه مادرزادی می تواند تا 2 سالگی کودک، همراه او باشد. آکنه مادرزادی نسبت به آکنه کودک، کمتر رایج است.
همانند آکنهٔ دوران نوجوانی، هیچ پاسخ قطعی و روشنی برای علت آکنهٔ کودک وجود ندارد. کارشناسان اغلب به هورمون هایی که نوزادان در اواخر دورهٔ بارداری از مادر خود دریافت می کنند به عنوان یکی از علل آکنهٔ کودک اشاره می کنند. اما محققان همچنان به مطالعهٔ عوامل دیگر ادامه می دهند و هنوز روی یک دلیل به توافق نرسیده اند.
اگر داروهای خاصی را در طول شیردهی مصرف می کنید یا اگر کودک شما داروهای خاصی را مصرف کند، آنها ممکن است باعث آکنه زدن کودک شوند. یا در برخی موارد، کودک به یکی از محصولات مراقبتی پوست واکنش نشان می دهد، به ویژه به انواع چرب آنها، زیرا این محصولات می توانند منافذ پوست را مسدود کنند.
راهکارهای درمان آکنهٔ کودک
آکنه کودک معمولاً طی چند هفته از بین می رود، اما این امکان هم هست که تا چند ماه باقی بماند. اگر آکنه در عرض سه ماه از بین نرود یا اگر نگرانی هایی دربارهٔ آن دارید، بهتر است با پزشک کودک خود صحبت کنید. اگر آکنه مدتی طولانی باقی بماند یا شدید باشد، پزشک ممکن است یک داروی موضعی ملایم تجویز کند. همچنین آکنهٔ پایدار در کودک ممکن است نشانهٔ آن باشد که کودکتان در دوران نوجوانی نیز با آکنه دست به گریبان خواهد بود.اما چه کاری می توان برای این آکنه و ظاهر پوست کودک انجام داد؟ در اینجا به برخی باید و نبایدها در این مورد اشاره شده است که بد نیست آنها را بدانید:
- هرگز از داروهای ضدآکنه، بدون تأیید پزشک کودکتان استفاده نکنید.
- اسکراب نکنید یعنی کیسه، برس یا موارد مشابه را به پوست کودک نکشید.
- یادتان باشد آکنهٔ کودک ناشی از چرک و کثیفی نیست که با تمیز شدن خوب شود.
- شست وشوی بیش از حد می تواند پوست کودک را بیشتر تحریک کند، پس در این کار هم افراط نکنید.
- فقط یک بار در روز، صورت کودک خود را با یک صابون بچهٔ بدون بو و آب بشویید.
- سپس با ملایمت و به صورت ضربه ای، آرام پوستش را خشک کنید.
- روی پوست کودک خود لوسیون های چرب نزنید. این لوسیون ها می توانند آکنه را بدتر کنند.
- گاهی برخی کرم های غیرچرب نیز به رفع آکنهٔ کودکان کمک کرده است.
- اگر یکی از این کرم ها را امتحان کردید، مراقب چگونگی تأثیر آن روی پوست کودکتان باشید و اگر دیدید که ظاهر پوست را بدتر کرد استفاده از آن را قطع کنید.
- صبور باشید. آکنهٔ کودک شما، خود او را اذیت نمی کند و دائمی نیست، بنابراین سعی کنید اجازه ندهید که شما را هم ناراحت کند.