لکه های سفید داخل گلو معمولا نشانه ای از یک عفونت ویروسی یا باکتریایی است. اگر شما تکه های سفید رنگی در گلو مشاهده می کنید، احتمالا علائم دیگری نیز دارید. برخی از این علائم عبارتند از:
- تورم غدد موجود در گردن
- گلو درد
- لکه های سفید روی لوزه ها
- خشکی گلو
اگر لکه های سفید داخل گلو و روی لوزه ها مشاهده کردید باید حتما آن را پیگیری و درمان کنید زیرا ممکن است مشکل جدی در کار باشد. همیشه هم نیازی نیست برای درمان این لکه ها، روش های سخت به کار بگیرید. درمان های طبیعی و خانگی زیادی وجود دارد که می توانند به کاهش لکه های سفید داخل گلو منجر شوند.
جلوگیری از لکه سفید روی لوزه
شستن دست ها یکی از مهم ترین روش ها برای کاهش گسترش عفونت های ویروسی و باکتریایی ای است که باعث بروز لکه های سفید بر روی لوزه ها می شوند.داشتن استراحت کافی و یک رژیم غذایی متعادل و انجام ورزش به طور منظم کمک می کند سیستم ایمنی خود را همیشه قوی نگه دارید و به این ترتیب، احتمال بروز عفونت را در خود کاهش دهید.پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و محدود کردن تماس فیزیکی با دیگران تا زمان رفع کامل نشانه ها هم به جلوگیری از گسترش عفونت کمک می کند.
نحوه تشخیص لکه سفید روی لوزه
انجام معاینه ی پزشکی به تشخیص علت بروز لکه ها کمک خواهد کرد. این معاینه ممکن است شامل بررسی انتهای حلق و لمس غدد لنفاوی درون گردن توسط پزشک باشد.در بعضی موارد ممکن است به توصیه ی پزشک آزمایش خون و کشت گلو دهید. آزمایش خون وجود بعضی پادتن ها را نشان می دهد که به تشخیص عفونت ها کمک می کند.کشت گلو هم شامل کشیدن یک گوش پاککن به انتهای گلو برای جمع آوری نمونه از لوزه ها می شود.سلول ها و ترشحات جمع آوری شده به منظور شناسایی باکتری ها و نوع عفونت، آنالیز می شوند.
روش های خانگی برای درمان این عفونت و التهاب دردناک چیست؟
اگر پزشک التهاب لوزه را تشخیص دهد، می توان برای بهبودی آن راه های خانگی را در پیش گرفت:
- اسپری یا قرص لوزی گلو:اینها میتوانند گلو را مرطوب کرده و بپوشانند و درد را از بین ببرند.
- مصرف نوشیدنی های گرم مثل چای با عسل یا آبگوشت برای نرم شدن گلو
- خوردن خوراکی های سرد مثل بستنی یا آبنبات چوبی برای کاهش درد
- نارون آمریکایی با شکل لوزی به کاهش درد کمک می کند.
- آنزیم سراپپتاز که خواص ضدالتهابی دارد و در کاهش درد و التهاب کمک کننده است.
- آنزیم پاپائین برای درمان التهابات کمک کننده است.
- آندروگرافیس برای درمان تب و گلودرد مناسب است.
قبل از استفاده از این مواد با پزشک خود مشورت کنید. پزشکان خیلی از این درمان های خانگی را برای کودکان و نوجوانان پیشنهاد نمیکنند.
چه زمانی باید غدد لنفاوی یا لوزه خارج شود؟
لوزه برداری یا خارج کردن غدد لنفاوی نشان از عفونت های مداوم و پشت سرهم است.آکادمی گوش و حلق و بینی در آمریکا این عفونت ها را در کودکان در هفت بخش در یک سال یا پنج بخش در دو سال یا سه بخش هر سه سال یکبار تعریف میکند.خارج کردن لوزه و غدد لنفاوی در مواردی است که بزرگ شدن لوزه و غدد به حدی برسد که مشکلاتی از قبیل نفس تنگی در خواب، کج شدن دندان ها و سختی بلع را ایجاد کند.بزرگ شدن غدد لنفاوی به تنهایی یا همراه با بزرگی لوزه می تواند راه بینی را مسدود کند یا باعث عفونت گوش و سینوزیت شود.اگر این وضعیت ها در برابر درمان های دارویی مقاوم باشند، باید به سراغ جراحی رفت.